Πέθανε ο αρχιβασανιστής Θεοφιλογιαννάκος που στα χέρια του μαρτύρησαν εκατοντάδες πατριώτες....

Βίντεο με ολόκληρη την δίκη των καθαρμάτων της χούντας,
Παπαδόπουλου, Ιωαννίδη και όλων των αρχιβασανιστών...

Φαντάζομαι όλα τα απανταχού φασιστάκια θα θρηνούν τον χαμό του πρώτου διδάξα την σωστή φάλαγγα χωρίς σημάδια, όπως ο ίδιος υπερηφανευόταν στους κατωτέρους του.
Ακούστε στο βίντεο τις μαρτυρίες πολιτών που βασανίστηκαν από τον Θεοφιλογιαννάκο και θα φρίξετε.

Ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, θεωρούταν ένας από τους πιο σκληρούς βασανιστές της Χούντας. Φέρεται μάλιστα να παρέμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος της ζωής του, που ήρθε το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα είχε φυλακιστεί στη μεγάλη δίκη της Χούντας το 1975. Αποφυλακίστηκε έπειτα από 18 χρόνια, το 1992.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Λακωνία. Mοναδικός, πλέον, επιζών από τους καταδικασμένους στις δίκες της χούντας είναι ο Στυλιανός Παττακός.

Διετέλεσε υποδιοικητής του ΕΑΤ ΕΣΑ από το 1968 έως το 1970 και στη συνέχεια διοικητής από το 1970 έως το 1972. Υπήρξε φανατικός αντικομμουνιστής, προφυλακίστηκε στα τέλη του 1974 και καταδικάστηκε το 1975 (στις δίκες της χούντας) για αδικήματα όπως βαρεία σωματική βλάβη, κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε απλή σωματική βλάβη κτλ.

Ο Θεοφιλογιαννάκος και οι άνδρες του έδειραν και βασάνισαν εκατοντάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια της χούντας. Αυτό που τον έκανε ιδιαίτερα απεχθή στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ότι ο ίδιος ξυλοκόπησε κι βασάνισε συνάδελφούς του αξιωματικούς, όπως ο στρατηγός Καλαμάκης, ο ναύαρχος Εγκολφόπουλος, ο ηρωικός ταγματάρχης Σπύρος Μουστακλής, ο Γιάννης Παπαδονικολάκης, ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας κ.α.

Έμεινε στη φυλακή συνολικά για 18 χρόνια και αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1992. Μια από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις ήταν όταν εκφώνησε επικήδειο στην κηδεία του επίσης χουντικού Ντερτιλή.

Σύμφωνα με τα όσα έχει γράψει στο βιβλίο του ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Θεοφιλογιαννάκος αποτελούσε υπό εξέταση στόχο της 17Ν.

Φανατικός αντικομμουνιστής

Με καταγωγή από τη Μάνη, ο Θεοφιλογιαννάκος φοίτησε αρχικά στη Σχολη Αεροπορίας από όπου και εκδιώχθηκε. Ο ίδιος, μάλιστα, στην απολογία του υποστήριξε ότι τον έδιωξαν γιατί ήταν εθνικόφρων και η Αεροπορία ελεγχόταν από... κομμουνιστές.

Κατατάχθηκε στην Ευελπίδων, ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ και συμμετείχε ενεργά στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ως λογαχός πεζικού. Επί χούντας προήχθη σε ταγματάρχη και στη συνέχεια σε αντισυνταγματάρχη, ωστόσο, μετά την πτώση του καθεστώτος υποβιβάστηκε σε απλό στρατιώτη.

Ο Θεοφιλογιαννάκος, ως φανατικά αντικομμουνιστής, είχε προκαλέσει κατά την απολογία του για τις δίκες της χούντας.

Στις δίκες της χούντας τον υπερασπίστηκε η σύζυγός του Σοφία.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια