Ο Κέρι ζήτησε από τον Τσίπρα νέες ταυτότητες με μικροτσίπ και την ίριδα του ματιού....

Αυτό ακριβώς που φαντάζεσθε, ο μεγάλος αδελφός είναι εδώ και θα σας παρακολουθεί παντού!!!
Θα είναι υποχρεωτικές και θα μας στοιχίσουν ακριβά καθώς θα πληρώνουμε πολύ τσουχτερό παράβολο....


Ζήτημα χρόνου είναι να αλλάξουν οι ταυτότητες αφού η αλλαγή τους αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μας απέναντι στις ΗΠΑ και την ΕΕ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισε ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων προωθείται υπό την πίεση της επικείμενης αξιολόγησης του προγράμματος Visa Waiver, για τη μη θεώρηση διαβατηρίων των Ελλήνων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

Μάλιστα όλα θα γίνουν σχετικά άμεσα αφού η αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει το επόμενο δεκαήμερο, ενώ η επιτροπή θα καταθέσει την πρότασή της στα τέλη Ιανουαρίου. Οι ταυτότητες νέας γενιάς όπως τις αποκαλούν, είναι πιθανόν να έχουν και μικροτσίπ με τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου.

Όσο για το κόστος της αντικατάστασης των παλαιών ταυτοτήτων με νέες εκτιμάται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι θα είναι τσουχτερό το νέο παράβολο.

Το θέμα έπεσε στο τραπέζι στην συνάντηση του Τζον Κέρι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι πιέσεις προς την Ελλάδα εντάθηκαν μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Η αλήθεια είναι ότι όπως έχει αποδειχτεί και στην πράξη, τα υφιστάμενα δελτία ταυτότητας πλαστογραφούνται και εν συνεχεία χρησιμοποιούνται για την έκδοση «γνήσιων» διαβατηρίων από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια