Στο Ελευθέριος Βενιζέλος το ραντεβού θανάτου Κροατών και Σέρβων οπαδών.... (βίντεο)

Έξι τραυματίες, ο ένας σε σοβαρότερη κατάσταση, πιθανότατα από μαχαίρι - Περίπου 20 Κροάτες δέχθηκαν επίθεση από ομάδα Σέρβων με ξύλα και πέτρες - Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον οχτώ προσαγωγές


Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι έξω από το αεροδρόμιο Ελεύθεριος Βενιζέλος ανάμεσα σε Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σέρβους που ήρθαν στην Αθήνα για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την κροατική ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 20 Κροάτες επρόκειτο να επιστρέψουν στη χώρα όταν δέχθηκαν την επίθεση δεκάδων Σέρβων που κρατούσαν στα χέρια τους ξύλα και πετούσαν πέτρες.

Κατά πληροφορίες υπάρχουν και τουλάχιστον έξι τραυματίες ένας εκ των οποίων σε σοβαρότερη κατάσταση με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει μαχαιρωθεί. Όλοι οι τραυματίες έχουν ήδη παραλάβει ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. 

Όλα συνέβησαν στο πάρκινγκ στη γέφυρα 9 έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων του Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο σημείο πραγματοποιούν επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων στα επεισόδια. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, έχουν ήδη προχωρήσει σε τουλάχιστον οχτώ προσαγωγές.



Η αναμέτρηση για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League μεταξύ Ολυμπιακού και ντιναμό Ζάγκρεμπ αποτελεί παρελθόν -και μάλιστα με θετικό αποτέλεσμα για τους "ερυθρόλευκους" ωστόσο τα "απόνερα" του αγώνα είναι εδώ. Και ενδέχεται να είναι.... αιματοβαμμένα.

Οι αστυνομικές αρχές της χώρας βρίσκονταν σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες υπό τον φόβο σοβαρών επεισοδίων, αφού στην αθηναϊκή πρωτεούσα είχε σχηματιστεί ένα άκρως επικίνδυνο "κουρατέτο" φανατικών οπαδών. Από την μία οι οπαδοί των δύο "αιωνίων", Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και από την άλλοι οι φανατικοί (ή φανατισμένοι ό, τι προτιμάτε) οπαδοί της κροατικής Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του σερβικού Ερυθρού Αστέρα.

Το "κουαρτέτο" που προαναφέραμε έχει να κάνει με το ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ εκείνοι του Ερυθρού Αστέρα με τους ultras του Ολυμπιακού!

Η αστυνομία, λοιπόν, είχε πληροφορίες πως οι έλληνες οπαδοί φιλοξενούσαν τους "αδελφούς" τους τις τελευταίες ημέρες και τελικά οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, αφού αυτή την ώρα Σέρβοι και Κροάτες οπαδοί έχουν εμπλακεί σε επεισόδια στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Το χρονικό
Ήδη από χθες η αστυνομία είχε κάνει... ντου σε συνδέσμους οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, σε σπίτια αλλά και σε ξενοδοχεία και προσήγαγαν στην υπηρεσία τους 90 Έλληνες, Σέρβους και Κροάτες οπαδούς (σ.σ. εκ των οποίων οι 49 μετατράπηκαν σε συλλήψεις), με τους τελευταίους να έχουν φτάσει στη χώρα μας ενόψει του χθεσινού αγώνα του ΟΣΦΠ με την Ντιναμό.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Κροάτες που βρέθηκαν στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Άλλοι εντοπίστηκαν σε ξενοδοχεία, ενώ αρκετοί από τους προσαχθέντες είχαν μαζί τους ποσότητα κοκαΐνης.

Μία ημέρα πριν, Σέρβοι οπαδοί, οι οποίοι όπως προαναφέραμε είναι αδελφοποιημένοι με τους “ερυθρόλευκους” συνελήφθησαν στα Τέμπη και ήταν βαριά... οπλισμένοι!

Οι 41 συγκεκριμένοι χούλιγκαν επέβαιναν σε εννιά Ι.Χ. με προορισμό την Αθήνα. Ωστόσο, έκαναν μία στάση σε εργοτάξιο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, όπου “προμηθεύτηκαν” από πέτρες μέχρι σιδερόβεργες, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ακόμη γκλοπ, φωτοβολίδες και μεταλλικά εργαλεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια