Για να διαλύσουν την συγκέντρωση των συνταξιούχων τα ΜΑΤ τους ψέκασαν με χημικά σαν να ήταν κατσαρίδες....

Απίστευτες εικόνες με τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα και χημικά σε συνταξιούχους λες και ήταν οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων.

Εξοργίστηκε ακόμη και ο Τσίπρας.


Όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν την εικόνα ηλικιωμένων συνταξιούχων να δέχονται επίθεση με χημικά από αστυνομικούς λίγο πιο πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να σκέφτονταν οι επικεφαλής της δύναμης της αστυνομίας όταν έδωσαν την εντολή αυτή. Δηλαδή να ρίξουν χημικά στους πατεράδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους οι αστυνομικοί.


Η εικόνα αυτή εξόργισε σύμφωνα με πληροφορίες τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα ζητώντας του κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί! Επίσης του εξέφρασε την ενόχλησή του.

Λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Ζήτησε και έρευνα
Έρευνα για το περιστατικό με την χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των συνταξιούχων, στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναμένεται η σχετική διαταγή από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, ο κ. Τόσκας ζήτησε να διεξαχθεί με ταχύτατες διαδικασίες ή έρευνα, η οποία πραγματοποιείται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ



Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 12 στην συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού κατά την διάρκεια πορείας συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι θέλησαν να περάσουν προς την Ηρώδου Αττικού και μάλιστα άρχισαν να ταρακουνούν μια κλούβα της αστυνομίας με την οποία είχαν αποκλείσει όπως συνηθίζουν οι αστυνομικοί τον δρόμο προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά.








Ηλικιωμένοι άνθρωποι άρχισαν να αισθάνονται δυσφορία και στην κυριολεξία να κλαίνε από τα χημικά! Οι εικόνες που ακολούθησαν είναι συγκλονιστικές. Τελικά λίγο πριν τη μια το μεσημέρι διαλύθηκαν.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλουν την κυβέρνηση πως τους κορόιδεψε και κούρεψε κι άλλο τις συντάξεις. Βασικό τους αίτημα είναι να καταργηθεί ο νόμος 4387 που όπως τονίζουν είναι "ο θάνατος του συνταξιούχου".

"Η κυβέρνηση δεν μας σέβεται και δεν σέβεται ούτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας"

"Πως θα ζήσουμε όταν μας κόβουν ακόμη και τις επικουρικές συντάξεις; Δεν καταλαβαίνουν πως εμείς κινούμε την αγορά; Έχω δυο παιδιά άνεργα πως θα ζήσουμε", επισημαίνει ακόμη ένα συνταξιούχος. "Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους δανειστές κάνει την πιο βρώμικη δουλειά αυτή τη στιγμή", αναφέρει άλλος συνταξιούχος.


ΦΩΤΟ: EUROKINISSI - REUTERS - NEWSIT.GR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια