Ρώσσοι, Κινέζοι και Ιρανοί έτοιμοι να διαλύσουν το ισλαμικό κράτος ISIS....

Η απόφαση για στρατιωτική συντριβή του Ισλαμικού κράτους φαίνεται ότι είναι πλέον δρόμος χωρίς επιστροφή. Δρόμος που η Ρωσία δεν τον ακολουθεί μόνη....
Η παρουσία του αεροπλανοφόρου της Κίνας Liaoning-CV-16 στο Ταρτούς της Συρίας είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος που έχει και η Κίνα . Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από ένα καταδρομικό .

Την πληροφορία μεταδίδει η ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile η οποία υποστηρίζει ότι η Κίνα θέλει να “ξεμπερδεύει” με την παράνοια τζιχαντιστών και Ισλαμικού κράτους και έχει “προσχωρήσει” στον αξονα Ρωσίας-Ιράν. Όπως αναφέρει το Πεκίνο σκοπευει να κρατήσει το αεροπλανοφόρο του στη Συρία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου . Αλλά η στρατιωτική του παρουσία δεν θα παραμείνει σ΄ αυτό και στα αεροσκάφη που μπορεί να απονηώσει. 

Το DEBKAfile υποστηρίζει ότι η Κίνα σχεδιάζει την αποστολή 1000 πεζοναυτών οι οποίοι θα πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων κατά τζιχαντιστών και Ισλαμικού κράτους.

Όλα αυτά λίγε ημέρες μετά από την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στις ΗΠΑ,όπου και συναντήθηκε με τον Ομπάμα και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να αναμένεται τις επόμενες ώρες στις ΗΠΑ.

Γιατί τέτοιο ενδιαφέρον από την Κίνα για να δοθεί τέλος στην παράνοια των τζιχαντιστών;

Το DEBKAfile υπένθυμιζει το πρόβλημα που έχει η Κίνα στη μουσουλμανική κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ όπου ζουν οι Ουιγούροι. Πολλοί απ΄ αυτούς έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις των τζιχαντιστών . Οι Κινέζοι πεζοναύτες θα έχουν αποστολη να τους εξολοθρεύσουν.
onalert.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια