Φρικιαστικό βίντεο από την δολοφονία που έγινε στο Παρίσι με τους νεκρούς να κείτονται στο δρόμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ οι εικόνες είναι πολύ σκληρές.
Για τον λόγο αυτό το βίντεο το παραθέτουμε μετά το τέλος του κειμένου.
Δείτε το με δική σας ευθύνη.


Οι σοροί τεσσάρων ανθρώπων κείτονται μπροστά στα τραπέζια ενός από τα μπιστρό που δέχθηκαν επίθεση την περασμένη Παρασκευή - Αποσβολωμένοι οι περαστικοί - Κανείς δεν σπεύδει κοντά στα θύματα - «Δεν γνωρίζαμε αν είχαν πεθάνει» δηλώνει ο ερασιτέχνης εικονολήπτης

Σοκ προκαλεί ένα νέο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από έναν κάτοικο της περιοχής και αυτόπτη μάρτυρα και δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης.

Σε αυτό διακρίνονται οι σοροί τεσσάρων ανθρώπων να κείτονται μπροστά από το Café Bonne Bière στο Παρίσι, εκτεθειμένες στα γεμάτα τρόμο και απόγνωση βλέμματα των περαστικών, λίγα δευτερόλεπτα, αφότου οι τζιχαντιστές τρομοκράτες σκόρπισαν το θάνατο, την Παρασκευή το βράδυ.

Οι σκηνές καταγράφηκαν μπροστά από έναν από τους υπαίθριους χώρους με τα τραπέζια των μπιστρό που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού -όπως επίσης το Σταντ ντε Φρανς στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας και ο συναυλιακός χώρος Μπατακλάν- που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 129 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 352, τρομοκρατικά χτυπήματα, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Παρατηρώντας το βίντεο, διαπιστώνουμε ότι επικρατεί μια περίεργη σιωπή, την οποία διακόπτουν οι παρεμβάσεις του ερασιτέχνη εικονολήπτη. Δεν υπάρχει πανικός, ορισμένοι περαστικοί κοιτάζουν άφωνοι το σκηνικό, άλλοι φωτογραφίζουν τα θύματα που κείτονται στο έδαφος. Στην πραγματικότητα, κανείς, όπως περιγράφει το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν παρεμβαίνει.



Με εξαίρεση έναν άνδρα που έχει γονατίσει δίπλα σε ένα από τα θύματα, κανείς δεν έχει προσεγγίσει τους άλλους τρεις ανθρώπους, που παραμένουν ακίνητοι, ενώ κανείς δεν τους προσφέρει βοήθεια, την ώρα που κείτονται μεταξύ των τραπεζιών και των καρεκλών της καφετέριας.

Μία γυναίκα και η κόρη της που περνάνε από το σημείο με το σκούτερ τους δείχνουν αποσβολωμένες μπροστά σε αυτό το σκηνικό που έχει εκτυλιχθεί στην «καρδιά» του Παρισιού.

Ακούγονται άνθρωποι να διερωτώνται "πώς είναι δυνατόν;" ή να λένε "πρόκειται για ένα μακελειό". Ένα πέμπτο θύμα, που έχει καταρρεύσει στο έδαφος μπροστά από ένα καθαριστήριο που βρίσκεται δίπλα στο καφέ, διακρίνεται για λίγο στις εικόνες, ενώ το έχουν περικυκλώσει περαστικοί, που δεν κρύβουν τη νευρικότητά τους και μοιάζουν αδύναμοι να αντιδράσουν.

Στο 1.15 λεπτό του βίντεο ένας αστυνομικός με πολιτικά ρούχα φθάνει πεζή και αρχίζει να απωθεί μακριά τους περίεργους.

"Δεν γνωρίζαμε εάν είχαν πεθάνει" δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ερασιτέχνης εικονολήπτης, "σοκαρισμένος" από αυτό το "σκηνικό του πολέμου" στη συνοικία του Παρισιού όπου μεγάλωσε.

Το βίντεο τραβήχτηκε "20 δευτερόλεπτα" αφότου έφυγαν με αυτοκίνητο οι δράστες, σύμφωνα με αυτόν τον πρώην φωτογράφο, ιδιοκτήτη μιας γκαλερί κοντά στο κατάστημα.

Έπειτα από "40 δευτερόλεπτα… ακατάπαυστων" πυρών, ο ίδιος σκέφτηκε να πάρει μαζί του την φωτογραφική του μηχανή για να δει τι συνέβαινε.

"Νόμιζα ότι πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ωστόσο υπήρχαν νεκροί παντού" (…) "υπήρχαν πάρα πολλά θύματα για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών" περιέγραψε ο ίδιος, που προσθέτει ότι σε κάποια στιγμή είδε και έναν άλλο άνδρα νεκρό μέσα σε ένα αυτοκίνητο που πέρναγε από την οδό Φομπούργκ ντι Τέμπλ. Ένα σκηνικό που δεν κατέγραψε με την κάμερά του.

"Ήταν αποτρόπαιο. Πριν από πολύ καιρό σταμάτησα να βγάζω φωτογραφίες δημοσιογραφικού περιεχομένου, κρέμασα την φωτογραφική μου μηχανή. Είχα πανικοβληθεί" είπε ο ίδιος.

"Βλέπαμε τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα να περνούν, όμως δε σταματούσαν, τους κάναμε σήμα" προσέθεσε.

"Κατευθύνονταν προς το Carillon" (σ.σ ένα άλλο μπαρ που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών την ίδια ώρα).

Οι ομάδες διάσωσης έφθασαν "τέσσερα ή πέντε λεπτά μετά" μετά την καταγραφή αυτού του βίντεο.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια