Σήμερα ορκίζεται ο Τσίπρας και αύριο η νέα κυβέρνηση....

«Πήρα εντολή τετραετίας», είπε από την Κλαυθμώνος, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί,  σύμφωνα με πληροφορίες, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.


Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έπειτα από τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, ανήγγειλε νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε το βράδυ της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και με τη Φώφη Γεννηματά. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει στη Βουλή τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ωστόσο, φαίνεται ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπήρξε μια τέτοια συμφωνία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το γραφείο του στην Κουμουνδούρου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση, με τους 155 βουλευτές, θα είναι σταθερή και συμπαγής. Ωστόσο, δεν θέλησε ακόμα να ανοίξει τα χαρτιά του, όσον αφορά στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας από την πλατεία Κλαυθμώνος, εκεί όπου οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν τη νίκη του κόμματος, ο κ. Τσίπρας είπε ότι νιώθει δικαιωμένος για την «μεγάλη και καθαρή» νίκη του κόμματός του.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να ευχαριστήσει από τα βάθη της καρδίας του -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- του Έλληνες για τη «μεγάλη και καθαρή νίκη που είναι νίκη του λαού».

Όπως είπε, «δώσαμε μια σκληρή και δίκαιη μάχη», αλλά «ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει», ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει «τον αγώνα της αξιοπρέπειας» για μια ολόκληρη τετραετία. 

«Αισθάνομαι δικαιωμένος που ο λαός μας έδωσε μια καθαρή εντολή να ξεμπερδεύουμε με όλα όσα μας κρατούν κολλημένους στο χθες και να συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα που ξεκινήσαμε πριν από επτά μήνες, απέναντι σε ασύμμετρες δυνάμεις. Κι όμως, καταφέραμε η σημαία η ελληνική να κυματίζει στις πλατείες όλης της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μπροστά μας δυσκολίες, αλλά και στέρεο έδαφος και ξέρουμε που θα πατήσουμε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει με τρόπο μαγικό, αλλά «θα έρθει μέσα από σχέδιο, πείσμα και αγώνα».

«Η εντολή που μας δώσατε σήμερα είναι για να ξεμπερδέψουμε από το καθεστώς φαυλότητας και διαφθοράς», είπε ακόμη κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Τσίπρας, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο τον οποίο και κάλεσε να ανέβει στην εξέδρα μαζί του.

«Από αύριο δουλεύουμε σκληρά για να στηρίξουμε τα λαϊκά στρώματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που ενώνει και πάλι μαζί του τη δύναμή του.
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια