Πούτιν σε Παυλόπουλο: Σημαντικό να συζητήσουμε για όλες τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα υλοποίησης.... (βίντεο)

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ηγεσία του ελληνικού κράτους για την πρόσκληση.
Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς. Αυτό σχετίζεται με την οικονομία και με τα ζητήματα της διεθνούς ασφάλειας» είπε ο κ. Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, να τα εξετάσουμε και να ψάξουμε λύσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτήν την ευκαιρία έχουμε εδώ, στην Ελλάδα, σε μία χώρα με την οποία έχουμε όντως βαθιές, διαχρονικές, πνευματικές σχέσεις» σημείωσε.

«Κατά την επίσκεψή σας στη Ρωσία ανακοινώσαμε την έναρξη του Αφιερωματικού Έτους Ρωσίας-Ελλάδας. Και μπορούμε τώρα να δούμε πώς προχωρούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Έτους. Όπως πολύ σωστά επισημάνατε, τώρα έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε και να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων σε σας, στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο που υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος, όπου βρίσκονται εδώ και 1.000 χρόνια Ρώσοι μοναχοί. Μάλλον οι ίδιες οι ημερομηνίες δεν είναι τόσο σημαντικές. Σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας προανήγγειλε ότι θα γίνουν συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πορεία των οικονομικών σχέσεων.

«Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει» σχολίασε ο κ. Πούτιν και πρόσθεσε ότι «τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε κατά 523% και θα προχωρήσουμε όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού αλλά και σε άλλους τομείς. Τώρα είναι σημαντικό να συζητήσουμε για όλες τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα υλοποίησης».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια