Με το αριστερό ξεκίνησε η κυβέρνηση αφού απολύθηκε ήδη ο πρώτος υφυπουργός μέσα σε λίγες ώρες....

Τι αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του - Είχε προηγηθεί θύελλα αντιδράσεων για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά tweet του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε 12 ώρες στη θέση του - Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του θα πάρει ο Παναγιώτης Σγουρίδης - Και τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα με Π. Καμμένο - Παπαδημούλης: Το πάθημα ας γίνει μάθημα....


Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος από υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μία ώρα μετά το tweet του Πάνου Καμμένου που ουσιαστηκά του έδειχνε την... πόρτα, μετά τη θύελλα που ξέσπασε εντός και εκτός της κυβέρνησης.

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του» έγραψε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ ακόμη δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε δώδεκα ώρες από την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου. 

Η δήλωση παραίτησης του Δημήτρη Καμμένου:
«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δελτίο Tύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ' αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τη θέση του Δημήτρη Καμμένου θα πάρει ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ειδικότερα, από την ώρα της ανακοίνωσης του Δημήτρη Καμμένου για τη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διαστάσεις «χιονοστιβάδας» έλαβε για την κυβέρνηση η υπουργοποίησή του, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα βάλλεται τόσο από τα κόμματα όσο και από τους απλούς πολίτες για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που έχει κατά καιρούς αναρτήσει στο Twitter, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Νωρίτερα, και αφού είχε προηγηθεί η «θύελλα» αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μπαράζ ανακοινώσεων από κόμματα και φορείς, που επανέφεραν στο προσκήνιο τις προκλητικές αναρτήσεις του υφυπουργού Υποδομών, την περίοδο που ήταν βουλευτής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του Δημήτρη Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Καμμένο να διερευνήσει τη γνησιότητα των «tweets» και, αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, στην περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού.

Όπως μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του ζήτησε να ερευνήσει εάν τα «tweets» του βουλευτή των ΑΝΕΛ είναι αυθεντικά ή όχι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε σαφής απάντηση, ωστόσο η υπόθεση ερευνάται.

Παπαδημούλης: Το πάθημα ας γίνει μάθημα

Μετά το tweet του Πάνου Καμμένου, που προαναγγέλει την παράτηση του υφουπουργού Δημήτρη Καμμένου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Θετική η διόρθωση του λάθους με την παραίτηση του Δ.Καμμένου. Ακόμη καλύτερο, αν είχε ελεγχθεί πριν κ αποφευχθεί. Το πάθημα ας γίνει μάθημα» έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ξεσηκωμός στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Δ.Καμμένου

Πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης και η βουλευτής Βασιλική Κατριβάνου χαρακτήρισαν ντροπιαστικές τις απόψεις που εξέφραζε στα social media ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πλέον υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Καμμένος και ζήτησαν την αποπομπή του από την κυβέρνηση. 

Αντί για εξηγήσεις, ο Δ.Καμμένος τα ρίχνει στις δημοσκοπήσεις

Ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος πάντως, με νεότερη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης δείχνει σαν να ανακάλυψε τώρα ότι χρήζουν έρευνας τα τουίτς που τόσο καιρό δεν τον ενοχλούσαν και αντί να δώσει πειστικές εξηγήσεις υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες αναρτήσεις του έχουν δήθεν παραχαραχθεί...

Μάλιστα, στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον κ. Καμμένο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επικαλείται την ιδιότητα του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την ίδια ώρα που το πρωθυπουργικό γραφείο γνωστοποίησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο την αντικατάσταση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι τα μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter από τον λογαριασμότου είναι αυθεντικά. 

Διαβάστε την δεύτερη δήλωση που έκανε μέσα σήμερα ο Δημήτρης Καμμένος:

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης. 

Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και την ψήφο του λαού. 

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα σας ενημερώνω ότι τους λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και ότι έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές. Για του λόγου του αληθές μάλιστα, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς και μέχρι σήμερα η λειτουργία του δεν έχει αποκατασταθεί.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις».

Απίθανες εξηγήσεις ότι τους λογαριασμούς του διαχειρίζονται 15 συνεργάτες του έδινε ο Δ.Καμμένος το μεσημέρι

Οταν οι διαμαρτυρίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου έλαβαν την μορφή... θύελλας, ο νέος υφυπουργός Υποδομών έκανε γραπτή δήλωση υποστηρίζοντας ότι έχει 15 συνεργάτες, που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ανέφερε ότι αυτός έχει παραβιαστεί τουλάχιστον τέσσερις φορές. 

Επιχειρώντας να «καταλαγιάσει» τις αντιδράσεις που προήλθαν από πολλές πλευρές -και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων-, ο κ. Καμμένος διατείνεται τώρα ότι δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για τις αναρτήσεις που γίνονταν από το δικό του λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ανέφερε εν προκειμένω στην πρώτη ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Καμμένος:

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».

«Θύελλα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον υφυπουργό Καμμένο

Από ομοφοβικά σχόλια και ρατσιστικά σχόλια, μέχρι «τιτιβίσματα» κατά των Εβραίων και σκληρές επιθέσεις κατά του  «εγκληματία» Αλέξη Τσίπρα.

Όλα τα έγραφε ο Δημήτρης Καμμένος ή αλλιώς «PortaPorta» στο Τwitter. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, οι χρήστες του Διαδικτύου «αναζητούν» τον υφυπουργό στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μα δεν μπορούν να τον βρουν, ίσως επειδή έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αποφάσισε να τον «κλείσει» -τουλάχιστον προσωρινά.

Όμως, τα «τιτιβίσματά» του υπάρχουν ακόμη στο Διαδίκτυο και η υπουργοποίησή του τα «έφερε» πάλι στο προσκήνιο.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται ένα από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν και αποκαλούσε  τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «εγκληματία». Συγκεκριμένα σχολίαζε: «Ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ. Είναι εγκληματίας. Παρακολουθεί, γνωρίζει 3 χρόνια τι και πώς μας καταστρέφουν και πάει υποψήφιος εκει …».

Επίσης, σε πολλές από τις αναρτήσεις και τα σχόλιά του εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για τους ομοφυλόφιλους τους οποίους χαρακτήριζε συχνά με χυδαίες εκφράσεις. Μάλιστα,σε ένα tweet από τις 17 Ιουνίου 2014 εγκαλούσε την Χρυσή Αυγή γιατί δεν παρενέβη «δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά από την Βουλή»!
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια