Το μοναδικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι να μην μειωθούν οι προσφυγικές ροές....

Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι μέσα στις χώρες τους, και το άγχος είναι μην τυχόν και η Ευρώπη "εγκαταλείψει την πολιτική της υποδοχής και διαχείρισης των μεταναστών με ανθρωπιστική προσέγγιση"; 

Την ανθρωπιστική προσέγγιση για το ότι αθώοι άνθρωποι μέσα στις χώρες τους, στις οποίες φορολογούνται και υπηρετούν, τους βρίσκει ο θάνατος, ασχολείται κανείς; Μόνο για τους μετανάστες ασχολούμαστε "ανθρωπιστικά"; 

Ελεος με την παγκοσμιοποίηση πια και την ντε και καλά εξισλαμοποίηση της Ευρώπης! Μπροστά στο κυνήγι για φτηνούς εργάτες θυσιάζετε τους ανθρώπους σας. Θέλω να ελπίζω ότι θα επικρατήσει η μόνη φυσική άμυνα στον κόσμο μετά από αυτά, η στροφή του στο κράτος-έθνος! 

Ειδάλλως, φερθείτε...ανθρωπιστικά στο ισλάμ να δείτε κατά πόσο θα σας φερθεί...ανθρωπιστικά και αυτό. 
Θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες πως το φίδι δαγκώνει και το χέρι που το ταίζη, όχι μόνο τους άλλους....

Άραγε πως θα αισθανόσαστε αν πίνατε καφέ σε ένα μαγαζί και ξαφνικά έμπαιναν μέσα 3 ισλαμιστές με όπλα και σκότωναν αδιακρίτως; Μετά από αυτό θα είχατε την ίδια άποψη να μην μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές.

Πιστεύει κανείς ότι όλοι αυτοί που έρχονται στην Ευρώπη έχουν πραγματικά πρόβλημα με τον δήθεν πόλεμο που γίνεται στη χώρα τους;
Όσοι το πιστεύουν μάλλον δεν γνωρίζουν τίποτα.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί το 80% αυτών που έρχονται είναι άνδρες; Οι γυναίκες δεν έχουν πρόβλημα; Σαφώς και έχουν όμως οι γυναίκες στις χώρες αυτές θεωρούνται κατώτερα όντα και μένουν στις εστίες τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.



Αλήθεια αυτές οι χώρες δεν έχουν μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία που να κινδυνεύουν και να θέλουν να φύγουν; Δηλαδή ο πόλεμος απειλεί μόνο τους νέους; Γιατί το 85% είναι νέοι.

Σε ποιες χώρες υπάρχει αλήθεια πόλεμος;

Στην Συρία το πρόβλημα είναι στην βόρεια πλευρά της χώρας όπου υπάρχουν συγκρούσεις με τους αντάρτες που χρηματοδοτεί η τουρκία και όλη η Δύση και βέβαια το isis που και αυτό μπαινοβγαίνει σε κάποιες πόλεις της Συρίας προερχόμενο από το Ιρακ.

Στο Αφγανιστάν δεν υπάρχει κανένας πόλεμος παρά μόνο κάποιοι Ταλιμπάν που κάνουν κάποιες επιθέσεις, αλλά αυτό γινόταν πάντα.

Μήπως υπάρχει πόλεμος στο Πακιστάν στο Μπαγκλαντές στο Σουδάν στην Ερυθραία στην Σομαλία και σε τόσες άλλες χώρες; σίγουρα όχι.
Απλά υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση και οι κάτοικοι των χωρών αυτών βλέπουν την Ευρώπη σαν την γη της επαγγελίας. Άρα δεν είναι πρόσφυγες αλλά ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που ψάχνουν μια καλύτερη τύχη....

Άρα λοιπόν όλοι αυτοί προσελκύονται από το άνοιγμα των συνόρων και το εύκολο χρήμα που τους τάζουν οι δουλέμποροι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και οι αρμόδιοι υπουργοί αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα μπαίνει στο μικροσκόπιο των εταίρων και οι κινήσεις τους πρέπει να είναι προσεκτικές. Κυρίως δε με την καταγραφή των προσφύγων, αλλά και τον έλεγχο των συνόρων. Είναι πολύ πιθανό μέσα σε αυτό το κλίμα να υπάρξουν νέες ισχυρές πιέσεις για τους ελέγχους και τις περιπολίες στο Αιγαίο με βάση τις σκέψεις που ήδη υπάρχουν για κοινές δράσεις με την τουρκική πλευρά. Επιπλέον κυβερνητικοί παράγοντες  δεν αποκλείουν να ζητηθεί από την Αθήνα η αυστηροποίηση της κατασταλτικής πολιτικής, ως μέσο για την αποτροπή κινήσεων των τζιχαντιστών, αλλά και η πιο στενή συνεργασία με ξένες μυστικές δυνάμεις στο έδαφος της χώρας, θέματα που μόνο εύκολα διαχειρίσιμα δεν είναι για την λογική της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη «σκιά» των τρομοκρατικών χτυπημάτων η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Ξεχωριστή σημασία αποκτά το επικείμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, υπό το πρίσμα όχι μόνο της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια, αλλά και μετά τα νέα δεδομένα που προκαλεί το τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Έτσι, αποκτά αναπόφευκτα νέα δυναμική το πάγιο ελληνικό αίτημα για δημιουργία «hot spots» στο έδαφος της Τουρκίας για αντιμετώπιση του προσφυγικού στην πηγή του και πρωτίστως εκτός ευρωπαϊκών συνόρων. 

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Τουρκίας γίνονται υπό τη σκιά των ραγδαίων εξελίξεων στο Παρίσι και μετά τις σκηνές φρίκης από το μπαράζ των τρομοκρατικών  χτυπημάτων, πυροδοτώντας τόσο την εθνικιστική συζήτηση για κλειστά σύνορα, αλλά την ίδια ώρα αναβαθμίζει αυτόματα την ελληνική πρόταση για ταυτοποίηση των προσφύγων στην Τουρκία, με απευθείας πτήσεις προς την κεντρική Ευρώπη. 

Το ταξίδι του πρωθυπουργού, αλλά και των αρμοδίων υπουργών στην Τουρκία στις 17-18 Νοεμβρίου, δεν προβλέπεται να αναβληθεί. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα, θα έχουν κρίσιμες συναντήσεις στη γειτονική χώρα, με κύρια αποστολή  τους να βάλουν φρένο στις ροές των χιλιάδων προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο, κάνοντας ένα παραπάνω βήμα για τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος, το οποίο λαμβάνει άλλες διαστάσεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. 

Το γεγονός ότι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές είχαν περάσει από τη Λέρο και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στο Παρίσι αλλάζει τα δεδομένα για την επίλυση του ζητήματος. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις την Τετάρτη στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό Νταβουτογλου και τον πρόεδρο Ερντογάν, μεταφέροντας το ελληνικό αίτημα για λύση μέσω της Τουρκίας, θέση η οποία υποστηρίχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη την περασμένη βδομάδα στις Βρυξέλλες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια