Ο Τσίπρας και η παρέα του μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα....

Οι ιδεολογικές εμμονές ενός σάπιου, δήθεν αριστερού συνονθύλευματος, για κατάργηση συνόρων και άνοιγμα αυτών, μαζί με την άφρονα πολιτική του Τσίπρα και της παρέας του, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών.


Σε hotspot μετέτρεψαν τον Πειραιά - Μανάδες, γέροι και παιδιά στους δρόμους ενώ η Πολιτεία είναι απούσα - «Πλημμύρισαν» τα κέντρα υποδοχής σε Ελαιώνα, Ελληνικό, Σχιστό και τα hotspots στα νησιά - Κατεβάζουν άρον-άρον τους Αφγανούς από την Ειδομένη στην Αθήνα αφού οι Σκοπιανοί κρατούν τα σύνορα κλειστά - Η Ελλάδα μετατρέπεται de facto σε «αποθήκη προσφύγων»

Χιλιάδες καταφτάνουν, κανείς δεν φεύγει: αυτή η φράση συνοψίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα με τους μετανάστες. Ενώ στα νησιά υπάρχουν καθημερινά αφίξεις χιλιάδων μεταναστών, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρονται στον Πειραιά ο επόμενος τους προορισμός, που είναι η Ειδομένη για να συνεχίσουν το ταξίδι προς Ευρώπη έχει κλείσει. Κι όλα αυτά ενώ η ελληνική κυβέρνηση γνώριζε εδώ και εβδομάδες ποιες είναι οι προθέσεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες πλέον αυτονομούνται και παραβιάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται συλλογικά σε επίπεδο ΕΕ.

Το ντόμινο ξεκίνησε από την Κροατία που μπλόκαρε τους μετανάστες από το Αφγανιστάν. Αυτό οδήγησε και την Σερβία στην απόφαση να σταματήσει την διέλευση Αφγανών. Με αυτό το επιχείρημα -ότι οι Αφγανοί θα εγκλωβιστούν στην πΓΔΜ- οι Σκοπιανοί κρατούν κλειστά τα σύνορα με αποτέλεσμα στην Ειδομένη η κατάσταση να είναι ασφυκτική. Ο δε Πειραιάς έχει μετατραπεί σε άτυπο hotspot. Στο λιμάνι κατέπλευσε νωρίς το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» μεταφέροντας 1.130 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Λίγες ώρες αργότερα κατέπλευσε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 10 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω. Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει και το πλοίο «Νήσος Μύκονος» με 220 μετανάστες από τη Σάμο. 

Όσοι φτάνουν, ενημερώνονται μεν ότι δεν μπορούν να περάσουν από τα σύνορα, καθώς αυτά είναι κλειστά, ωστόσο οι αρχές τους αφήνουν να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να κατευθυνθούν κανονικά προς την Ειδομένη.

Στο χώρο του λιμανιού λειτουργεί ουσιαστικά ένα άτυπο hotspot, με τις αρχές να ελέγχουν τα χαρτιά των μεταναστών και των προσφύγων και να τους διαχωρίζουν, ανάλογα με το αν διαθέτουν τα κατάλληλα έγγραφα. 

Εκείνοι που έχουν όλα τα χαρτιά που χρειάζονται, κυρίως Σύροι, μπαίνουν κανονικά στα πούλμαν και κατευθύνονται προς την Ειδομένη. Οι υπόλοιποι παραμένουν στον χώρο του λιμανιού. Στο σημείο βρέθηκε μάλιστα και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης, προκειμένου να συντονίσει την κατάσταση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να διαμοιραστούν σε διάφορα σημεία της Αττικής, όπως στο Σχιστό και τον Ελαιώνα.

Χάος στην Ειδομένη

Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των σιδηροδρομικών γραμμών στην Ειδομένη που είχαν καταληφθεί από Αφγανούς, ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή από τη διασταύρωση που οδηγεί στην Ειδομένη και αναμένεται οι Αφγανοί να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τους περίπου 200 Αφγανούς που βρίσκονταν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην Αθήνα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι 500 Αφγανοί που παρέμεναν στον καταυλισμό καθώς δεν τους επιτρέπεται πλέον να διέλθουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνουν τους μετανάστες από τις γραμμές και την γύρω περιοχή, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε απόσταση περίπου 3 χλμ από το σημείο της εκκένωσης. 

Τις τελευταίες ημέρες «βουλιάζει» η περιοχή από πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης, η πληρότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», αφού πάνω από 5.000 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα. 

Σύσκεψη χθες το βράδυ

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας και να διερευνηθούν οι διπλωματικές δυνατότητες. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης. 

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το πρωί της Τρίτης ανέφεραν ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Μουζάλας που βρίσκεται στην Μυτιλήνη διαψεύδει τις πληροφορίες ότι παραιτείται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μετά την σύσκεψη δεν ανακοινώθηκαν αποφάσεις, ούτε έγιναν δηλώσεις ενδεικτικό του... πανικού και της αμηχανίας στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια