Διακαής πόθος του Κυριάκου να φέρει στην Ν.Δ τους Φλωρίδη, Χρυσοχοϊδη, Παπαδόπουλο, Α. Διαμαντοπούλου.

Ακόμα πανηγυρίζουν όλοι οι απανταχού μεγαλοκαρχαρίες νταβατζήδες για την εκλογή του.
 

Ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος, yes man του κεφαλαίου, που βρήκε πρόσφορο έδαφος στην χτυπημένη γαλάζια παράταξη για να αναρριχηθεί στην προεδρεία του κόμματος.

Πλησιάζει στο στόχο του που είναι η διάλυση της Ν.Δημοκρατίας και την μετονομασία της σε κάτι που ακόμα δεν έχει διαρρεύσει. Βέβαια πιστεύει ότι οι νεοδημοκράτες θα τον ακολουθήσουν σαν πρόβατα, όμως θεωρώ πως πάνω στον ενθουσιασμό του και στις υπέρμετρες φιλοδοξίες του, δεν βλέπει την καταστροφή του που είναι δεδομένη.

Το σχέδιο διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει σε εφαρμογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επιμένει πως το κόμμα πρέπει να στρίψει προς το κέντρο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που κάνει με διάφορους παράγοντες και τις συσκέψεις στο εσωτερικό του επιτελείου του, ότι η Ν.Δ. έχει να κερδίσει από το άνοιγμα στο κέντρο, στους φιλελεύθερους και στους εκσυγχρονιστές!

Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει με την Άννα Διαμαντοπούλου που αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Επισήμως, η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των επαφών της άλλοτε πανίσχυρης υπουργού των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, με πολιτικούς αρχηγούς επί μιας πρότασής της για το ασφαλιστικό.

Μόνο που η συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ν.Δ. αναμένεται να πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς στο παρασκήνιο υπάρχουν πληροφορίες για επαφές της νέας ηγεσίας με πρόσωπα, εκτός της Α. Διαμαντοπούλου, όπως ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, κ.α., αλλά και πανεπιστημιακοί από τον εκσυγχρονιστικό χώρο και τους λεγόμενους φιλελεύθερους.

Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε πρόσωπα που ήταν απέναντι από τη Ν.Δ. επί πολλά χρόνια και είχαν μαζί της πολλές διαφορές. Το στοίχημα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι μεγάλο εάν προχωρήσει σε συμμαχία με πρόσωπα όπως τα προαναφερόμενα και άλλους που δεν είχαν ιδεολογική συγγένεια με τη Ν.Δ.

Θα προσελκύσουν ψηφοφόρους ή θα δημιουργηθούν αντιδράσεις που δεν θα μπορέσει να τις διαχειριστεί η νέα ηγεσία της Ν.Δ.; Πολλές φορές αυτού του είδους οι διευρύνσεις δεν φέρνουν τίποτα, πέρα από τον ντόρο που γίνεται σε επίπεδο ΜΜΕ και στο κόμμα που τους υποδέχεται…

Αυτό εκτιμάται από πολλούς που γνωρίζουν το παρασκήνιο ότι θα γίνει και στην υπόθεση «διεύρυνση της Ν.Δ.», με πολλούς να επιμένουν ότι το πρόβλημα του κόμματος εξακολουθεί να είναι στα δεξιά του και αυτό δεν δείχνει να το κατανοεί η νέα ηγεσία.

Η αιμορραγία προς τα δεξιά της Ν.Δ. είναι μεγάλη και εάν δεν συνειδητοποιήσει η ηγετική ομάδα του κόμματος πως πρέπει να εκπροσωπηθεί στη μεγάλη παράταξη και αυτή η τάση θα υπάρξει μελλοντικά πρόβλημα…

Μ.Α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια