Άλλη μια εξωγήινη παράσταση της Μπάρτσα 6-1 τη Θέλτα και ένα πέναλτι ποίημα. (βίντεο με φάσεις και γκολ)


Ποιος άλλος ο Μέσι πάλι έγραψε ιστορία με μια ενέργεια που δεν την 
βλέπεις κάθε μέρα. Γι'αυτό και όταν συμβαίνει είναι είδηση.

Η Μπαρτσελόνα βρισκόταν 3-1 μπροστά στο σκορ κόντρα στην Θέλτα και κέρδισε πέναλτι. Ο Μέσι πήρε φόρα, αλλά δεν εκτέλεσε! Αντ' αυτού έδωσε πάσα και ο επερχόμενος Λουίς Σουάρες διαμόρφωσε το 4-1.



Το πιο φοβερό στην όλη ιστορία είναι ότι η στατιστική θα του το χρεώσει ως άστοχο, χαμένο. Τι σημασία έχουν όμως τα νούμερα; Εκείνο που μένει είναι η στιγμή. Αυτή που έστησε ο ίδιος μαζί με τον Λουίς Σουάρες. Ο Μέσι τούτο δεν το είχε κάνει. Πόσα άραγε να του απομένουν ακόμα να φτιάξει; Εστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, αλλά αντί να σουτάρει, κέρασε... σοκολατάκι αγιοβαλεντίνικο τον Λουίς Σουάρες, χαρίζοντας του ένα ονειρεμένο χατ τρικ. Οι δυο τους γενικά κάτι είχαν πάθει. Βασικά κάτι τους συνέβη ξαφνικά προς το φινάλε. Πάτησαν γκάζι και διέλυσαν με 6-1 τη Θέλτα. Ολη η Μπαρτσελόνα μαζί, αλλά και οι δυο τους ξεχωριστά...

Ο Αργεντινός μάγος που λίγες μέρες νωρίτερα είχε μπει στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει την πέτρα στα νεφρά του, βγήκε από εκεί δαιμονισμένος. Τι έκανε σε αυτό το ματς; Κάθίστε να τα βάλουμε κάτω, να δούμε τι θα βγει. Αρχικά νίκησε τον Αλβαρεθ με φοβερή εκτέλεση φάουλ (27'). Στη συνέχεια έδωσε υπέροχη ασίστ με λομπίτσα στον Λουίς Σουάρες (60') για το 2-1. Μετά ξεκίνησε τη φάση για το 3-1 (75'), στην οποία ο Νεϊμάρ πέρασε τον πορτιέρο και πλάσαρε, αλλά ο Σουάρες ήταν εκείνος που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, κλέβοντας το γκολ από τον Βραζιλιάνο. Και για φινάλε είχε το καλύτερο: την τρελή -αλά Κρόιφ- εκτέλεση πέναλτι (80'), το οποίο είχε κερδίσει εκείνος.

Το ματς όμως δεν ήταν ευκολάκι μέχρι να γίνει το 3-1. Η Θέλτα ήταν σωστά στημένη και είχε ισοφαρίσει με πέναλτι του Γκουιντέτι (39') σε ανατροπή του ίδιου από τον Ζόρντι Αλμπα. Ο Λουίς Σουάρες είχε δοκάρι (47΄) πριν ξεκινήσει να βρίσκει δίχτυα κατά συρροή. Στο 2-1 τελείωσε τέλεια με μονοκόμματο πλασέ, μετά έκλεψε τη δόξα από τον Νεϊμάρ και με την πάσα στο πέναλτι έφτασε τα 23 τεμάχια ως πρώτος σκόρερ της La Liga.

Είχε όμως και άλλα το βράδυ για τους Καταλανούς. Ο Σουάρες είπε να το γυρίσει σε δημιουργός. Στο 84' έδωσε πάρε βάλε στον Ράκιτιτς και στο 90' έκανε το ίδιο με τον Νεϊμάρ που με τη σειρά του ανέβηκε στα 17 γκολ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Μπλαουγκράνα να έχουν στήσει ένα ακόμα φεστιβάλ παρανοϊκού ποδοσφαίρου και να επιστρέφουν στο +3 από την Ατλέτικο και το +4 από τη Ρεάλ, έχοντας πάντα ένα ματς λιγότερο...

* Ο Μέσι έφτασε τα 20 γκολ-φάουλ με τη Μπάρτσα, ξεπερνώντας κατά ένα τον Ροναλντίνιο. Επίσης βάζει πέντε τέτοια σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά!

Τα πιο πολλά γκολ-φάουλ τα  τελευταία 25 χρόνια στη La Liga...
Κριστιάνο 17
Ρομπέρτο Κάρλος 16
Ροναλντίνιο 15
Μέσι 14

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες (61' Αλέις Βιδάλ), Μπουσκέτς, Σέρζι Ρομπέρτο (61' Ράκιτιτς), Ινιέστα (78' Αρντά Τουράν), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Θέλτα (Εδουάρδο Μπερίτσο): Αλβαρεθ, Γιόνι, Καμπράλ, Μάγιο, Πλάνας, Ραντόγια, Βας (83' Σεΐχ), Πάμπλο Ερνάντες (65' Ντίας), Μποβιού, Σενιέ, Γκουιντέτι (78' Ντράζιτς).


gazzetta.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια