Έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που μπαίνουν στην Ελλάδα και η Χριστοδουλοπούλου αφήνει ανοιχτά τα σύνορα....

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εθνική προδοσία από αυτή την κυρία, που αφήνει ανοιχτά τα σύνορα για να έρχεται όποιος γουστάρει στην Ελλάδα. 
Κάθε ημέρα που περνάει έρχονται στην Ελλάδα πάνω από 500 μετανάστες, αλλά δυστυχώς ο αριθμός θα αυξηθεί μόλις πέσουν τα νερά του φουσκωμένου Έβρου.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, αν αναλογιστούμε ότι στα παράλια της Τουρκίας βρίσκονται περίπου μισό εκατομμύριο μετανάστες που περιμένουν να έρθουν στην Ελλάδα....
Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες φτάνουν στην Αθήνα, πεινασμένοι χωρίς λεφτά χωρίς τροφή και το κυριότερο χωρίς στέγη. Βέβαια είναι αδύνατον να κυκλοφορήσεις μετά την δύση του ηλίου στο κέντρο της Αθήνας, αφού είναι βέβαιο ότι αν δεν σε σκοτώσουν σίγουρα θα σε ληστέψουν. 

Πρώτη φορά αριστερά φωνάζουν οι Συριζαίοι
Φαντάζομαι και η τελευταία


Η ανάθεση στην κυρία Χριστοδουλοπούλου του τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι κλασικό δείγμα της τακτικής του Αλέξη Τσίπρα να τηρεί τις εσωκομματικές ισορροπίες. Το κράτος, όμως, δεν είναι ο κομματικός μικρόκοσμος. Με το ίδιο κριτήριο επέλεξε τη Ζωή  Κωνσταντοπούλου για την προεδρία της Βουλής. Οπως σχολίασε ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «η Ζωή δεν είχε κρύψει τον άκαμπτο και συγκρουσιακό χαρακτήρα της. Την ευθύνη για όσα συμβαίνουν την έχει ο Τσίπρας και όχι αυτή. Δεν χρειαζόταν και πολύ μυαλό για να προβλέψεις πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα».

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, για να επιστρέψουμε σ’ αυτήν, ανήκει στην ομάδα των δικαιωματιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει την πολιτική ανοιχτών συνόρων, την κατεδάφιση του φράχτη στον Εβρο, την υποδοχή και ένταξη και όχι τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών και την παροχή ιθαγένειας όχι μόνο σε όσους αλλοδαπούς έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά και σε όσους μένουν εδώ αρκετά χρόνια. Μπορεί αυτές οι απόψεις να είναι σχετικά δημοφιλείς στην Κουμουνδούρου, αλλά -όπως προκύπτει και από δημοσκοπήσεις- μόνο μία αμελητέα μειονότητα της κοινωνίας τις συμμερίζεται. Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι πολίτες, αλλά και όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τις θεωρούν εθνικά επικίνδυνες.

Για όσους όμως έχουν αυτοαναγορευτεί πρωτοπόροι και θεωρούν ότι καθοδηγούν τις μάζες η γνώμη των πολιτών δεν έχει μεγάλη σημασία. Θεωρούν ότι η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ για να τερματίσει τις μνημονιακές πολιτικές προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία στην Κουμουνδούρου να επιβάλει τις απολύτως μειοψηφικές απόψεις της εκμεταλλευόμενη την εξουσία. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και τη δεδομένη αντίθεση των ΑΝ.ΕΛ. Ποντάρουν στην απροθυμία του Πάνου Καμμένου να θέσει σε δοκιμασία τον κυβερνητικό συνασπισμό και θεωρούν πως τα σχετικά νομοσχέδιά τους θα περάσουν με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Η «νίκη» των δικαιωματιστών

Μπορεί λόγω της αντίδρασης του αναπληρωτή υπουργού  Προστασίας του Πολίτη να μην υλοποιήθηκε η δεδηλωμένη πρόθεση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να κατεδαφιστεί ο φράχτης στον Εβρο, αλλά οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν το βάζουν κάτω. Ετοιμάζουν νομοσχέδια για μαζική νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών και μαζική παροχή ιθαγένειας.

Τα «χαρμόσυνα» νέα για τη νέα μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας κυκλοφόρησαν γρήγορα από τα κυκλώματα των διακινητών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο τρίμηνο του 2015 να έχουμε τριπλασιασμό των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από το Αιγαίο. Η απελευθέρωση δε όσων κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα  χαιρετίστηκε ως μεγάλη νίκη από τους δικαιωματιστές. Πιθανότατα, όμως, η Αμυγδαλέζα να ξαναγεμίσει, αφού τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έχουν πλημμυρίσει από τις νέες μαζικές παράνομες εισροές μεταναστών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι θα νοικιάσει άδεια σπίτια, ξενοδοχεία και δημοτικά κτίρια για να φιλοξενήσει τους παράνομους μετανάστες! Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον για τις πολλές χιλιάδες Ελλήνων αστέγων της πρωτεύουσας. Οταν κάθε μήνα εισέρχονται χιλιάδες νέοι παράνομοι μετανάστες, που τελικώς καταλήγουν στο Λεκανοπέδιο, είναι προφανές ότι ακόμα και εάν η κυρία Χριστοδουλοπούλου εφαρμόσει το σχέδιό της, θα εξασφαλίσει φιλοξενία μόνο για ένα μικρό αριθμό. Με άλλα λόγια, το πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο και θα οξύνεται.

Περισσότεροι από 300 παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται -κατά μέσο όρο- καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία της γραμμής. Πρόκειται για το νέο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αθρόα εισροή μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου οι οποίοι, με βάση τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης, λαμβάνουν αδιακρίτως άδεια παραμονής έξι μηνών, μπαίνουν από τα νησιά στα πλοία και ξεχύνονται στους δρόμους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. 

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονται κάθε μέρα παράνομα στην Ελλάδα από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα φτάνει τους 400, με αυξητικές μάλιστα τάσεις. Οπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με το θέμα, «αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα, σύντομα ο αριθμός θα είναι τετραψήφιος». 

Με αυτούς τους ρυθμούς σύντομα ο Πειραιάς και κατ’ επέκταση η Αθήνα (Ομόνοια) θα κατακλυστεί από παράνομους μετανάστες που δεν έχουν ούτε στέγη, ούτε εργασία, ούτε φαγητό... Στο πρόβλημα αναφέρθηκε με σκληρά λόγια και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης επισημαίνοντας: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και εκ μέρους των Αθηναίων πολιτών λέω ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η κατάσταση όλοι οι άνθρωποι που μπαίνουν στη χώρα να κατευθύνονται άναρχα ή μάλλον σχεδιασμένα στην Αθήνα και να αφήνονται στην τύχη τους. Ερχονται τα πλοία από τα νησιά και αποβιβάζουν εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι κατευθύνονται στην Ομόνοια και στις πλατείες της πόλης». 

Καρέ-καρέ η απόβαση στο Μεγάλο Λιμάνι

Τις τελευταίες ημέρες τα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών που ξεκινούν από τα ακριτικά νησιά της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Χίου και δένουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μεταφέρουν ένα νέο είδος ταξιδιώτη. Σε κάθε καράβι, μόλις ο καταπέλτης ανοίξει οι πρώτοι που βγαίνουν είναι δεκάδες μετανάστες από τις χώρες της Ασίας, όπως το Αφγανιστάν, η Συρία, το Πακιστάν, το Ιράκ και το Μπαγκλαντές. Ανθρωποι ταλαιπωρημένοι, αλλά αισιόδοξοι, κρατώντας στα χέρια το υπηρεσιακό σημείωμα της Αστυνομίας και έχοντας στις πλάτες ένα μαύρο σακίδιο παίρνουν τον δρόμο για την Ομόνοια. 

Το «ΘΕΜΑ» βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την αποβίβαση δεκάδων παράνομων μεταναστών από τα πλοία της γραμμής. Οπως συνέβη τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης στην πύλη Ε1, όταν δέκα λεπτά μετά τις 6 το πλοίο από τα Δωδεκάνησα έδεσε και ο καταπέλτης έπεσε... 

«Φτάσαμε στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Συγκεκριμένα στην Κω. Μείναμε μερικές ημέρες στο νησί, μας έδωσαν το χαρτί και έτσι ήρθαμε στον Πειραιά. Θα πάμε σε κάποιους γνωστούς στο κέντρο της Αθήνας και θα ζητήσουμε αν μπορούν να μας φιλοξενήσουν», λέει ο 18χρονος Ασκάν απο το Αφγανιστάν και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει ούτε σπίτι ούτε δουλειά. Αυτό που θέλω είναι να τελειώσω το σχολείο και να σπουδάσω», ενώ ο συνομήλικός του, επίσης μετανάστης από το Αφγανιστάν, στην ερώτηση πού θα πάει και πού θα μείνει, απάντησε με σπαστά αγγλικά: «Στους δρόμους και τα πάρκα». 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η παρέα των Σύρων μεταναστών που εγκατέλειψαν λόγω του πολέμου την πατρίδα τους και κατέληξαν στην Κω. «Δεν έχουμε πού να μείνουμε. Θα πάμε στο κέντρο και από εκεί θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση» λέει ο 29χρονος Φεϊζάλ, ενώ ο φίλος του Νασκάντ προσθέτει πως κάποιοι από την παρέα έχουν συγγενείς στη Γερμανία και σε αυτούς θα αναζητήσουν στέγη και εργασία αφού πρώτα δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αθήνα. 

Οι περιγραφές των ανθρώπων με τα παρόμοια μαύρα σακίδια στην πλάτη, που λίγες ώρες αργότερα περνούσαν τον καταπέλτη του πλοίου από τη Μυτιλήνη και πατούσαν το πόδι τους στον Πειραιά, κινούνται στο ίδιο πνεύμα. Πόνος, δυστυχία, απελπισία, ξεριζωμός. Με ένα χαρτί στο χέρι και προορισμό το κέντρο της Αθήνας, θα κυνηγήσουν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. 

Καθημερινά, εκτός από τους παράνομους μετανάστες που συμπληρώνουν έξι μήνες κράτησης στα κέντρα και αφήνονται ελεύθεροι, άλλοι τουλάχιστον 400 εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Μόνο στη Μυτιλήνη το τελευταίο τρίμηνο έχουν φτάσει 6.000 παράνομοι μετανάστες, 4.000 στην Κω και περίπου 5.000 σε Χίο και Σάμο. 

Για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα το τοπίο είναι θολό, καθώς μόνο αυτοί για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια κρατούνταν στα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών, ενώ οι υπόλοιποι λαμβάνουν ένα υπηρεσιακό σημείωμα που λέει, ανάλογα με την περίπτωση, ότι για 30 ημέρες ή έξι μήνες μπορούν να βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. Ουσιαστικά δηλαδή εφαρμόζεται η διαταγή που εξέδωσε ο (απόστρατος πλέον) υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας στις αρχές Μαρτίου για τη νέα πολιτική της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία όλοι όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα θα αφήνονται ελεύθεροι. 

 Ετσι, κι ενώ από τις 15 Μαρτίου άρχισαν να εισέρχονται εκ νέου παράνομοι μετανάστες στα κέντρα κλειστού τύπου που παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις δεν έκλεισαν, δύο εβδομάδες αργότερα η κυβέρνηση άλλαξε και πάλι στάση και πλέον όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται διότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας περνάνε από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα στα οποία πραγματοποιούνται οι διαδικασίες ταυτοποίησης. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα, αφού, πέραν της προσωπικής συνέντευξης, λαμβάνονται αποτυπώματα που πλέον καταχωρούνται ηλεκτρονικά για να υπάρχουν στη βάση όλης της Ευρώπης. Αυτό το σύστημα όμως καθυστερεί επειδή είναι online. 

Μάλιστα, αυτές τις ημέρες, λόγω του φόρτου εργασίας για τους αστυνομικούς που με έναν μόνο υπολογιστή έτρεχαν για να εξυπηρετήσουν τις ουρές μεταναστών, το σύστημα μπλόκαρε, με αποτέλεσμα να πέσουν οι γραμμές σε Κω, Λέσβο, Χίο μέχρι και το Καστελόριζο. «Μόνο την Τετάρτη στην Κω αφίχθησαν 250 άτομα, ενώ υπήρχαν στα κρατητήρια του Α.Τ. γύρω στα 70 άτομα και στο Λιμεναρχείο άλλοι 30. Εμαθα, δε, ότι βγήκαν και στην Κάλυμνο άλλοι 30 και 40 άτομα διέσωσε το Λιμεναρχείο. Δηλαδή αισίως φτάσαμε πάνω από 400 άτομα. Η κατάσταση πλέον είναι μη διαχειρίσιμη από την Αστυνομία και το Λιμενικό γι’ αυτό επιστρατεύτηκε και ο Στρατός. Βλέπουμε τα Steyr του Στρατού με δεκάδες στρατιώτες να προσπαθούν να στήσουν σκηνές. Στην Κω έχουμε 8 αστυνομικούς για να τους εξυπηρετούμε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπόλοιπη αστυνόμευση και δεν φτάνουν», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου Αντώνης Κυδωνάκης. 

Σφράγισε τα σύνορα η Βουλγαρία

Αξίζει να τονιστεί πως η δεύτερη χώρα-μέλος της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες είναι η Βουλγαρία. Η πολιτική στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης της γειτονικής χώρας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή της Ελλάδας. Ο φράκτης που κατασκεύασε μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχε ο αντίστοιχος ελληνικός στον Εβρο ανακοινώθηκε ότι θα επεκταθεί και για άλλα 80 χιλιόμετρα, ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στη Συνοριοφυλακή της Βουλγαρίας αυξήθηκε, ενώ τα θετικά αποτελέσματα που σημειώνει στην εισροή λαθρομεταναστών τα παρουσιάζει ως στοιχεία για να μπορέσει να ενταχθεί έπειτα από πέντε χρόνια στη Συνθήκη Σένγκεν. 

Οπως επισημαίνει ο κ. Παναγιώτης Χαρελάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, «η Βουλγαρία υψώνει νέο φράκτη απέναντι στα μεταναστευτική κύματα, διασφαλίζει τα σύνορά της και διεκδικεί την είσοδό της στη Σένγκεν. Αντίθετα, η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της, αφήνει τους μετανάστες μέσα, θέλει να τους διαχειριστεί και ισομερώς ζητάει τη μεταφορά τους προς την Ευρώπη, κάτι που ζητάνε όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2006 και έπειτα. Είναι δύο διαφορετικές πολιτικές και θεωρούμε σε κάθε περίπτωση ότι η πολιτική της φύλαξης των συνόρων θα πρέπει να είναι απαράβατος κανόνας. Φυσικό επακόλουθο είναι όλα τα μεταναστευτικά κύματα τα οποία σήμερα εισρέουν στη χώρα είτε από νησιά είτε από τον Εβρο να μεταφέρονται και να οδηγούνται με κάθε τρόπο στην Αθήνα». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών οι οποίοι, λόγω των φουσκωμένων νερών του Εβρου, δεν μπορούν να περάσουν στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες όταν η στάθμη του νερού θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια