Η Εθνική επιτέλους έβγαλε εγωισμό και πάθος και κέρδισε με ανατροπή την Ουγγαρία 4-3....

Έπρεπε να περάσουν εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη και με απολογισμό μόλις τρία γκολ για να βγάλει η Εθνική μας πείσμα πάθος και εγωισμό για να κερδίσει με ανατροπή την Ουγγαρία με 4-3, βάζοντας 4 γκολ, όταν σε ολόκληρη την προκριματική φάση είχε βάλει 3....

Βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο οι αλλαγές του Τσάνα στο αρχικό σχήμα με βασικούς τον Μάνταλο, τον Πέλκα, τον Φορτούνη, τον Ταχτσίδη και τον Κίτσιου. Νέοι παίχτες με πάθος και διψασμένοι για την νίκη απέδειξαν ότι δικαιούνται να ξεκινήσουν από αυτούς την ανανέωση της Εθνικής μας.
Σήμερα η ομάδα μας "έπαιξε" μπάλα αφού η επιθετική μας γραμμή ήταν πολύ καλή, μοναδικό πρόβλημα η άμυνα που είχε χάσει για ακόμη μια φορά τα αυγά και τα καλάθια.
Άμεσες και αναγκαίες οι αλλαγές που απαιτούνται, προκειμένου να αλλάξει σελίδα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα πέτυχε 4 γκολ σ' ένα παιχνίδι, την ώρα που είχε πετύχει 3 σ' όλη τη διοργάνωση! Όπως και να έχει, η Ελλάδα τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της, ενώ η Ουγγαρία στην τρίτη θέση, που οδηγεί σε μπαράζ πρόκρισης.

Η Εθνική κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης μετά από 15 μήνες, χειροκροτήθηκε για πρώτη φορά και έδειξε στοιχεία που δίνουν ελπίδα. Προηγήθηκε νωρίς, αντέδρασε σωστά δύο φορές όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και έκλεισε το ματς ανατρέποντας τα δεδομένα, πετυχαίνοντας το πρώτο τρίποντο μετά από 12 διαδοχικά ματς χωρίς νίκη.

Η προκριματική φάση που έμοιαζε παιχνιδάκι, όταν έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι της Ελλάδας στον όμιλο της, εξελίχθηκε σε φιάσκο. Αλεπάλληλες αλλαγές προπονητών στη διάρκεια της, σχέσεις ποδοσφαιριστών που διαταράχθηκαν και αδράνεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που θύμιζε νηπιαγωγείο. Ένας αποτυχημένος κύκλος έκλεισε με θετικά μηνύματα στο φινάλε και πλέον μοιάζει αναγκαίο η επόμενη μέρα να στηριχτεί σ' αυτή τη σελίδα για να μπουν οι βάσεις μιας ομάδας που να θυμίζει την Εθνική Ελλάδος της τελευταίας 10ετίας.

Ο αγώνας

Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, αποφασισμένη να πετύχει έστω και στο φινάλε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016. Η ομάδα του Κώτσα Τσάνα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, με τον Σταφυλίδη να κάνει το 1-0 στο 5' με ένα όμορφο σουτ, μετά από ασίστ του Κίτσιου. Η "γαλανόλευκη" είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι και το 20', ωστόσο στη συνέχεια παραδόθηκε στις ορέξεις των Ούγγρων.

Η αμυντική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν κακή, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 1-1 στο 26', με κεφαλία του Λόβρενσιτς, έπειτα από σέντρα του Τζούτζακ. Οι Ούγγροι θα μπορούσαν να κάνουν την ολική ανατροπή πριν το ημίχρονο, αλλά οι καλές τελικές προσπάθειες τους δεν βρήκαν στόχο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν απλά απολαυστικό, με τις δύο ομάδες να αγνοούν τις άμυνες τους και να σκέφτονται μόνο το πως θα βάλουν γκολ στην επίθεση. Ο Νέμεθ με κοντινή προβολή έκανε το 1-2 στο 55', με την Εθνική μας να απαντάει άμεσα και να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 57' με τρομερό γκολ του Ταχτσίδη, έπειτα από όμορφη συνεργασία του σκόρερ με τους Μήτρογλου και Μάνταλο.

Ο πεισματάρης Νέμεθ έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ (2-3) την Ουγγαρία με ωραίο γκολ στο 75', ωστόσο και πάλι οι παίκτες του Τσάνα απάντησαν άμεσα, με τον Μήτρογλου να κάνει το 3-3 στο 79'.

Την επική ανατροπή ολοκλήρωσε ο Κονέ. Ο Χολέμπας σέντραρε από τα αριστερά και ο Έλληνας μέσος με καρφωτή κεφαλία έκανε το 4-3, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στην Ελλάδα στα προκριματικά του Euro 2016.

ΕΛΛΑΔΑ (Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35' Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (64' Τζανετόπουλος), Πέλκας, Μάνταλος (72' Κονέ), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Στορκ): Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Έλεκ, Ντζούντζακ (71' Κάλμαρ), Νέμεθ, Γκέρα (71' Νάγκι), Μπόντε, Λεάντρο, Γιουχάζ, Λόβρεντσιτς (62΄Νίκολιτς).

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παπασταθόπουλος έκανε δηλώσεις και είπε πως πρέπει να αλλάξουν πολλά...
Την ανάγκη να έρθει άμεσα ο νέος προπονητής στην Εθνική Ελλάδος τόνισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός κατέστησε σαφές πως από εδώ και πέρα πρέπει να αλλάξουν πολλά στη "γαλανόλευκη".

"Είναι κομβικό το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Θα πρέπει να γίνουν πολλά και να αλλάξουν πολλά. Πιστεύω ότι σε αυτόν τον όμιλο τρομερά μεγάλη ευθύνη φέρουμε εμείς, όπως και τρομερά μεγάλη ευθύνη φέρουν όσοι διοικούν και ασχολήθηκαν με την ομάδα", τόνισε αρχικά ο Παπασταθόπουλος και συνέχισε:

"Θα πρέπει να έρθει ένας προπονητής. Να μπει μια τάξη και κανόνες στην ομάδα και ο κάθε παίκτης που έρχεται να δίνει το 100% των δυνάμεών του για την Εθνική. Και το εμείς να είναι πάνω από το εγώ τους. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια