Προσοχή υπάρχει μια καθημερινή συνήθεια που μπορεί να σας σκοτώσει.

Το κέντρο του προσώπου του κάθε ανθρώπου ονομάζεται τρίγωνο του κινδύνου ενώ η απλή συνήθεια του να κόβει κανείς τις τρίχες της μύτης δεν είναι τόσο αθώα όσο πιστεύεται.


Σύμφωνα με τον Αμερικανό ωτορινολαρυγγολόγο (ωρλ), Dr. Erich Voigt, η μύτη φιλτράρει τον αέρα που αναπνέουμε με τα μικρά τριχίδια που βρίσκονται εντός της ρινικής κοιλότητας. Τα σωματίδια που συλλέγονται μέσω του φιλτραρίσματος, από την μύτη οδηγούνται στο στομάχι όπου και καταστρέφονται μέσω των στομαχικών υγρών.

Όταν κοπούν οι τρίχες που βρίσκονται εντός της μύτης, αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια μικρόβια που βρίσκονται εντός της ρινικής κοιλότητας να αποκτούν πρόσβαση εντός του δέρματος και να προκαλούνται λοιμώξεις. Αυτές οι λοιμώξεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και πολλές φορές μπορούν να οδηγήσουν στον θάνατο.

Όπως λέει στον Business Insider o Dr. Erich Voigt, oι αρτηρίες της μύτης μεταφέρουν το ίδιο αίμα με αυτό που φτάνει στον εγκέφαλο. Έτσι τα συγκεκριμένα μικρόβια μεταφέρονται μέσω του αίματος στον εγκέφαλο όπου και είναι πιθανό να προκληθεί μηνιγγίτιδα.

Έτσι καλό είναι οι τρίχες της μύτης να τριμάρονται όμως προσεκτικά στο κατάλληλο μήκος, γιατί αν αφαιρεθούν μπορεί να προκληθούν επικίνδυνες λοιμώξεις.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια