5 βουλευτές του Σύριζα σήκωσαν μπαϊράκι και απειλούν να καταψηφίσουν τροπολογία Μουζάλα.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση, η απειλή 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι με επιστολή τους ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία Μουζάλα αντιθέτως αν διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία λένε ότι θα καταψηφίσουν ή σε κάθε περίπτωση θα δηλώσουν δημόσια την διαφωνία τους.


Οι βουλευτές, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καβαδία, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Πάλλης, και Χριστόφορος Παπαδόπουλος, ζητούν από τον υπουργό, να αποσύρει την τροπολογία που έφερε προχθές το βράδυ την απέσυρε το πρωί της επόμενης ημέρας και την επανακατέθεσε το απόγευμα της ίδιας για να ψηφιστεί, να την αποσύρει ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο απο την ΚΟ όσο και από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να συναποφασίσουν τι πρέπει να γίνει και ποιά είναι η πολιτική του κόμματος στο μεταναστευτικό. Μάλιστα, οι βουλευτές απειλούν οτι θα εμμείνουν στην καταψήφισή της τροπολογίας και λένε χαρακτηριστικά ότι «αν αυτή ψηφιστεί αυτό θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ!»

Η τροπολογία είχε ενταχθεί στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται σήμερα το μεσημέρι επι της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του. 
Σε 3 μόνο άρθρα η Χρυσή Αυγή εχει καταθέσει και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι η τροπολογία, θα ψηφιστεί δια της δεδηλωμένης που εκφράζεται από τους εισηγητες ή τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομματων.
Η οποιαδήποτε λοιπόν διαφωνία βουλευτή θα πρέπει να γίνει την ώρα της ψηφοφορίας με δική του πρωτοβουλία. Αντιθέτως η θετική ψήφος που θα εκφράσει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει όλη την Κ.Ο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΓΓΡΑΦΟ

Θέμα: Τροπολογία Μουζάλα
Σ/φοι, σ/φισσες,
στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο σ. Μουζάλας έφερε μία τροπολογία χωρίς καμία προήγουμενη συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και την αντίστοιχη ΕΠΕΚΕ μεταναστευτικού, τροπολογία που αφορά την σύνθεση των επιτροπών ασύλου. Η τροπολογία είναι στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τροπολογία αυτή δεν έχει την υποστήριξη μας γιατί αντιβαίνει σε ταυτοτικές μας θέσεις και
δεν υπαγορεύεται καν απο το πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου που ψηφίσαμε.

Ζητούμε από τον σ. Μουζάλα να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποιά είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο βαθμό που ο συντρ. Μουζάλας επιμένει στην κατάθεση της τροπολογίας, σε βάρος της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας είμαστε υποχρεωμενοι-ες να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας. Στο βαθμό μάλιστα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια. Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Παρακαλούμε όσοι-ες βουλευτές, βουλεύτριες συμμερίζονται την διαφωνία μας να το δηλώσουν στη λίστα.
Καραγιαννίδης Χρήστος 
Καββαδία Αννέτα
Ψυχογιός Γιώργος
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια