Μετά την πατάτα του ΥΠΕΞ της Γερμανίας ότι δεν ξέρουμε αν είναι Ελληνικά νησιά η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος, τώρα λένε ισχύει η συνθήκη της Λωζάνης.

Η εμπρηστική δήλωση του μεμέτη Ερντογάν ότι τα νησιά του Αιγαίου κακώς δόθηκαν στην Ελλάδα με την συνθήκη της Λωζάνης έβαλε φωτιά στην Ελλάδα, με τους κυβερνώντες ακόμα να ψάχνουν απάντηση.

Μια απάντηση που θα δοθεί αφού πρώτα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ σήμερα στο Μαξίμου. Βέβαια σε αυτές της περιπτώσεις δεν περιμένεις να περάσει τόσο πολύς χρόνος και αμέσως έπρεπε να καλέσουν τον τούρκο Πρέσβη για εξηγήσεις και να δοθεί άμεση και σκληρή απάντηση στον Ερντογάν. Όμως η κυβέρνηση Σύριζα ακόμα σκέφτεται τι θα απαντήσει ή καλύτερα τι θα ψελλίσει στους γείτονες.
Δυστυχώς για ακόμα μια φορά δεν τολμάμε να σηκώσουμε το "γάντι" και να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι στον ημίτρελο φασίστα Ερντογάν.

Από την άλλη οι "φίλοι μας οι Γερμανοί με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ , σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε: 

«Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».

Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, ο Μάρτιν Σέφερ απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».

Δηλαδή η Γερμανία λέει πως δεν ξέρει αν είναι Ελληνικά τα νησιά Λέσβος, Χίος και Λήμνος.
Προφανώς οι Γερμανοί αμφισβητούν και τα σύνορα της Ευρωπαική Ένωσις με την δήλωση αυτή.

Αφού κατάλαβαν ότι έκαναν μακακία ανασκεύασαν τις πρώτες δηλώσεις και είπαν ότι η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια