Αντωνάκη οι άντρες δεν μιλούν πολύ!!!

Γράφει η Γάτα 

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη και αφού του έδωσε το λόγο η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή, ανέβηκε στο βήμα με ύφος και στυλάκι, μείγμα Lee Van Cleef - Antonio Banderas και πασχαλιάτικα εξάσφαιρα, ο "πολλά βαρύς" Αντώνης και είπε, μεταξύ άλλων, το αμίμητο:"εγώ είμαι της αντρικής σχολής".


Αντώνη μου, σου εξήγησα επανειλημμένα, ότι η μαγκιά δεν είναι κουστουμάκι, που όποτε γουστάρεις το φοράς, αλλά νοοτροπία και στάση ζωής, ενώ το αντριλίκι δεν δηλώνεται, υπάρχει ή δεν υπάρχει και αντανακλάται από τη συνολική συμπεριφορά ενός ανθρώπου. Προφανώς, αυτά είναι για σένα ψιλά γράμματα, άνευ σημασίας, αλλιώς δεν θα συνέχιζες να γελοιοποιείσαι κατ' αυτό τον τρόπο.

Το ότι δεν είσαι μάγκας έχει κατ' επανάληψη αποδειχθεί από την πρόσφατη πολιτική σου συμπεριφορά, δεδομένου ότι, όπως σου ξαναείπα, ο μάγκας έχει μπέσα και φιλότιμο, δύο έννοιες, με τις οποίες εσύ ή έχεις πάρει διαζύγιο ή αγνοείς παντελώς.

Όσο για το αντριλίκι σου, θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω ένα ιδιαίτερα δημοφιλές λαϊκό τραγούδι του ανεπανάληπτου Τόλη Βοσκόπουλου, που περιέχει μεγάλες αλήθειες, το "οι άντρες δεν μιλούν πολύ", που πιστεύω ότι πρέπει να ακούς κάθε μέρα, μέχρι να το εμπεδώσεις και πάντως σε κάθε περίπτωση, πριν από τυχόν βαρύγδουπες πολιτικές δηλώσεις σου ή ομιλίες.

Ξέρεις Αντώνη, η σοβαρότητα και η αξιοπρέπεια είναι οι δύο βασικές συνιστώσες αυτού που αποκαλούμε "αντριλίκι" και με λύπη μου διαπιστώνω, ακόμη μια φορά, ότι δεν διαθέτεις καμία. Αναγνωρίζω, βέβαια, ότι τον τελευταίο καιρό πόνεσες αφάνταστα από την εκλογική νίκη του Αλέξη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί, σε καμία περίπτωση, την ανάρμοστη, προκλητική και φθηνή συμπεριφορά σου.    

Όταν σε άκουσα χθες να μιλάς στη Βουλή, στην αρχή με πιάσαν τα γέλια, μετά όμως άρχισα να κοκκινίζω από ντροπή για λογαριασμό σου, αναλογιζόμενη πώς κατάντησε η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γ. Ράλλη, του Κ. Μητσοτάκη, του Μ.Έβερτ και του Κώστα Καραμανλή, να έχει εσένα αρχηγό, που δεν χάνεις ευκαιρία να μας εξευτελίσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις....

Άκου λοιπόν "άντρα" και μάθε ότι με τα απαράδεκτα καμώματά σου, κατάφερες το ακατόρθωτο: ο αρχηγός της Ν.Δ., Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χάρη στη μνημονιολατρεία σου, αντί να ασκήσει μια σοβαρή και ουσιαστική κριτική στην κυβέρνηση, να δίνει στον Ελληνικό Λαό το ηχηρό μήνυμα: "Αλέξη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα".

Πράγματι, κ. Πρωθυπουργέ, Αλέξη, προχώρα!!!! Δεν έχεις πλέον αξιωματική αντιπολίτευση!!!! Και κάποιον μυστήριο τύπο, εκεί στα μεσαία έδρανα της Βουλής, που έχει τη λόξα, που και πού, να το παίζει "άντρας", μη τον υπολογίζεις καθόλου.Τι να κάνουμε, ο καθένας με το ψώνιο του....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια