Και νεο μήνυμα των Αμερικανών πως οι τρομοκράτες πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή...

Δήλωση-τελεσίγραφο του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα - Πηγές μεταδίδουν αλλαγή στάσης των ΗΠΑ ως προς την υποστήριξη της Ελλάδας στην οικονομική κρίση - Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση στις αμερικανικές πιέσεις για τον Ξηρό....


Ήδη από τις δηλώσεις καλωσορίσματος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο State Department, ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι έθεσε το ζήτημα της τρομοκρατίας, αναφέροντας πως «οι τρομοκράτες πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή». Ο Κέρι, δια του πλέον επίσημου τρόπου, επισφράγισε τη θέση των ΗΠΑ στο ζήτημα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, βάσει των διατάξεων του νέου νόμου του Νίκου Παρασκευόπουλου, μετά την δήλωση του πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς πως «η απελευθέρωση του Ξηρού δεν είναι φιλική πράξη»

«Είναι βίαιοι τρομοκράτες και κακοποιοί και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι σοβαρό ζήτημα ασφάλειας, όχι ανθρωπιστικό θέμα» είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής, σχολιάζοντας τα περί απελευθέρωσης του Ξηρού, ο οποίος εν συνεχεία θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. 

«Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι πρέπει να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια των σπιτιών τους, περιστοιχισμένοι από τους φίλους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους» σχολίασε. Και συμπλήρωσε: «Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή βεβηλώνει τη μνήμη αυτών που έχουν σκοτώσει και παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών των θυμάτων». 


Πηγές αναφέρουν επίσης ότι, πλέον, είναι δεδομένο πως η στάση των ΗΠΑ στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας θα αλλάξει με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα σταματήσει να παρέχει τη στήριξη που έδινε μέχρι στιγμής στην ελληνική πλευρά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα αυτή την εμμονή της κυβέρνησης με τον Σάββα Ξηρό, γεγονός που το θεωρώ και προκλητικά φωτογραφικό. Μου είναι ανεξήγητο. Και δεδομένου ότι προκαλεί την Αμερική από την οποία προσδοκά στήριξη, καταντάει και κωμωδία. Και με την Αμερική δεν παίζεις. 

Δεν έχουν κανένα λόγο να προκαλούν άλλο , ήδη προκάλεσαν αρκετά , οι Αμερικάνοι δεν το έχουν σε τίποτα να τραβήξουν την πρίζα και να ψοφήσει η αγελάδα μια και καλή. Άσε δε που η συγκεκριμένη διάταξη είναι και λίγο ανούσια. 

Πραγματικά αυτή η καούρα να βγάλουν τον Ξηρό από τη φυλακή δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα όπως βέβαια και αυτή η κουταμάρα της 5ετίας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε σαν χώρα καμία απολύτως οργάνωση και έλεγχο για να περνάν τέτοια νομοσχέδια ελαφρά την καρδία. Επίσης, πρέπει να καταλάβουν σύντομα ότι αν ΔΕΝ μπορούν ... να το παραδεχτούν και να βρουν συμμαχίες γιατί όπως φαίνεται δεν ...το έχουν. Σε λίγο θα μας κάνουν να ζητάμε παρακαλετά πίσω το Σαμαρά να μην σου πω και τον ΓΑΠ !

Αλέξη όσον αφορά αυτόν τον κοινό δολοφόνο τον Ξηρό, δεν είναι Δημοκρατία να σκοτώνεις αυτούς που δεν τους πας και μετά από τιμωρία παρωδία να σε στέλνουν σπίτι. Αν σκότωναν την δίκη σου σύζυγο η συμμορία των Ξηρών θα ήσουν τόσο Δημοκρατικός; 
Με θύματα τις οικογένειες των άλλων είμαστε ανθρωπιστές και μη εκδικητικοί, ε; Ρωτά τις μανάδες, τις γυναίκες και τα παιδιά των δολοφονηθέντων που βλέπουν των ανθρωπισμό-τρομοκρατία σας;

Ωστόσο βέβαια, οι Αμερικάνοι είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μας κουνάνε το δάχτυλο γιατί το κύμα λαθρομετανάστευσης και οι τζιχαντιστές του ISIS είναι αποκλειστικά δικό τους έργο που ξεκίνησε με εκείνο το χαζό παιδί τον Μπούς τζούνιορ, που μπήκε στο Ιρακ και διέλυσε την χώρα και μετά πήρε σειρά η μισή μέση ανατολή, στο όνομα πάντα της δήθεν τρομοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια