Αυτή είναι η διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί για τις 4 τηλεοπτικές άδειες....

Σε κλειστά δωμάτια και με τα κινητά απενεργοποιημένα, στις 12 Αυγούστου, θα παιχτεί το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες.


Η τελική συνάντηση φέρνει έναν αέρα μυστικοπάθειας που παραπέμπει σε ταινία μυστηρίου που προσπαθεί ο θεατής να καταλάβει τι κρύβεται πίσω από τις κλειστές πόρτες

Το παιχνίδι αυτό θα το παίξουν λίγοι και καλοί. Ο νικητής δεν θα είναι απαραίτητα αυτός που θα ρίξει τα περισσότερα χρήματα αλλά ο πιο θαρραλέος, ο οποίος στις 12 Αυγούστου μόλις περάσει την πόρτα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα ανοίξει το πορτοφόλι του για τα καλά για να «αρπάξει» μια από τις τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Έτσι λοιπόν, οι τελικοί φιναλίστ με κλειστά τα κινητά τους τηλέφωνα και με τέσσερις κλειστούς φακέλους θα βρεθούν να κάθονται γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι για να ξεκινήσει ο πλειστηριασμός της πρώτης τηλεοπτικής άδειας όπου θα κινήσει ο αρμόδιος , με τον κάθε υποψήφιο να ανοίγει το φάκελο που έχει ετοιμάσει ειδικά για αυτό το στάδιο μέχρι να κριθούν οι νικητές.

Για να κριθούν οι νικητές θα πρέπει να ακολουθηθούν 7 βήματα και είναι τα εξής:

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 11:00 π.μ., σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, που υπογράφει ο Διονύσης Θανάσουλας, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, για να συνεδριάσουν με την αρμόδια επιτροπή. Οι υποψήφιοι υποβάλουν κλειστούς φακέλους με τις προσφορές για πρώτη άδεια (ΒΗΜΑ1). 

Η επιτροπή θα ανοίξει τους φακέλους των υποψηφίων και διαβάζει δυνατά τις προσφορές όλων για πρώτη άδεια (ΒΗΜΑ2). 

Οι δυο πλειοδότες αποσύρονται σε κλειστά γραφεία με έναν υπολογιστή ο καθένας. Εκεί εμφανίζεται η μεγαλύτερη προσφορά και εκείνος που έχει έρθει δεύτερος καλείται να βελτιώσει την προσφορά τουλάχιστον κατά 500.000 ευρώ. Θα απαντήσει με αντιπροσφορά ο άλλος υποψήφιος (ΒΗΜΑ3). 

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3 φορές εναλλάξ με τον τελευταίο να έχει πλεονέκτημα (ΒΗΜΑ 4). 

Αυτός που θα προσφέρει τα περισσότερα θα πάρει την πρώτη άδεια. Δεν μπορεί όμως να φύγει από το κτήριο ή να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο( ΒΗΜΑ 5). 

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται με τη δεύτερη άδεια και εν συνεχεία με την τρίτη και την τέταρτη άδεια. Σε αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο να προβλέψεις νικητές (ΒΗΜΑ 6) 

Το ποιοι πήραν τις άδειες θα ανακοινωθεί στο τέλος της διαδικασίας και για τις τέσσερις (ΒΗΜΑ 7).

Πορτοφόλια και προσφορές και ερωτήσεις βασανιστικές

Και κάπου εδώ ξεκινάνε μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν καθαρά τους μεγάλους πρωταγωνιστές και τα επιτελεία τους. Γράφουν άραγε τα ίδια ποσά και στις τέσσερις προσφορές που καταθέτουν για την πρώτη φάση ή τα αυξάνουν διαδοχικά ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες να μπουν στο δωμάτιο στις τελευταίες άδειες; Ποια άδεια άραγε θα «χτυπηθεί» περισσότερο και πιο ψηλά; Θα ξεκινήσει… βεντέτα ανάμεσα στους υποψηφίους εντός και εκτός δωματίου προσφορών ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο στα ύψη τα ποσά; Αλήθεια είναι σκόπιμο να γράψει κανείς και στους τέσσερις φακέλους το ίδιο ποσό η πρέπει να στοχεύσει σε μια και μόνο;

Τα φαβορί, τα αουτσάιντερ και οι … κόκκινες κάρτες του ντέρμπι

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει σιγά – σιγά και όλοι υποψήφιοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για να χτυπήσουν με μια καλή προσφορά .

Ποιοι είναι οι δυνατοί παίκτες στη μάχη της τηλεοπτικής άδειας; Από ποιοι μπορούν να κάνουν την έκπληξη; Ποιοι θα μείνουν… στον πάγκο;

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ο μεγαλύτερος όμιλος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο ΑΝΤ1 θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί. Είναι ένας από τους παλιότερους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπει στη χώρα. Είναι μέλος του μεγαλύτερου ομίλου μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι εργαζόμενοι του ομίλου ξεπερνούν τους 2.500 και το κοινό στο οποίο απευθύνεται υπερβαίνει τα 46 εκατομμύρια. Ο Θοδωρής Κυριάκου με τις πρωτοβουλίες και τις στρατηγικές των τελευταίων χρόνων έχει καταφέρει να κάνει τον όμιλο του να πρωταγωνιστεί στον εγχώριο και διεθνές τοπίο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ: Δυνατά στο παιχνίδι

Το STAR της οικογένειας Βαρδινογιάννη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι για τις άδειες καταθέτοντας πλήρη φάκελο. Ο φάκελος που κατατέθηκε από την εταιρεία ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. θεωρείτε πλήρης και εντυπωσιακός.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ο νέος παίκτης

Μέσω της εταιρίας τους ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε έναν εντυπωσιακό φάκελο που περιείχε, μεταξύ άλλων και εγγυητική επιστολή 8 εκατ. ευρώ αλλά και δέσμευση για την δημιουργία 180 μονίμων θέσεων εργασίας.

ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ – ΣΑΒΙΔΗΣ: Ενώνουν τις δυνάμεις τους;

Δύο ακόμα μεγάλα φαβορί για τη μάχη της άδειας φαίνεται πως είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, καθώς και η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα ακούγεται πολύ έντονα στους διαδρόμους της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας πως οι δύο εταιρίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους καθώς και οι δυο πλευρές έδειξαν από την πρώτη στιγμή τη διάθεση τους για συνεργασία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

Ο Ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δηλώνει αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα η εταιρεία του υπέβαλε ένα ογκώδες φάκελο με πλήρη στοιχεία και σχεδιασμό για ανάπτυξη νέων τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Στο μεγάλο αυτό παιχνίδι τρία είναι τα αουτσάιντερ, αλλά ταυτόχρονα είναι και ικανά να κάνουν την μεγάλη έκπληξη ή ακόμα και να αναπτύξουν τελευταία στιγμή και συνεργασίες με άλλα κανάλια αν δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια άδεια.

Ο λόγος για την εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ –ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ των παιδιών του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα καθώς και ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη αλλά και η κυπριακή εταιρεία ΑΝΕΞΕΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΟΥ που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Φίλιππο Χατζηφιλιππου, Αθανάσιο Δάμη και Ναταλία Καλογερή.

Από τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ορκωτοί λογιστές στους φακέλους των υποψηφίων εταιριών έγινε σαφές ότι μόλις δύο αιτήσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν. Η πρώτη αφορούσε τον τηλεοπτικό σταθμό ART του Γιώργου Καρατζαφέρη και η δεύτερη τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τον οποίο η τελική απόφαση θα παρθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια