Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα για να διορισθείς επί Σύριζα, αρκεί μόνο ένα, να είσαι αγαπητικός κάποιου η κάποιας Συριζαίας.

(Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιος σπουδαγμένος, εργατικός , άριστος, να παλεύει για το αύριο , να κτίζει κάτι, να βάζει στόχους και να τους επιτυγχάνει, να δουλεύει με ένσημα στον ιδιωτικό τομέα , να έχει κάνει κάτι στην ζωή του - οτιδήποτε - παραγωγικό και να είναι ΣΥΡΙΖΑ ; Ξέρετε κανέναν τέτοιο ( δεν εννοώ ψηφοφόρους , αλλά τα στελέχη του 1% που διοικεί) ; Επομένως τα σούργελα με προσόν - κατάληψη, τάγματα εφόδου ( βλέπε αντιφά κλπ) , καταστροφή , τάβλι και ξάπλα παράλληλα με αγώνα για τον κομμουνιστικό μεατσχηματισμό της κοινωνίας , έχουν ορμήσει στο κράτος και στο βαζάκι με το μέλι... Στο όνομα των φτωχών και ανυπεράσπιστων , κλέβουν τις ζωές μας)




Ούτε το ΤΕΙ δεν έβγαλε ο φίλος της Σβίγκου, όμως η αγάπη της για αυτόν τα ξεπερνάει όλα. Κάπως έτσι διορίστηκε το παλικάρι-αγαπητικός της Ράνιας Σβίγκου ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα - Είχε προηγηθεί ο διορισμός της συζύγου του προσωπικού σκηνοθέτη του πρωθυπουργού

«Νέος, ωραίος, άνεργος, “αριστερός”,  αιώνιος φοιτητής, φίλα -ερωτικά ή συγγενικά- προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που τηρεί κατά γράμμα η κυβέρνηση της «ελπίδας» όσον αφορά στο σίριαλ των διορισμών των «δικών της παιδιών» σε καίρια και καλοπληρωμένα πόστα. Πιο πρόσφατο «επεισόδιο»,  με «θεατές» ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, ο διορισμός του Χρήστου Φωτιάδη, συντρόφου της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα. 

Ο κύκλος των «βολεμένων επαναστατών»

Ηταν πριν από λίγες ημέρες όταν η «σκληρή» εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε να μαλακώσει -ενδεχομένως και να μπαλώσει- τον σάλο που είχε ξεσπάσει στον τρύπιο ιστό της κοινής γνώμης αναφορικά με τον διορισμό φίλων και συγγενικών προσώπων του γραμματέα ράπερ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου. Αντιδρώντας τότε σε δημοσιεύματα και εκπομπές που ορθώς εξαντλούσαν το μελάνι και τον τηλεοπτικό τους χρόνο στο γαϊτανάκι της πιο απροκάλυπτης ρουσφετολογίας των τελευταίων ετών, η κυρία Σβίγκου υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για διορισμούς αλλά για... προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων. Λες και οι μετακλητοί αυτοί υπάλληλοι δεν πληρώνονται από την τσέπη του ελληνικού λαού, ούτε καταλαμβάνουν θέσεις για τις οποίες αναμένουν στην ουρά πρόσωπα με πανεπιστημιακές περγαμηνές και αξιοζήλευτες προϋπηρεσίες. 

Η στάχτη που αποπειράθηκε να ρίξει στα μάτια της ενοχλημένης κοινής γνώμης η κυρία Σβίγκου δεν ήταν ωστόσο τυχαία καθώς, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «όπου υπάρχει καπνός (εν προκειμένω και στάχτη) υπάρχει και φωτιά», με τη δική της να φουντώνει από τη δύναμη του έρωτα για το πρόσωπο του κ. Φωτιάδη, τον οποίο είχε τοποθετήσει στη θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας.

Στον κύκλο των βολεμένων επαναστατών και η «σκληρή» εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου 

Ο Χρήστος Φωτιάδης διορίστηκε με προσόντα τη σχέση του με τη Ράνια Σβίγκου και την κομματική του ταυτότητα  

 Οπως προκύπτει και από το ΦΕΚ του εν λόγω διορισμού, ο κ. Φωτιάδης διορίστηκε στο προαναφερόμενο πόστο χωρίς να κρατά στα χέρια του κανένα πτυχίο, κάτι το οποίο άφησε μάλλον αδιάφορη την άτεγκτη επί θεμάτων νεποτισμού εκπρόσωπο Τύπου της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα πάλι με το ίδιο ΦΕΚ (776/2 Νοεμβρίου 2015), ο κ. Φωτιάδης διορίστηκε σε κενή θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΔΕ με ΣΤ’ βαθμό, δηλαδή ως απόφοιτος Λυκείου, επειδή στα 32 του χρόνια δεν έχει ακόμη προλάβει να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΤΕΙ Πειραιά όπου σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός. 

Κι αν πιστεύετε ότι ο κ. Φωτιάδης διορίστηκε στο γραφείο του κ. Δρίτσα για να ασχοληθεί με θέματα της «ανολοκλήρωτης» ειδικότητάς του, πλανάσθε πλάνην οικτράν καθώς οι  νέες του επαγγελματικές αρμοδιότητες έγκεινται στη συνεισφορά πολύτιμων συμβουλών πάνω σε θέματα ναυτιλίας! 

Οπως όλα δείχνουν, το γεγονός ότι εκεί έξω υπάρχουν χιλιάδες άνεργα παιδιά με περγαμηνές στα ναυτιλιακά αποτελεί για την παρούσα κυβέρνηση ένα προσόν δευτερευούσης σημασίας, το οποίο μπαίνει σε επίσης δεύτερη μοίρα. Πρωταρχικά προσόντα της πρόσληψης του κ. Φωτιάδη ήταν η σχέση του με την κυρία Σβίγκου καθώς και η κομματική του ταυτότητα στην οποία αναγράφεται μεταξύ άλλων ότι υπήρξε μέλος Γραμματείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, μέλος Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά και υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη «Το λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας», στην οποία ηγείτο ως υποψήφιος δήμαρχος το σημερινό του αφεντικό! Στα πλεονεκτήματα της νέας του θέσης αξίζει να προστεθεί και η λαϊκή έκφραση «ένα τσιγάρο δρόμος», καθώς το υπουργείο όπου τοποθετήθηκε ο κ. Φωτιάδης βρίσκεται μόλις δυο βήματα από το σπίτι του στον Πειραιά, συνδυάζοντας έτσι εργασία και ποιότητα ζωής, κάτι που συνάδει απόλυτα με το πνεύμα της εποχής. 

Ο κύκλος του βολέματος των «δικών μας παιδιών» δεν φαίνεται ωστόσο να εξαντλείται στο πρόσωπο του συντρόφου της κυρίας Σβίγκου, καθώς η σύζυγος του προσωπικού σκηνοθέτη του πρωθυπουργού, Αθηνά Μαράκη, διορίστηκε στο γραφείο Τύπου του κ. Δρίτσα! Τα συμπεράσματα ανάγονται μάλλον στην εξαθλίωση του περίφημου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, την ίδια στιγμή που τα λόγια του Τσε γίνονται αντίλαλος στα χείλη κάθε εξαθλιωμένου Ελληνα πολίτη: «Εάν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφός μου»… 

Ο έρωτας στα χρόνια της Αριστεράς σημαίνει... διορισμός. Η Ράνια Σβίγκου με τον Χρήστο Φωτιάδη στις καλοκαιρινές τους διακοπές

Σύντροφος στην πολιτική - και στη ζωή  

Η σχέση της κυρίας Σβίγκου με τον κ. Φωτιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες του περιβάλλοντός τους, ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, και συγκεκριμένα στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Εκείνη είχε μόλις βγει από μία μακρόχρονη σχέση με συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκείνος αναζητούσε τον έρωτα στο πρόσωπο μιας έξυπνης και δυναμικής γυναίκας. Εκείνη, μαχητική, εργασιομανής, απόλυτη στις απόψεις της και ιδιαίτερα εξωστρεφής. Εκείνος, αποφασιστικός, χαλαρός, ανοιχτός στην αντίθετη άποψη και εσωστρεφής. Πίσω από την έλξη των ετερώνυμων αυτών προσωπικοτήτων βασίλευε ωστόσο ένας κοινός στόχος: η ανέλιξή τους στα ενδότερα στρώματα του κόμματος και η πραγμάτωση ενός πιο δίκαιου κόσμου. 

Στο περιρρέον κλίμα ενθουσιασμού για τα όσα ελπιδοφόρα σημαίνει το «Πρώτη Φορά Αριστερά», ο έρωτάς τους δυναμώνει μέσα από κοινές επιδιώξεις και ταυτόσημα πολιτικά όνειρα, τα οποία μάλιστα συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά ακόμη κι όταν τα τελευταία μετατρέπονται σε... όνειρα θερινής νυκτός. Οι δυο τους περνούν αρκετό χρόνο μαζί, αγαπούν τα καλά βιβλία, τις ψαγμένες ταινίες, τα ταπεινά ταβερνάκια, τις αποδράσεις σε κοντινά νησιά, τις μυστικές παραλίες και τις βόλτες με μηχανή. Αγαπούν ακόμη να βαδίζουν χέρι-χέρι στη λεωφόρο των πολιτικών τους στόχων και να επαναλαμβάνουν ότι στο όνομα του έρωτα αξίζει να θυσιάσεις τα πάντα. 

Ισως και εκείνη την ένδοξη Bandiera Rossa που η Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα κατάντησε σε κουρέλια. Εμψυχα και άψυχα...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια