Οι 84 νέοι νεκροί στην Νίκαια φέρνουν τον τρόμο εκ νέου στην Γαλλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. (Ζωντανή εικόνα)

31 ετών κάτοικος Νίκαιας παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών ο δράστης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» - Είχε "αδρανή" χειροβομβίδα και ψεύτικα όπλα μαζί του.


84 νεκροί ανάμεσά τους και πολλά παιδιά και εκατοντάδες τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός. 10 παιδιά ανάμεσα στα θύματα. 
Χάος στα νοσοκομεία, εκκλήσεις για αίμα.


Το φορτηγό έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος προκαλώντας χάος και πανικό – Έκανε ζιγκ ζαγκ για να προκαλέσει περισσότερα θύματα.



"Άνθρωποι πετάγονταν στον αέρα σαν κορίνες μπόουλινγκ" λένε αυτόπτες μάρτυρες.
Συγκλονίζουν τα video από τη στιγμή της επίθεσης και οι φωτογραφίες με νεκρούς ή τραυματίες να κείτονται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλης.

- ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ


Μια μέρα και οκτώ μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η Γαλλία πνίγεται ξανά στο αίμα. Γίνεται ξανά στόχος τρομοκρατών. Καμία τρομοκρατική ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης, της εθνικής επετείου των Γάλλων.

Χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, 14 Ιουλίου, στην λεωφόρο Promenade des Anglais, στον κεντρικό και πιο γνωστό δρόμο της Νίκαιας για να παρακολουθήσει τους εορτασμούς της εθνικής επετείου όταν φορτηγό επιτέθηκε στο πλήθος και παρέσυρε δεκάδες κόσμου. Η αστυνομία σκότωσε τον οδηγό του φορτηγού, μέσα στο οποίο βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Η στιγμή της εκτέλεσης του δράστη! 

Ένα ακόμη σοκαριστικό video απ' όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι η στιγμή που ο δράστης της σφαγής στη λεωφόρο Promenade des Anglais εκτελείται από τους αστυνομικούς!




Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Nice Matin το όνομα του δράστη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια με τους 84 νεκρούς είναι Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Είχε παρκάρει στο συγκεκριμένο δρόμο για τουλάχιστον εννέα ώρες και σύμφωνα με τοπικά μέσα, του επέτρεψαν να μείνει στο σημείο γιατί μετέφερε παγωτό! Παρά το γεγονός ότι η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών απαγορεύεται στη Γαλλία τις εθνικές εορτές και τις Κυριακές, τα φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα εξαιρούνται. 

Συγγενείς και φίλοι του δράστη ανακρίνονται από την αστυνομία και γίνονται επιδρομές στην περιοχή Αμπατουάρ της Νίκαιας.

Σε αυτό το συγκρότημα βρίσκεται το διαμέρισμα του δράστη όπου η αστυνομία έκανε έρευνες νωρίτερα μεταδίδει η εφημερίδα Nice Matin



Μετά την Ισπανία και την Ιταλία, η Γερμανία έγινε η τρίτη χώρα που αυστηροποιεί τους ελέγχους της στα σύνορα με τη Γαλλία. Δεν αποκλείεται να είναι ένας τρόπος να μην επαναληφθεί το φιάσκο του περασμένου Νοεμβρίου, όταν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ είχε περάσει... ανενόχλητος από τη Γαλλία στο Βέλγιο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια