Τραγικός ο Βαγγέλας στο debate δεν κατάφερε να πείσει κανέναν και αποδεικνύεται ο μέγας χορηγός του Τσίπρα....

Το είχαμε τονίσει από την από την φυγή του Σαμαρά και την παράδοση της αρχηγίας στον Βαγγέλη, ότι είναι λάθος να ηγηθεί του κόμματος ο "παραλίας" Βαγγέλας στις εκλογές.


Λανθασμένη αποδεικνύεται η απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να αφήσουν τον Μειμαράκη να ηγηθεί του κόμματος σε αυτές τις εκλογές, μετά την αποχώρηση του ανεκδιήγητου Σαμαρά που βούλιαξε την Γαλάζια παράταξη, αλλά και ολόκληρη τη χώρα....

Η ΝΔ και ο Μεϊμαράκης αντέταξαν την απολύτως λάθος στρατηγική και στόχευση στο debate, η οποία δεν μπορεί να αποφέρει και κανένα ουσιαστικό πολιτικό και εκλογικό όφελος. Και αυτό διότι επί δύο ώρες ο Μεϊμαράκης προσπαθούσε να πλήξει το αριστερό προφίλ του Τσίπρα και το γεγονός ότι έγινε μνημονιακός στα μάτια των παραδοσιακών αριστερών γι’ αυτό και η επιχειρηματολογία του για τις παλινωδίες του Τσίπρα αυτό το 7μηνο δεν είχε συνοχή. Το αποτέλεσμα ήταν πρώτο να μην μπορεί να κερδίσει τους ψηφοφόρους τους οποίους χάνει έτσι και αλλιώς ο Τσίπρας. Το κυριότερο όμως είναι ότι η συνολική εικόνα και μερικές στιγμές του προέδρου της ΝΔ ενίσχυαν αντί να αποδυναμώνουν το δίλημμα του Τσίπρα περί παλιού και νέου και αυτό να λειτουργεί υπέρ του Τσίπρα σε αριστερούς ψηφοφόρους που ταλαντεύονται και ανήκουν σ’ αυτό το 35% που λείπει από τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και κινείται κυρίως προς την αποχή.

Ας δούμε τα μείον του Βαγγέλη Μειμαράκη: Έλλειψη συνοχής, στέρεας και συγκροτημένης επιχειρηματολογίας που να εκπέμπει πειστικό προγραμματικό λόγο με μια αισιόδοξη προοπτική οδήγησε  σε παρατράγουδα τον Μεϊμαράκη, που εμφανίστηκε απολογητικός για τα πεπραγμένα της ΝΔ και επί της ουσίας άφησε ακάλυπτους και τον Σαμαρά και τον Καραμανλή στις σχετικές ερωτήσεις που δέχτηκε.

Συμπέρασμα: Αν το Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές ο καλύτερος χορηγός του σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο θα είναι η ίδια η ΝΔ με τα συνεχή λάθη που κάνει με πρωτοπόρο φυσικά τον Βαγγέλα....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια