Έκαναν φύλλο και φτερό οχτώ ορόφους της πολυκατοικίας για να βρουν τους ληστές αλλά ξέχασαν να κοιτάξουν στην ντουλάπα....

Για ώρες βρίσκονταν στο δωμάτιο τουλάχιστον 20 αστυνομικοί ψάχνοντας στοιχεία για τους ληστές, παίρνοντας και αποτυπώματα από την ντουλάπα, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να την ανοίξει....

 Τον «ανακάλυψε» ο γιος της ενοίκου, που κάτι μύρισε και πήγε να δει - Οπλισμένος και επικίνδυνος ο καταζητούμενος κατάφερε να φύγει μέσα από τα χέρια των αστυνομικών

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες βρισκόταν από τις αστυνομικές αρχές σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση σε Φλοίσβο και Παλαιό Φάληρο για τον φερόμενο ως αρχηγό της άγριας συμμορίας των ληστών που εισέβαλαν χθες το πρωί σε σπίτι ηλικιωμένης στο Παλαιό Φάληρο.

Αν και δεν γνωρίζουν ποιος τελικά είναι ο τέταρτος ληστής που διέφυγε καθώς οι δύο συλληφθέντες κρατούν το στόμα τους κλειστό, εκτιμάται πως και αυτός αποφυλακίστηκε πρόσφατα και επέστρεψε στην ενεργό δράση.

Το απίστευτο είναι ότι ο άντρας αυτός παρέμεινε κρυμμένος στην ντουλάπα του σπιτιού που διέπραξαν την ένοπλη ληστεία επί 14 ώρες, που υποτίθεται ότι είχαν κάνει φύλλο και φτερό το διαμέρισμα! Μάλιστα, η Σήμανση είχε πάρει αποτυπώματα από τις πόρτες τις ντουλάπας, αλλά κανείς δεν κοίταξε πιο μέσα...

Τον κατάλαβαν από την μυρωδιά!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο διαμέρισμα όπου είχαν ακινητοποιήσει τη γυναίκα και την οικιακή βοηθό χτες το πρωί οι τέσσερις ληστές, στον 8ο όροφο της πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, εισέβαλαν πάνω από 20 αστυνομικοί, που είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο της 64χρονης, ο οποίος έβλεπε από τις κάμερες τη ληστεία. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές στα μπαλκόνια και συνέλαβαν τους δύο, στον τέταρτο όροφο. Στη συνέχεια, έψαξαν όλα τα διαμερίσματα σχολαστικά, μέχρι που βρήκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου νεκρό τον τρίτο ληστή. Στο διαμέρισμα της ληστείας, όμως, δεν σκέφτηκε κανείς να ψάξει.

Γύρω στις 11 χτες το βράδυ και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 64χρονη και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι. Τότε, έγινε και η εκπληκτική αποκάλυψη από τον γιο της 64χρονης γυναίκας, ο οποίος άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι του μύριζε και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του. Όπως αποδείχτηκε ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα, πιθανόν από την αγωνία του και αυτό μύρισε στον γιο της γυναίκας. Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά. Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά.
Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν πάντως και οι λεπτομέρειες του πώς εκτυλίχθηκε αυτή η πρωτοφανής υπόθεση. Αρχικά, οι τέσσερις ληστές μπήκαν στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου της πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο, όπου μένει μία 66χρονη γυναίκα με μία Φιλιππινέζα, την οικιακή της βοηθό. Ο γιος της 66χρονης, που μένει στον 9ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας, είχε τοποθετήσει κάμερες στο σπίτι της μητέρας του και ήταν αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία πως κινδυνεύει.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν να εξουδετερώσουν τους δράστες, ο ένας ληστής κρύφτηκε στην ντουλάπα του διαμερίσματος της ηλικιωμένης, όπου και παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ, που τον ανακάλυψε τελικά από την μυρωδιά ο γιος της. Απειλώντας τον με το όπλο που όλες αυτές τις ώρες που έξω από την ντουλάπα έκαναν έρευνες οι αστυνομικοί, είχε μαζί του, κατάφερε να διαφύγει.

Οι άλλοι τρεις συντρόφοι του στην ληστεία εν τω μεταξύ, μόλις έφτασε η αστυνομία και την ώρα που ο πρώτος μπήκε στη ντουλάπα, πήδηξαν σε από κάτω διαμέρισμα στον 7ο όροφο. Εκεί βρίσκονταν μία γυναίκα και ένας μαρμαράς που έκανε εργασίες στο μπαλκόνι και οι δύο ληστές τους κλείδωσαν σε κρεβατοκάμαρα του σπιτιού. Επειτα, ο ένας ληστής κρύφτηκε σε μια από τις ντουλάπες, ενώ ο άλλος στην μπανιέρα. Η αστυνομία τους εντόπισε και τους συνέλαβε και τους δύο, αφού, όπως φαίνεται αντίθετα με ό,τι συνέβη στον διαμέρισμα του 8ου, εκείνο του 7ου ορόφου ερευνήθηκε διεξοδικά.

Ο τέταρτος από τους ληστές, συνέχισε να κατεβαίνει από τα μπαλκόνια της πολυκατοικίας, όμως παραπάτησε στην προσπάθειά του να φτάσει από τον 5ο στον 4ο όροφο και εντοπίστηκε εκεί νεκρός.

Είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Εν τω μεταξύ στο διάστημα που εφαρμόστηκε ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου, αποφυλακίστηκαν περίπου 3.000 άτομα ανάμεσα στους οποίους και σκληροί κακοποιοί. Οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ έχουν φτιάξει μια άτυπη λίστα με περίπου 150 σκληρούς αλλοδαπούς ληστές, Γεωργιανούς, Αλβανούς και άλλων εθνικοτήτων ενώ υπάρχουν και 50 Έλληνες που έχουν δείξει ιδιαίτερη βιαιότητα στις ενέργειες τους και έχουν αποφυλακιστεί στις αρχές του 2016.

Ο καταζητούμενος είναι οπλισμένος και ιδιαίτερα επικίνδυνος. Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί ειδική ομάδα της Ασφάλειας που σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ο.Π.Κ.Ε, «χτενίζουν» ύποπτα σπίτια και στέκια των συλληφθέντων προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον μυστηριώδη 4ο καταζητούμενο συνεργό και να σκιαγραφήσουν το προφίλ του. Παράλληλα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν οδηγηθεί και εξετάζονται τα τρία πιστόλια και το ένα περίστροφο που ανήκουν στους ληστές για να διαπιστωθεί αν και σε ποιες ενέργειες έχουν χρησιμοποιηθεί.

Σεσημασμένοι οι ληστές που συνελήφθησαν

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που πιάστηκαν με τα έγγραφα της αποφυλάκισης πάνω τους μετά την εισβολή στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου στη συμβολή των οδών Θησέως και Μουσών όπου διαμένει η ηλικιωμένη με την οικιακή βοηθό, όπως προέκυψε οι δύο συλληφθέντες είναι ένας Αρμένιος και ένας Ρώσος, ενώ ο νεκρός ληστής είναι Μολδαβός ο οποίος είχε περάσει απο τις φυλακές Αλικαρνασσού για ληστείες και ανθρωποκτονία, ο Ρώσος είχε αποφυλακιστεί για σωρεία ληστειών σε ΕΛ.ΤΑ, χρηματαποστολές και τράπεζες, ενώ ο Αρμένιος για κλοπές. Και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2015, ενώ ο Ρώσος είχε καταδικαστεί γιατί το 2009 λήστεψε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην Καλλιθέα και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ένα 12χρονο κοριτσάκι που περνούσε τυχαία έξω από την τράπεζα, καθώς και έναν ακόμη περαστικό.

Αξίζει να επισημανθεί πως στην περιοχή σάρωναν μέχρι αργά χθες το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις και ερευνούσαν σχολαστικά την πολυκατοικία και τους γύρω χώρους, αναζητώντας αποτυπώματα και DNA. Παράλληλα, έχουν πάρει και το υλικό το κλειστό κύκλωμα που είχε τοποθετήσει ο γιος της ηλικιωμένης ο οποίος ήταν και αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία όταν είδε ρε real time την εισβολή στο διαμέρισμα της μητέρας του από τις κάμερες που είχε τοποθετήσει για να «σκιτσάρουν» τα χαρακτηριστικά του δράστη.

Βγήκαν έξω ακόμη και ληστές με τα Καλάσνικοφ

Ο νόμος 4322 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 27ης Απριλίου του 2015 και ειδικότερα το άρθρο 12 που φέρει τον τίτλο «Έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση καταστημάτων κράτησης» έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αποφυλακιστεί περίπου 3000 κρατούμενοι, ενώ πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, πλέον κυκλοφορούν ελεύθεροι και 150 σκληροί αλλοδαποί ληστές, Γεωργιανοί, Αλβανοί και άλλων εθνικοτήτων και 50 Έλληνες που έχουν δείξει ιδιαίτερη βιαιότητα στις ενέργειες τους. Αυτό εξηγεί γιατί αυξήθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά οι επιθέσεις και οι εισβολές σε σπίτια και διαμερίσματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.

Η Ασφάλεια Αττικής βρίσκεται σε συναγερμό καθώς γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών έχει βγει και πάλι στη δράση με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τη δημόσια ασφάλεια. Η ληστεία μετά φόνου στην Ύδρα τον καλοκαίρι του 2015 από δύο Γεωργιανούς που μόλις αποφυλακίστηκαν, ήταν ίσως γη πιο χαρακτηριστική περίπτωση σκληρών δολοφόνων που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου. Παράλληλα φέρεται να βγήκαν εκτός φυλακών και τα περισσότερα από τα μέλη 38 Γεωργιανών συμμοριών που εισέβαλαν σε σπίτια και λήστευαν τους ενοίκους αφού πρώτα τους είχαν δέσει χειροπόδαρα και βασανίσει και 18 «μεικτών» ομάδων Ελλήνων και αλλοδαπών που με πρωτοφανή σκληρότητα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία από το τα τελευταία χρόνια.


Αξίζει να επισημανθεί ότι μέχρι πριν οκτώ χρόνια οι εισβολές οπλισμένων ληστών σε σπίτια, ήταν άγνωστο φαινόμενο στην ελληνική κοινωνία. Συνήθως στα διαμερίσματα τρύπωναν οι λεγόμενοι «ποντικοί» όταν οι ένοικοι απουσίαζαν... Οι πρώτες εμφανίσεις των εισβολέων παρουσιάστηκαν από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ ως «μεμονωμένα συμβάντα» για να φτάσουμε το 2010 (πρώτη χρονιά που εμφανίζονται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας) στα πλούσια προάστια της Αθήνας να αλωνίζουν οι διαβόητες συμμορίες αλλοδαπών με τα καλάσνικοφ. Μέχρι το 2013 τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν έξαρση του φαινομένου αλλά και μια «ποιοτική» αναβάθμιση των συμμοριών που φθάνουν σε σημείο ακόμη και να βιάσουν γυναίκες μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια