Οι δωδεκαθεϊστές έφεραν το καρναβάλι νωρίτερα. Κιτς εικόνες από την γιορτή στους πρόποδες του Ολύμπου....

Δωδεκαθεϊστές, από όλον τον κόσμο, μαζεύτηκαν κάτω από τον Όλυμπο την περασμένη εβδομάδα, για να γιορτάσουν, όπως κάθε χρόνο, τα Προμήθεια.
 
Πρόκειται για την ετήσια γιορτή όλων όσοι λατρεύουν τους θεούς των αρχαίων Ελλήνων. Τα Προμήθεια λαμβάνουν χώρα στο Λιτόχωρο, καθώς και στο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Προμηθέως, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να «ανταμώσουν κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του Όρους των Θεών», όπως το αποκαλούν. 

Η κυρία με την κοντή κάλτσα και το αθλητικό παπουτσάκι όλα τα λεφτά.


 Απολαύστε τον παλίκαρο! 
Είναι αυτό που λέει ο λαός "Ψώνια με περικεφαλαία"!
Μήπως όμως παριστάνει πασόκο της αρχαιότητας;

 Άντε τη χλαμύδα να την καταλάβω, πες ότι οι άνθρωποι πιστεύουν σε κάτι, δεν ενοχλούν, κάνουν το τελετουργικό τους. Τους άλλους που ντύθηκαν αρχαίοι πολεμιστές; Εκεί κάπου τελειώνει η λογική. Δεν έχει να κάνει με καμία θρησκεία το δόρυ και η περικεφαλαία εν έτι 2016. Δηλαδή αν τους καλέσουν σε επιστράτευση, έτσι θα παρουσιαστούν; Η μήπως θα πετάνε ακόντια και βέλη στους τούρκους με τα F 16;;

 Καραγκιόζηδες κ τσαρλατάνοι, σαλταρισμένες κυράτσες που ψάχνουν για κουτούπωμα και σαχλαμάρες ειδωλολάτρες με σανδάλια κ ταγάρια απ το μοναστηράκι που το παίζουν αρχαίοι.

 Ένα τσούρμο ανεγκέφαλων καρναβαλιστών που λατρεύουν κ προσκυνούν τις πέτρες και τα είδωλα και ουδεμία σχέση έχουν με τον Ελληνισμό.


Εδώ μάλλον για ζεμπεκιά το βλέπω.

Σε κάτι τέτοιες μπουρλεσκ φιέστες τσαρλατάνων μπορεί να συναντήσει κάποιος την τρελοσυριζαια κυράτσα με την κοιλίτσα κ το πασούμι, την χοντρομπαζόλα σε ρόλο Αθηνάς, μαζί με τον στόκο χρυσαυγίτη που ντύθηκε φθηνή απομίμηση Σπαρτιάτη στρατιώτη με ότι αξεσουάρ βρήκε στο γιουσουρούμ παρέα με το χασισοτρελάρα του χωρίου που μες την μαστούρα του συνομιλεί με εξωγήινους απ τον πλανήτη Ελ και τους διαφόρους τσοντολιγούρηδες που πάνε στο μπούγιο ξεβράκωτοι με την χλαμύδα μπας και τους κάτσει ξαφνικά κανα όργιο προς τιμή του Διονύσου. 

Ανόητοι γραφικοί  κρετίνοι και μετά αναρωτιόμαστε για τα χαλιά μας ως κοινωνία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια