Χαρούμενος βγήκε από το Μαξίμου ο Φίλης γιατί έβαλε Φ.Π.Α. 13% και όχι 23%....

Αφού παραμύθιαζαν τον κόσμο για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί γιατί είναι κοινωνικά άδικο μέτρο, πριν λίγο το ανέκδοτο της πολιτικής βγαίνοντας από το Μαξίμου χαμογελώντας είπε πως υπάρχει μια θετική εξέλιξη, δηλαδή η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Αυτός ο τύπος θεωρεί θετική εξέλιξη την επιβολή ΦΠΑ 13% και προφανώς νομίζει ότι είναι έξυπνος και όλοι οι Έλληνες ηλίθιοι, γιατί διαφορετικά θα το βούλωνε και δεν θα έκανε καμία δήλωση...

Πάντως εκεί στην οικογένεια Φίλη ένα θεματάκι το έχουν.
Ο ένας Φίλης λέει ναι να βγουν τα σπίτια των Ελλήνων στο σφυρί ενώ ο αδελφός του υπουργού προτρέπει τους Έλληνες να πάρουν τις καραμπίνες σε όσους έρθουν να μας πάρουν τα σπίτια. Το συγκεκριμένο είναι άσχετο με το θέμα αλλά έχει ενδιαφέρον για τον Φίλη και τις κυβιστήσεις που κάνει.

Ο κύβος ερρίφθη και η κυβέρνηση πήρε τις οριστικές της αποφάσεις για το ΦΠΑ που θα επιβληθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε το Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε σχέδιο... τριών σημείων: 0% στα νηπιαγωγεία, 6% στα φροντιστήρια και 13% στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Προς το παρόν και με βάση τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει συντελεστής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Άγνωστο παραμένει επίσης ποια θα είναι τα ισοδύναμα που θα αναζητηθούν καθώς ακόμη και με την αύξηση στο 23% τα έσοδα δεν θα υπερβαίνει τα 34,4 εκατ. ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 11,5% του δημοσιονομικού στόχου των 300 εκατ. ευρώ που έχει θέσει η κυβέρνηση).

Στο στόχαστρο σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr μπαίνουν τα ακίνητα που κατέχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό, ενώ στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών έχει πέσει η φορολόγηση των αμοιβαίων κεφαλαίων που έχουν Έλληνες στο εξωτερικό, των ομολόγων, καθώς και άλλων επενδύσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια