Όλα τα αποτελέσματα και τα γκολ του Τσάμπιονς Λίγκ. (βίντεο)

Η Μπαρτσελόνα είχε... φόρα από το ντέρμπι με την Ρεάλ και η Ρόμα ήταν το νέο θύμα της. Οι... διαστημικοί Καταλανοί έκαναν ακόμη μία εκπληκτική εμφάνιση και διέλυσαν τους Ιταλούς με 6-1, για να κατακτήσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση. Το κατάφεραν, μάλιστα, για 17η φορά, που αποτελεί και επίδοση ρεκόρ, ενώ με 1.029 γκολ πέρασαν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Από το ξεκίνημα ήταν φανερό ποιος είναι το αφεντικό. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε μπήκαν με όρεξη, κυριάρχησαν και μετά από δύο ευκαιρίες του Μέσι (4', 10') ήρθε το γκολ στο 15'. Πολύ ωραία πάσα του Νεϊμάρ στο Ντάνι Άλβες και ασίστ του τελευταίου στον Σουάρες, που έκανε από κοντά το 1-0. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, όταν μετά από εκπληκτικό συνδυασμό ο Μέσι πλάσαρε άψογα τον Σέζνι μετά από ασίστ του Σουάρες! Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή 78% και ποσοστό επιτυχίας στις πάσες στο 89% και το 3-0 ήρθε στο 44' με εκπληκτικό βολέ του Σουάρες στην κίνηση!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανοί μπήκαν ακόμη πιο εντυπωσιακά, με τους Μέσι (49') και Νεϊμάρ (51') να χάνουν τις πρώτες ευκαιρίες, πριν ο Πικέ κάνει το 4-0 στο 56' μετά από ασίστ πάρε-βάλε του Μέσι! Μόλις 3' αργότερα ήταν η σειρά του Αργεντίνου να σκοράρει και πάλι για το 5-0 και οι Ρωμαίοι ήταν κοντά σε ακόμη μία εφιαλτική βραδιά στο Champions League. Ο Νεϊμάρ έψαξε το γκολ, πλησίασε στο 68' και στο 71' και βρέθηκε μία ανάσα από το να τα καταφέρει στο 77'. Κέρδισε το πέναλτι από τον Ουτσάν, όμως έκανε πολύ κακή εκτέλεση, με τον Σέζνι να αποκρούει και να βλέπει τον Αντριάνο να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 6-0!

Στο 82' ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να κερδίσουν πέναλτι, όμως ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε την εκτέλεσε του Τζέκο, πριν ο Βόσνιος πάρει το αίμα του πίσω και κάνει το τελικό 6-1 με κεφαλιά στο 1' των καθυστερήσεων για το γκολ της τιμής... Οι Ρωμαίοι με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της ΜΠΑΤΕ εντός θα εξασφαλίσουν την πρόκριση, ό,τι και να συμβεί στο παιχνίδι της Λεβερκούζεν με την Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ (57' Μπάρτρα), Βερμάελεν, Άλμπα, Μπουσκέτς (46' Σαμπέρ), Ράκιτιτς, Σέρζι Ρομπέρτο (64' Αντριάνο), Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Σέζνι, Ντιν, Ρούντιγκερ, Μανωλάς, Μαϊκόν, Ναϊνγκολάν (46' Ιτούρμπε), Κεϊτά, Πιάνιτς (75' Ουτσάν), Φλορέντσι (58' Βενκέρ), Φαλκέ, Τζέκο.



Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4

Η εύκολη νίκη της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο κόντρα στην Μακάμπι ήταν μέσα στο πρόγραμμα, όμως το διπλό της Ντιναμό στο Ντραγκάο έκανε το Group G αυτό με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Τσέλσι και Πόρτο ισοβαθμούν ήδη στους 10 πόντους και στο παιχνίδι του Stamford Bridge υπάρξει ισοπαλία και οι Ουκρανοί νικήσουν την Μακάμπι θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μετρήσουν οι βαθμοί μεταξύ των τριών, όμως και τότε όλες θα έχουν 5 με την Πόρτο να έχει χειρότερο συντελεστή και να μένει 3η. Αυτό σημαίνει ότι -αν η Ντιναμό νικήσει τους Ισραηλινούς- οι Δράκοι μόνο με νίκη στο Λονδίνο θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης. Με λίγα λόγια, η Τσέλσι αν δεν χάσει περνάει και αν νικήσει είναι σίγουρα πρώτη.

 Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή φάση, με τον Πέρετς να κάνει στο 2' την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Η Τσέλσι απάντησε στο 7' όταν Αθπιλικουέτα και Οσκαρ συνδυάστηκαν αλλά το αριστερό σουτ του Ισπανού μετά το τακουνάκι του Βραζιλιάνου έφυγε έξω και στο 19' ο Σεσκ είχε καλό σουτ στην ανοικτή γωνία, με τον Ραΐκοβιτς να παρακολουθεί. Ενα λεπτό αργότερα η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βρέθηκε σε θέση οδηγού στον αγώνα. Ο Γουίλιαν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κέιχιλ πήρε την κεφαλιά, ο Ραΐκοβιτς απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Αγγλος στόπερ στην επαναφορά έγραψε το 0-1 από κοντά. Στο 40' κλείδωσε ουσιαστικά η νίκη για τους Μπλε αφού ο Ταλ Μπεν Χαΐμ (πρώην κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι) σε μία αψυχολόγητη ενέργεια κλώτησε απί πίσω τον Ντιέγο Κόστα και είδε φυσιολογικά απευθείας κόκκινη.

Με το «καλημέρα» στην επανάληψη ο Μπέγκοβιτς αναγκάστηκε σε επέμβαση σε σουτ του Ντάσα, με την Μακάμπι να προσπαθεί να παίξει επιθετικά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 63' ο Ραΐκοβιτς έκανε διπλή επέμβαση στο βολέ του Αζάρ και το σουτ του Αθπιλικουέτα και στο επόμενο λεπτό ο Μπέγκοβιτς με τα ακροδάχτυλα σταμάτησε τον Ζάχαβι. Ο άνθρωπος του Μουρίνιο, Γουίλιαν, εμφανίστηκε στο 73' και με το 4ο φάουλ του στο φετινό Champions League έκανε το 0-2 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Οσκαρ με κεφαλιά από ύψος της περιοχής μετά τη σέντρα του Μπαμπά από αριστερά έγραψε το 0-3. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 91' ο Ζουμά -είχε μπει αλλαγή στο 71' στη θέση του τραυματία Τέρι- με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.


Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σλάβισα Γιοκάνοβιτς): Ραΐκοβιτς, Μπεν Χαΐμ, Κάρλος Γκαρθία, Μπεν Χαρούς, Ντάσα, Αλμπερμαν (85' Αζουλάι), Ζάχαβι (89' Ιτσάκι), Ιγκιεμπόρ, Ρίκαν, Πέρετς, Μπεν Χαΐμ (80' Μπεν Μπασάτ).

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Μπέγκοβιτς, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι (71' Ζουμά), Μπαμπά, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Οσκαρ, Γουίλιαν (79' Γουίλιαν), Αζάρ (69' Πέδρο), Ντιέγο Κόστα.



Τρελό διπλό η Ντιναμό

Η Πόρτο απείλησε πρώτη στον αγώνα με τον Ντανίλο να κλέβει από τον Ριμπάλκα στο κέντρο αλλά να σουτάρει άουτ με το αριστερό και στο 7' και πάλι ο Ντανίλο ήταν στη φάση κάνοντας κεφαλιά στα χέρια του Σοβκόβσκι από το κόρνερ του Λαγιούν. Η Ντιναμό αντέδρασε στο 20' με τον Γκονσάλες να συγκλίνει από αριστερά και να κάνει σέντρα που πέρασε απ' όλους και μόλις δίπλα από το δοκάρι και στο 25' ο Ικερ Κασίγιας έπιασε δουλειά για να πετάξει την μπάλα πάνω από την εστία του σε νέα προσπάθεια του Γκονσάλες. Στο 28' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Γκαρμάς από κοντά ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Γιαρμολένκο από δεξιά με τον Μοράες να μην μπορεί να σκοράρει στην επαναφορά. Στο 34' η ομάδα του Ρεμπρόφ πήρε προβάδισμα. Ο Ιμπουλά ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ριμπάλκα και ο Γιαρμολένκο ξεγέλασε τον Κασίγιας για το 0-1. Στο 40' ο Τέγιο έδωσε στον Ρούμπεν Νέβες αλλά το σουτ του 18χρονου απέκρουσε ο Σοβκόβσκι και στο 43' η Ντιναμό είχε ευκαιρία όταν ο Γιαρμολένκο έκανε δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Κασίγιας σε επέμβαση.

 Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 52' με το αριστερό σουτ του Τέγιο να φεύγει έξω και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν βρήκε στόχο. Τα χειρότερα για τους Δράκους ήρθαν στο 64' όταν ο Ντερλίς Γκονσάλες έκανε το πλασέ-λόμπα μέσα από την περιοχή για να κάνει ο Κασίγιας γκάφα και παρότι βρήκε την μπάλα δεν κατάφερε να αποκρούσει και την είδε στην εστία του (0-2). Στο 66' ο σκόρερ βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο γκολ αλλά το σουτ πέρασε έξω από το παραθυράκι. Στο 77' η Πόρτο θα μπορούσε να είχε μειώσει και να αλλάξει τη μοίρα της στον αγώνα με την Τσέλσι, με τον Αντρέ Αντρέ να φεύγει από δεξιά και να κάνει το σουτ που πήγε στο δοκάρι του Σοβκόβσκι που στη συνέχεια μπλόκαρε. Στη συνέχεια το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, με την Ντιναμό να βγάζει αυτοπεποίθηση και να μην έχει πρόβλημα και στο 93' στην τελευταία φάση του ματς ο Αντρέ Αντρέ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χατσερίντι και πήγε στο δοκάρι.

Πόρτο (Χούλεν Λοπετέγκι): Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (46' Αντρέ Αντρέ), Μαρκάνο, Μάρτινς Ιντι, Λαγιούν, Ντανίλο Περέιρα, Ιμπουλά (67' Χεσούς Κορόνα), Ρούμπεν Νέβες, Μπραχίμι (67' Οσβάλντο), Τέγιο, Αμπουμπακάρ.

Ντιναμό Κιέβου (Σεργκέι Ρεμπρόβ): Σκοβκόβσκι, Αντούνες, Ντάγκοβιτς, Ντανίλο Σίλβα, Χατσερίντι, Γιαρμολένκο, Σίντορτσουκ (84' Μπουγιάλσκι), Ριμπάλκα, Γκαρμάς, Ζούνιορ Μοράες (86' Τεόντορτσικ), Ντερλίς Γκονσάλες (78' Μπελχαντά).



Τα αποτελέσματα

Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 0-2
(34' πεν. Γιαρμολένκο, 64' Ντερλίς Γκονσάλες)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4
(20' Κέιχιλ, 73' Γουίλιαν, 77' Οσκαρ, 91' Ζουμά)

Η βαθμολογία (5 αγώνες)
1. Τσέλσι 10 (11-3)
2. Πόρτο 10 (9-6)
3. Ντιναμό Κιέβου 8 (7-4)
4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0 (1-15)

Τελευταία αγωνιστική (09/12)

Τσέλσι - Πόρτο
Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ


Λιόν - Γάνδη 1-2

Στο... τελευταίο της παιχνίδι στο Ζερλάν για το Champions League η Λιόν... κατάφερε να απογοητεύσει τον κόσμο της και αιτία ήταν η εντυπωσιακή Γάνδη! Η πρωταθλήτρια Βελγίου τρέλανε και τους Γάλλους και με τέρμα του Κουλιμπαλί στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε 2-1! Πλέον, βρίσκεται στη 2η θέση έχοντας 7 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Βαλένθια και στην τελευταία στροφή υποδέχεται την... αδιάφορη Ζενίτ (εχει κατακτήσει την κορυφή). Την ίδια ώρα οι «νυχτερίδες» θα φιλοξενούν τη Λιόν.



ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ - Λεβερκούζεν 1-1

Ένα λάθος του Λένο στο ξεκίνημα και αρκετές χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο πιθανότατα να στέρησαν την πρόκριση από την Λεβερκούζεν. Οι ασπιρίνες έμειναν στο 1-1 με την αξιόμαχη ΜΠΑΤΕ στο Μπόρισοφ και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τη 2η θέση.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς πήραν το προβάδισμα μόλις μετά από 68 δευτερόλεπτα. Ο Γκορντέιτσουκ έκανε το σουτ, ο Λένο έδειχνε να έχει τον έλεγχο, όμως η μπάλα με κάποιο τρόπο του γλίστρησε για το 1-0! Οι παίκτες του Σμιντ είχαν κατοχή στο 70%, όμως δεν ήταν καθόλου καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Οι Λευκορώσοι από την άλλη έπαιξαν έξυπνα, όμως επιθετικά δεν έκαναν και πολλά πράγματα. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι το 45', όταν ο Τσιτσαρίτο έχασε κλασική ευκαιρία, όταν ο Τσέρνικ έσωσε την ΜΠΑΤΕ, για να μείνει το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, έχασαν ευκαιρίες με τους Μπελαράμπι (49') και Μεχμέντι (54'), πριν ο τελευταίος ισοφαρίσει στο 68'. Πανέμορφη ασίστ του Τσαλχάνογλου, πανέξυπνη λόμπα του Ελβετού και 1-1! Οι παίκτες του Σμιντ ήταν πιο επιθετικοί μέχρι το τέλος, πίεσαν, είχαν καλές στιγμές, όμως δεν έχασαν καμία κλασική ευκαιρία, για να μείνει το 1-1.



Ζενίτ - Βαλένθια 2-0

Πέρασαν επτά χρόνια από τότε που ηΖενίτ έπαιξε υπέροχο ποδόσφαιρο και κατέκτησε το Europa League. Αυτή τη φορά η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή, αλλά ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Κάπως έτσι νίκησε 2-0 τη Βαλένθια και συνέχισε το απόλυτο σερί της στον 8ο όμιλο.
Οι Ρώσοι ήταν κυρίαρχοι στο ματς και παρά το ότι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση, ήθελαν να καθαρίσουν και με την 1η θέση, η οποία είναι και μαθηματικά δική τους. Αυτή την πήραν έπειτα το εκπληκτικό των πέντε νικών σε ισάριθμα παιχνίδια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 14' άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Γκαγιά έσωσε στη γραμμή το παραλίγο αυτογκόλ του Βέζο. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό έγινε το 1-0. Οι αμυντικοί της Βαλένθια δεν μπορούσαν να διώξουν, ο Τζιούμπα πέρασε την ασίστ και ο Σάτοβ πλάσαρε με τσιμπηματάκι.

Στο 75' κρύφτηκε το τόπι, ο Ντάνι κέρασε και ήταν η σειρά του Τζιούμπα να βρει δίχτυα και να φτάσει τα πέντε τέρματα στους ομίλους, δηλαδή να πιάσει στην 1η θέση των σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πέντε λεπτά αργότερα αποβλήθηκε και ο Βέζο για τις Νυχτερίδες που πλέον ανησυχούν μήπως χάσουν την 2η θέση.

Ζενίτ (Αντρέ Βίλας Μπόας): Λοντίγκιν, Γκαράι, Λόμπαερτς, Κρισίτο, Σμολίνκοβ (65' Γιουσούποβ), Νέτο (85' Εβσέεβ), Βίτσελ, Ντάνι, Σάτοβ (83' Ριαζάντσεβ), Χουλκ, Τζιούμπα

Βαλένθια (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ντομενέκ, Αμπντενούρ, Βέζο, Ζοάο Κανσέλο (79' Ντε Πάουλ), Γκαγιά, Παρέχο, Ενσο Πέρες (74'), Αντρέ Γκόμες, Μιρ (55' Μίνα), Φεγκουλί, Αλκάθερ.


8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Ζενίτ    15 (12-4)
2. Βαλένθια    6 (5-7)
3. Γάνδη    4 (4-5)
4. Λιόν        2-7
* Λιόν, Γάνδη με ματς λιγότερο

Τελευταία αγωνιστική (9 Δεκεμβρίου)
Βαλένθια – Λιόν
Γάνδη - Ζενίτ

Πηγή: gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια