Ο Πούτιν στέλνει στη Συρία ότι καλύτερο έχει στο οπλοστάσιο του....

Μέρες Ψυχρού Πολέμου στη σκιά της άγριας κόντρας ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία.
10 ή 12 επιπλέον καταδιωκτικά στέλνει στη Συρία ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Μαζί και πυραύλους S-400 σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα. 
Φτιάχνει "ομπρέλα" για να μην μπορεί να χτυπήσει κανείς ούτε τη ρωσική βάση ούτε τη Συρία.


"Οι Τούρκοι δεν μας προειδοποίησαν ποτέ!" λέει ο πιλότος του μαχητικού που σώθηκε και υπόσχεται εκδίκηση στη μνήμη του νεκρού συναδέλφου του.

Το κλίμα και οι μέρες του Ψυχρού Πολέμου αναβιώνουν, αφού τη φορά με επίκεντρο στη Συρία, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως δημιουργεί μια ιδιότυπη ομπρέλα προστασίας, ενισχύοντας τις ρωσικές δυνάμεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

Εδώ και τρία 24ωρα, Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται στο χείλος του πολέμου. Πότε δηλώνουν πως θέλουν να ρίξουν τους τόνους, πότε τους "σηκώνουν". Όπως κάνει τώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, που αναβαθμίζει ποιοτικά τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία και στέλνει μήνυμα προς το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να στείλει στη Συρία επιπλέον 10 ή 12 καταδιωκτικά αεροσκάφη, εξοπλισμένα με πυραύλους S-400! Οι ρωσικές ενισχύσεις θα στα σταλούν στη ρωσική βάση του Hmeymim και πλέον κάθε ένα από τα 24 βομβαρδιστικά που επιχειρούν στη Συρία από το τέλος Σεπτεμβρίου, θα συνοδεύεται από ένα καταδιωκτικό!

Με απόφαση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, μετά την κατάρριψη του Su-24, που έφερε Τουρκία - Ρωσία στα πρόθυρα του πολέμου, όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά που επιχειρούν στη Συρία θα πετούν υπό την κάλυψη ενός καταδιωκτικού! Επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές της, η Kommersant αναφέρει πως το ρωσικό Γενικό Επιτελείο σκέφτεται να στείλει στη Συρία 10-12 καταδιωτικά γι' αυτό το σκοπό.

Οι πύραυλοι S-400
Οι πύραυλοι S-400

Όπως αναφέρει η Kommersant, το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας είχε προτείνει να σταλούν στη βάση Hmeymime στη Συρία πύραυλοι παλιότερης τεχνολογίας, όπως οι S-300 αλλά ο στρατός προσέφερε στον Πούτιν μια άλλη επιλογή: να σταλούν οι S-400 ώστε να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες για πρώτη φορά!

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την καταγγελία των Τούρκων πως ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τουρκικό κονβόι στη Συρία! Βίντεο που γυρίστηκε σε μια μεθοριακή διάβαση στα σύνορα της Συρίας με την επαρχία Κιλίς στη νότια Τουρκία καταγράφει φορτηγά να φλέγονται, έπειτα από μια αεροπορική επιδρομή, την οποία κατήγγειλαν εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής. Ο επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι. 

Νωρίτερα η ρωσική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ένας διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμένων είπε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως το τουρκικό κομβόι μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, άλλοι πως μετέφερε οικοδομικά υλικά και οι τρίτοι προσκείμενοι στους Ρώσους ανέφεραν πως δεν αποκλείεται να μετέφεραν και παράνομο πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές.

Με πληροφορίες από το sputniknews.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια