Κάποτε το Μπερναμπέου είχε μια δυνατή βασίλισσα, τώρα πια είναι γυμνό. (βίντεο)

Διασυρμός της ΡΕΑΛ από μια εξωγήινη Μπάρτσα και το 0-4 φαίνεται τόσο, μα τόσο, μικρό. 

Πραγματικά χειρότερη Ρεάλ δεν έχει υπάρξει στα χρονικά. Ακόμα και όταν έφαγε έξι (2-6) σε εκείνη την παράσταση του Τιερί Ανρί στο γήπεδο της. Ακόμα και στο 5-0 στο πρώτο ραντεβού κόντρα στον Ζοσέ Μουρίνιο, οι Μαδριλένοι είχαν έστω τις προσπάθειες τους. Είχαν ιδρώσει τη λευκή φανέλα.

Αυτό το πράγμα σε τούτο το ραντεβού, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Σίγουρα είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την εκπληκτική κατάσταση του αντιπάλου, αλλά δεν γίνεται: Ρεάλ είσαι λέμε! Δεν μπορείς να διασύρεσαι με 4-0 στο γήπεδο σου. Ούτε καν από τη Μπαρτσελόνα. ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΜΕΣΙ!

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τον ηττημένο, επειδή στην πραγματικότητα αυτό το συνονθύλευμα που παρουσίασε ο Ράφα Μπενίτεθ, έκανε ακόμα πιο μεγάλη εντύπωση από τους νικητές. Χωρίς πλάνο, χωρίς δυνάμεις και γκάζι, δίχως ψυχή. Αντιθέτως, οι Καταλανοί αν και ξεκίνησαν με τον ηγέτη τους να παρακολουθεί Clasico από τον πάγκο για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2004, τα έκαναν όλα σωστά. Δεν ήταν ότι έκανα φοβερά πράγματα. Απλά είχαν σχέδιο, το team work τους άγγιξε το ιδανικό και με τον Ινιέστα (σ.σ.: χειροκροτήθηκε από το κοινό κατά την αλλαγή του) να έχει τη μπαγκέτα και τον Λουίς Σουάρες να πυροβολεί, έφτασαν το σκορ σε αυτό το εκπληκτικό νούμερο. Αυτό που πραγματικά θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Οι γηπεδούχοι που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους με 10 ξένους και χωρίς παίκτη από τις ακαδημίες από το 1963, μπήκαν τρομερά χαλαρά. Μπενζεμά και Χάμες βρέθηκαν στην 11άδα σε ένα άκρως επιθετικό σχήμα, που όμως δεν λειτούργησε, καθώς η μπάλα δεν έφτανε μπροστά. Παράλληλα Κριστιάνο και Μπέιλ δεν μπορούσαν να μπουν στον ρυθμό του ντέρμπι. Κατά συνέπεια, μόλις στο 11' βρέθηκαν να κυνηγούν απεγνωσμένα το σκορ. Ο Σέρζι Ρομπέρτο πέρασε την πάσα τρύπα για τον Λουίς Σουάρες που πλάσαρε τέλεια με το εξωτερικό. Στο 39' ήρθε και το δεύτερο. Ο κορυφαίος του γηπέδου, Ινιέστα, τα έκανε όλα τέλεια, στριφογύρισε γύρω από τον άξονα του και πάσαρε στον Νεϊμάρ, με τον Βραζιλιάνο να περνάει το τόπι κάτω από τον Κέιλορ Νάβας (σ.σ.: μπήκε τέλος στο ρεκόρ του με τα 885 απαραβίαστα λεπτά σε αυτό το γήπεδο).

Στο 45' ο Μαρσέλο έσωσε με το κεφάλι στη γραμμή το σουτ του Σουάρες, σε φάση που ξεκίνησε με φανταστική ενέργεια του Νεϊμάρ. Το ημίχρονο βρήκε τη Ρεάλ με ένα μόνο σουτ στην εστία και τον Κριστιάνο χωρίς τελική προσπάθεια. Στην επανάληψη οι Μερένγκες φάνηκαν να αναζητούν ένα γρήγορο γκολ. Μαρσέλο (47') και Χάμες (48') απείλησαν, απάντησε με φάουλ ο Νεϊμάρ (50'), για να τελειώσει ουσιαστικά το ματς με το 0-3. Στο 53' χάθηκε το τόπι, Ινιεστα, Νεϊμάρ έπαιξαν το 1-2 και ο πρώτος το κάρφωσε με βολίδα στα δίχτυα, σκοράροντας ξανά έπειτα από 20 μήνες. Το προηγούμενο γκολ του το είχε βάλει ξανά εκεί μέσα!



Κάπου εκεί χαλάρωσε ο ρυθμός και ανέλαβε δράση ο Κλαούδιο Μπράβο. Ο Χιλιανός πορτιέρο με τρεις φοβερές επεμβάσεις σε τετ α τετ με τον Κριστιάνο, σε κεφαλιά του Μπενζεμά και ακόμα μία του Κριστιάνο έβαλε τέλος στο εντός έδρας σερί σκοραρίσματος της Ρεάλ (18 αγώνες). Ενδιάμεσα (75'), ο Σουάρες είχε κλείσει το καρέ των Καταλανών, πλασάροντας έπειτα από προσποίηση στον Κέιλορ Νάβας. Στο 85' ο Ισκο με απαράδεκτη ενέργεια και κλωτσιά χωρίς λόγο στον Νεϊμάρ, αποβλήθηκε και στο 89' ο Μουνίρ αστόχησε από τέλεια θέση.

Το φινάλε βρήκε τη Μπάρτσα απογειωμένη στο +6 από την αιώνια αντίπαλο της, αλλά τα σπουδαία συμβαίνουν στο στρατόπεδο των γηπεδούχων. Ο Ράφα βίωσε την χειρότερη ήττα της ιστορίας του ως προπονητής και λογικά θα μετράει μέρες σε αυτή τη δουλειά. Η Ρεάλ είναι... άρρωστη και το ίδιο ισχύει για το μεγάλο αστέρι της...

* 12 Clasicos έχουν διεξαχθεί Νοέμβρη, η Μπάρτσα έχει 9 νίκες και η Ρεάλ μόνο μία!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Ντανίλο, Μαρσέλο (60' Καρβαχάλ), Μόντριτς, Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες (56' Ισκο), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Πικέ, Μασεράνο (27' Ματιέ), Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλβες, Μπουσκέτς, Σέρζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς (56' Μέσι), Ινιέστα (77' Μουνίρ), Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια