Ακόμα γελάνε στην Ευρώπη με τους παγκοσμίως αγνώστους Argo που έστειλε ο Τσακνής....

Αλήθεια ρε Τσακνή τι όνειρο είχες δει με τους Argo; 
Διονύση ακόμα περιμένουμε να μας πεις την σχέση έχεις με την τραγουδίστρια των Argo Χριστίνα Λαχανά. 

Πάντως κόβει το μάτι σου αδερφέ, να σε χαίρονται οι αναρχοάπλυτοι που σε έβαλαν εκεί.


Οι «Argo» ήταν η φετινή ελληνική συμμετοχή με ένα τραγούδι που μιλούσε για το προσφυγικό με έντονο το ποντιακό στοιχείο, καθώς ήταν τραγουδισμένο στα ποντιακά και τα αγγλικά, ενώ το συνόδευε η ποντιακή λύρα.

Τους Argo αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Elbrus – Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Το τραγούδι «Utopian Land» με το οποίο συμμετείχε στον Α΄ημιτελικό το συγκρότημα «Argo» και η αποτυχία του να περάσει στην επόμενη φάση της Eurovision έκαναν τα social media να πάρουν «φωτιά», με τους χρήστες του Διαδικτύου να εκφράζουν τις τελευταίες ώρες όλα όσα νιώθουν για τον αποκλεισμό, σε μια σειρά από «καυστικά» σχόλια, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με την ελληνική κρίση.

To hashtag #eurovisiongr βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα trends στο Twitter και την τιμητική του έχει κατά κύριο λόγο ο... «κόφτης» στον οποίο, σύμφωνα με πολλούς τους χρήστες του Twitter, οφείλεται η αποτυχία μας, ενώ κάποιοι άλλοι «είδαν» στον αποκλεισμό μας τις άγριες προθέσεις της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, όπως το Grexit.

Σίγουρα είναι ένα γελοίο τραγούδι που δεν ταιριάζει άλωστε με τη Eurovision, τουλάχιστον όπως αυτός ο θεσμός έχει εξελιχθεί σήμερα. Αυτό δείχνει τη διαφορά "φάσης" ανάμεσα στους αρμόδιους της ΕΡΤ και την Eurovision ή τη διαφορά φάσης της χώρας μας με την Ευρώπη γενικότερα. Δεν αρκεί να θέλεις να μεταφέρεις ένα μήνυμα ή να θέλεις να εκφράσεις μία αλήθεια! Πρέπει να το κάνεις όταν και όπου πρέπει και να το πεις με τον "σωστό" τρόπο! Αλλιώς κανείς δεν θέλει να σ' ακούσει ότι και να θέλεις να πεις. Με το έτσι θέλω, δεν μπορείς να πολιτικοποιείς την Eurovision και να θέλεις να αναδείξεις το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού! Το νεανικό κοινό της Eurovision δεν ενδιαφέρεται (καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία) γι' αυτό. Έτσι, απλά σ' απορρίπτει! Δεν κερδίζεις τίποτα με το να αγνοείς βασικούς κανόνες σύγχρονης επικοινωνίας. Στο τέλος, ακόμα και το "σημαντικό" σου μήνυμα χάνεται και απλά γίνεσαι περίγελος στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης. Τέλος, ο "δημοκρατικός - αριστερός" τρόπος επιλογής αποτελεί όνειδος, αφού το όποιο κόστος της συμμετοχής καλύπτεται από έναν δημόσιο φορέα όπως η ΕΡΤ. Πρώτη φορά Αριστερά .... και στη Eurovision!

Η "αριστερή κυβέρνηση" αφού δεν μπορεί να εφαρμόσει τον κομμουνισμό στους βασικούς άξονες, ήτοι: οικονομία, δημοσιονομική διαχείριση, εργασία, ύγεία, κοινωνικές δομές κλπ. όπου αποδείχτηκε άκρως καπιταλιστική και νεοφιλελεύθερη, κάνει ότι μπορεί για να αυτοεπιβεβαιώθεί, επιδιδόμενη σε άλλες αριστερές ιδεοληψίες όπως: -απαξίωση και αποχή από δυτικοευρωπαϊκές καλλιτεχνικές διοργανώσεις -ανατροπή και ισοπέδωση κάθε εθνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής καταβολής -αθρόα αποδοχή και ενσωμάτωση ξένων και κυρίως ισλαμικών στοιχείων -άρνηση απόδοσης σεβασμού σε ό,τι έχει σχέση με πατρίδα θρησκεία και ελληνική παράδοση -επιδεικτική καταπάτηση κανόνων ευπρέπειας και συμβατικής αισθητικής Με λίγα λόγια έχουμε να κάνουμε με έναν πιστό υπηρέτη των διεθνών οικονομικών αρπακτικών - κολώνων του καπιταλισμού, που το παίζει ριζοσπάστης, ντυμένος σαν κατσαπλιάς και συμπεριφερόμενος σαν "λούστρος"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια