Αδίστακτος και αμοραλιστής ο γιαλαντζί επαναστάτης Αλέξης....

Ο παραλίγο επαναστάτης
Τους πούλησε όλους, κορόιδεψε άπαντες, έφερε χειρότερο μνημόνιο και καταγράφεται στην ιστορία ως ο πιο αναξιόπιστος πρωθυπουργός ανάμεσα σ’ αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά και έπραξε μετεκλογικά και τώρα ζητάει και τα ρέστα.


Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος διαπίστωσε ότι εξαντλήθηκε η λαϊκή εντολή της 25ης του Γενάρη και ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών το αργότερο στις 20 του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού.

Μοναδικό επιχείρημα του Τσίπρα στο διάγγελμά του ήταν ότι στις δεδομένες συνθήκες πέτυχε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Εδώ γελάνε και οι πέτρες. Το τσουνάμι των μέτρων που απορρέει από τη μνημονιακή συμφωνία των Τσίπρα-Καμμένου θα είναι πρωτοφανές. Και μόνο το σημερινό αλαλούμ με την εγκύκλιο του ΙΚΑ που πάγωσε την έκδοση των συνταξιοδοτήσεων από 1/1/2015 επειδή ακόμα δεν είναι σε θέση να υπολογίσει το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα μειωθεί και άλλο είναι ενδεικτικό του τι μας περιμένει.

Ο Τσίπρας όμως αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος μπαγαπόντης και ο πλέον διπρόσωπος πολιτικός άνδρας. Σε καθέναν έλεγε αυτά που ήθελε να ακούσει, τους χρησιμοποιούσε για όσο διάστημα του ήταν αναγκαίοι και μετά έκανε πως δεν τους ήξερε. Το έκανε με τους δανειστές και τους Ευρωπαίους που τους είχε διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να κάνει άμεσα εκλογές. Το έκανε με την αντιπολίτευση στις ψήφους της οποίας στηρίχτηκε για να περάσει αυτή τη συμφωνία και να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Το έκανε όμως και με τους δικούς του τους συντρόφους που παρέμειναν συνεπείς με τις προεκλογικές τους θέσεις έστω και αν είναι ανεδαφικές και ανεφάρμοστες. Τώρα τους κατηγορεί ότι είναι με τον Σόιμπλε και θέλουν μνημόνιο με δραχμή, όταν γνωρίζει ότι χωρίς τους Λαφαζανικούς δεν πρόκειται να χτύπαγε ποτέ την πόρτα της εξουσίας ως η «πρώτη φορά Αριστερά».

Το έκανε με το δικό του κόμμα στο σύνολό του όπου τους έβαλε να αποφασίσουν έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη όταν από την αρχή είχε στο μυαλό να προηγηθούν οι εκλογές με σκοπό να συντελεστεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ πιο πριν και χωρίς να έχουν λόγο και ρόλο για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Κυρίως όμως το παιχνίδι της πολιτικής απάτης το έπαιξε με τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Αφού έφτασε την οικονομία και τη χώρα σε οριακό σημείο, παίζοντας με τα νεύρα, τις αντοχές, την υπομονή, το παρόν και το μέλλον του κοσμάκη, τον οδήγησε σε δημοψήφισμα, ζήτησε ψήφο καταδίκης στο μνημόνιο που του προτεινόταν και αφού πήρε πρωτοφανή πλειοψηφία έκανε την κωλοτούμπα για να υπογράψει χειρότερο μνημόνιο, το οποίο τώρα το παρουσιάζει και ως επιτυχία!

Ο Τσίπρας τελικά επιλέγει τώρα τις εκλογές γιατί νομίζει ότι θα εξαφανίσει τη ΝΔ και τα άλλα ευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης, θα υποχρεώσει τους Λαφαζανικούς και τη Ζωή να βγουν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και θα κρατήσει την αριστερή ταμπέλα για να του λυθούν τα χέρια για να εφαρμόσει τα μνημόνια.

Ωστόσο ο Τσίπρας πρέπει να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: Με ποιους θα κυβερνήσει μετά τις εκλογές αν δεν πάρει, που είναι και το πιθανότερο, αυτοδυναμία; Ο Καμμένος ακόμα και αν μπει στη βουλή δεν του φτάνει. Με την Πλατφόρμα του Λαφαζάνη αποκλείεται για ευνόητους λόγους. Άρα; Ποιους θα κοροϊδέψει πάλι ο Τσίπρας; Φυσικά τον ελληνικό λαό για να του πάρει και πάλι την ψήφο με μόνο στόχο να γίνει ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

Μπροστά σ’ αυτό το στόχο ο Τσίπρας θα είναι αδίστακτος.
Ένα μικρό μόνο δείγμα του που είναι διατεθειμένος να φτάσει φαίνεται και από το εξής γεγονός: Υπάρχουν διαρροές που γίνονται από το περιβάλλον του Τσίπρα ότι πρότεινε τη συγκρότηση ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Λαφαζάνη για να μην πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή μετά την παραίτηση της κυβέρνησης ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. 

Αυτό δείχνει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει κανένα φραγμό να σπιλώσει με το χειρότερο τρόπο τους μέχρι χτες συνοδοιπόρους του στο ίδιο κόμμα. Τώρα εκτός από συμμάχους του Σόιμπλε τους παρουσιάζει και ως αδιάφορους μπροστά στο πρόβλημα που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή.
Βέβαια από την Πλατφόρμα διαψεύδουν αυτή την πληροφορία.

Σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας για να ξεπεράσει τα δικά του αδιέξοδα οδηγεί τη χώρα για τρίτη φορά σε κάλπες μέσα σε 9 μήνες. Η ζημιά έχει γίνει και δυστυχώς μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτη.
antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια