Tragic επέτειος: Πέρασαν 1825 ημέρες μνημονίου με το αλήστου μνήμης διάγγελμα του GAP....

Ο τύπος αυτός που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, ενώ θα έπρεπε να είναι κλεισμένος σε κάποιο ίδρυμα, είτε σωφρονιστικό, είτε ψυχιατρικό, έχει σήμερα διπλή γιορτή καθώς, πέραν της ονομαστικής του εορτής, συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα που ανακοίνωνε την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.



Με φόντο το Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε με διάγγελμά του την απόφαση που έμελλε να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, να προκαλέσει κοινωνικές αναταράξεις και να οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Επρεπε να περάσουν χρόνια για να γίνει γνωστό πώς μπήκε η Ελλάδα στο ΔΝΤ, το οποίο επί Παπανδρέου έβαλε για πρώτη φορά πόδι στην Ευρώπη. Λίγο πριν ο Ντομινίκ Στρος-Καν αποχωρήσει από τη θέση του ως πρόεδρος του ΔΝΤ αποκάλυψε πως οι όροι για τη συμφωνία της ένταξης της Ελλάδας στο ΔΝΤ γίνονταν ήδη επί μήνες κρυφά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ η επίσημη θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν πως γινόταν προσπάθεια να αποφευχθεί πάση θυσία η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ.

Δείτε πώς ακούγονται σήμερα όσα είπε στο τραγικό διάγγελμά του ο Γιώργος Παπανδρέου:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια