ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ....

Γράφει ο Μανώλης Αυγερινός....

Ξεκινώντας να γράψω αυτές τις γραμμές, πρόθεσή  μου ήταν να προσπαθήσω να κάνω μια σύνοψη των όσων συνέβησαν από την ημέρα των εκλογών και μετά.
Όμως οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέτοια αστείρευτης πηγή έμπνευσης, που θα χρειαζόταν σελίδες ολόκληρες ή και βιβλία ακόμα, για να περιγράψουν τις δεκάδες των αντιφατικών τους δηλώσεων,
τις οποίες φροντίζουν να προβάλλουν κιόλας.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο που την προεκλογική περίοδο, ο καθένας τους έλεγε ότι ήθελε.
Θυμάμαι εντονότατα τον κ. Στρατούλη, που όταν του ζητούσαν να σχολιάσει δηλώσεις συντρόφων του, απαντούσε ότι «μα δεν με φωνάξατε εδώ για να κάνουμε κουτσομπολιό τι είπε ο ένας και τι είπε ο άλλος».
Μετά τις εκλογές αποδείχθηκε ότι αυτή η τακτική δεν ήταν τυχαία.
Σήμερα όποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποδείξει κάτι, επικαλείται την αντίστοιχη δήλωση κάποιου εκ των στελεχών προεκλογικά. 
Δόξα το θεό υπάρχουν δεκάδες τέτοιες.
Διάφοροι «ένας» και διάφοροι «άλλος», δυστυχώς είναι σήμερα υπουργοί και δυστυχώς εξακολουθούν την ίδια τακτική.
Μόνο που τώρα, δυστυχώς-δυστυχέστατα, δεν είναι κουτσομπολιό κ. Στρατούλη, αλλά πραγματικότητα.
Κατέληξα τελικά να μαζέψω κάποιες από τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι και την πρωτομηνιά του Μάρτη σε ένα μίνι ημερολόγιο.
Μόλις 4 μέρες δηλαδή.
Πιστέψτε με, είναι αρκετές.

Πάμε να τις δούμε.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015
Ο υπουργός κ.  Μάρδας,  στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, παραδέχεται πως έρχεται νέο μνημόνιο, που όμως θα το ονομάσουν νέα συμφωνία. 



Ο Γιάννης Μηλιός με ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook αποδομεί τόσο την συμφωνία του Eurogroup όσο και την επιστολή ή mail Βαρουφάκη.
Το παραπάνω κείμενο με τίτλο «Μόνη διέξοδος η φυγή προς τα εμπρός!», υπογράφουν οι Γιάννη Μηλιός, Σπύρος Λαπατσιώρας και Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος 

Να σημειώσω εδώ ότι οι Μηλιός Γ., Οικονομάκης  Γ. και  Λαπατσιώρας  Σ., είναι οι συγγραφείς του βιβλίου «Εισαγωγή στην Οικονομική Ανάλυση».
Το βιβλίο αυτό έχει εγκριθεί, διανέμεται δωρεάν και διδάσκεται στους φοιτητές, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στα τμήματα των Μηχανικών και σε άλλα τμήματα.

Εάν ρίξει κανείς μια ματιά στο βιβλίο αυτό, θα διαπιστώσει ότι τα γραφόμενα σε αυτό δεν έχουν απολύτως καμία μα καμία ομοιότητα με ότι πρεσβεύουν στην αριστερή τους κουλτούρα οι δύο εκ των τριών συγγραφέων που είναι συγχρόνως και οι δύο εκ των τριών συντακτών της επιστολής.

Προσωπικά είμαι υπέρ όσων γράφονται στο βιβλίο και διδάσκονται στους φοιτητές.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015
Η μέρα ξεκινάει με εξαιρετικό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη sto capital που ανάμεσα στα άλλα γράφει: 
«Μέχρι χτες χαρακτήριζαν προδότες, γερμανοτσολιάδες και προσκυνημένους όλους όσους στήριξαν την παραμονή της χώρας στο άρμα της  Ευρώπης.  Τώρα, προδότες είναι και πάλι οι ίδιοι άνθρωποι, επειδή ακριβώς επεσήμαναν στην κυβέρνηση ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο πέρα από αυτό που τελικά έκανε! 
Δεν δικαιούστε να ομιλείτε" ακούμε τις τελευταίες ημέρες να λέγεται προς τα κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης. Καταρχήν, να τους πληροφορήσουμε ότι σε μία Δημοκρατία όλοι δικαιούνται να ομιλούν. Ακόμη κι εκείνοι που έχουν κοροϊδέψει έναν ολόκληρο λαό, τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια. Ας μας πουν, όμως, τι ακριβώς είναι εκείνο που χρεώνουν στην προηγούμενη κυβέρνηση. Μέχρι χτες τους χρέωναν το μνημόνιο. Αυτοί τι υπέγραψαν; Κάτι άλλο;»

Ο υπουργός κ.  Μάρδας,  στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, διαψεύδει τον εαυτό του, που την προηγούμενη ημέρα στην ίδια εκπομπή μίλησε για νέο μνημόνιο, αφού όπως είπε στην έκπληκτη κ. Τσαπανίδου, δεν εννοούσε αυτά που η δημοσιογράφος λέει, αλλά εννοούσε κάτι άλλο (τι άραγε;).
Το βίντεο όμως της 26ης Φεβρουαρίου (το βλέπετε παραπάνω), διαψεύδει τον κ. Μάρδα της 27ης Φεβρουαρίου.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Μάρδας είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό μίλησε περί τεχνητής ασάφειας στην συμφωνία και μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι οι εταίροι ήταν αυτοί που ζήτησαν την ασάφεια αυτή προκειμένου να περάσουν τη συμφωνία από τα κοινοβούλια τους.

Λίγες ώρες μετά  ο Σόιμπλε από το βήμα της Γερμανικής Βουλής, διέψευσε τον ισχυρισμό του Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον μάλιστα για τις κρυφές συναντήσεις του με τον Γιεργκ Άσμουσεν, υφυπουργό Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης.

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης ο κ. Βαρουφάκης μιλάει για την κάρτα του πολίτη.
Να θυμίσω εδώ τον σάλο είχε ξεσπάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και από όλους, η εξαγγελία της κάρτας του πολίτη από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
(Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε το Πώς λειτουργεί η κάρτα του πολίτη. Το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα).


Πώς το είπαμε αυτό το πρώτη φορά αριστερά;

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης  δηλώνει ότι  καταργεί τον ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών , λες και υπάρχει κάποια αντικειμενικότερη και πιο αξιόπιστη διαδικασία. 
Εκτός και εάν θέλει την αναγέννηση του πελατειακού κράτους! www.esos.gr/

Ο υπουργός επικρατείς κ. Παππάς δηλώνει ότι «θα αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ για να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι». protothema.gr/

Τέτοιες επαναπροσλήψεις  εννοούσαν προεκλογικά;
Επαναπροσλήψεις που για να γίνουν θα τις πληρώσει ο έλληνας πολίτης;
Έτσι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα;

Την ίδια μέρα ο Πρωθυπουργός  ευχαριστεί  (ποιον μου θυμίζει, ποιον μου θυμίζει, σπάω το κεφάλι μου) τους γερμανούς βουλευτές που ψήφισαν αυτό που ο ίδιος αρνείται να φέρει στην ελληνική Βουλή.

Να θυμίσω εδώ ότι ο ίδιος ήταν που εξαπέλυε προεκλογικά μύριες όσες απειλές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι είχε καταργήσει τη Βουλή. 
Μάλιστα στις 29/12/2014 ο κ. Τσίπρας σε ανάρτηση στο twitter γράφει: « …τώρα μιλούν για έξοδο από τα μνημόνια. Ενώ έχουν έτοιμο νέο μνημόνιο».

Ποιος κοροϊδεύει ποιον άραγε;

Όλοι μαζί λέγουν ψέματα στο λαό, ο οποίος και τελικά την πληρώνει.

Σήμερα (27/2/2015) ακούστηκε για πρώτη φορά ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ.
Κάποιοι (βλέπε Φλαμπουράρης) προσπάθησαν να απαξιώσουν το γεγονός μιλώντας  για παράταση αποπληρωμής της συγκεκριμένης δόσης.

Κάπου εδώ έρχονται οι συνέπειες του αγγλικού δικαίου που υπεγράφη το δεύτερο μνημόνιο.
Συνέπειες περί «εμπράγματων δικαιωμάτων», η αντίστοιχη υποθήκη σε ένα τραπεζικό δάνειο.
Εάν δεν έχεις να πληρώσεις, σου παίρνουν περιουσία κρατική.

Αυτά είναι τα «εμπράγματων δικαιώματα», που υπεγράφησαν τον Νοέμβριο του 2011.
Στις 22/11/2011 έγραφα άρθρο  με τίτλο «Αυτοκτονία για την Ελλάδα το Αγγλικό Δίκαιο» elzoni.gr

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό δηλώνει ότι εάν χρειαστεί θα μπουν έκτακτοι φόροι στους έχοντες για να μην έχουμε ελλειμματικό προϋπολογισμό.
Δεν μας είπε βέβαια από ποιο ύψος εισοδήματος θεωρείται κάποιος ως έχων.
Τι είπαμε ότι σημαίνει δημιουργική ασάφεια;

Οριστικά δεν έρχεται η συμφωνία στη βουλή.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν ξεκάθαρος με ανάρτησή στο Twitter,  να έρθει η συμφωνία προς έγκριση στη Βουλή.
«Η κυβέρνηση έχει την λαϊκή έγκριση για την 4μηνη συμφωνία. Ας ζητήσει άμεσα κ το Ναι της Βουλής. Είναι θέμα λογικής συνέπειας κ δημοκρατίας».

Ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς διαψεύδει τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας  κ. Κουράκη περί κατάργησης του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.
esos.gr

Στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στον Κεραμεικό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης λέει σχετικά με την διαπραγμάτευση: «Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή χρεοκοπείτε».
Δηλαδή κύριε Δραγασάκη, το ότι δεν έχουμε χρεωκοπήσει, να υποθέσουμε ότι υπογράψατε νέο μνημόνιο, σύμφωνα με όσα δηλώσατε; newmoney.gr

Κριτική στην ηγεσία και στην συμφωνία του Eurogroup άσκησε ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: 
«να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο γιατί μας απαγορεύουν να καταργήσουμε το ψηφισμένο, καθώς στην συμφωνία υπάρχει η ρήτρα ανάδοχής της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου μνημονίου».

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015
Ο Αλέξης Μητρόπουλος στην εκπομπή του Τάκη Χατζή «Ακραίως» δηλώνει ευθέως και όχι ακραίως: «του πάσαραν το μνημόνιο» kourdistoportocali
Αλέξη Τσίπρα, ας τον έκανες υπουργό……

Ελπίζω να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέτοια αστείρευτης πηγή έμπνευσης, που οι 4 μέρες ήταν υπεραρκετές, για να αντιληφθεί κάποιος το ποιοι και κυρίως το πώς μας κυβερνούν.
Και φυσικά δεν ήταν μόνο αυτό το αλαλούμ των δηλώσεων τους. 
Ψάχνοντας θα βρει κανείς δεκάδες ακόμα δηλώσεις στελεχών στις οποίες ο ένας θα διαψεύδει τον άλλον και ενίοτε και τον ίδιο τους τον εαυτό (βλέπε ανωτέρω κ. Μάρδα).
Φήμες ότι υπάρχει εισήγηση στον Μπαμπινιώτη, η λέξη ΑΛΑΛΟΥΜ στο λεξικό του να αντικατασταθεί με τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

ΥΓ. Σας προτείνω να διαβάσετε το άρθρο του Πέτρου Λάζου «Τα σύγχρονα παίγνια και η Θεωρία του Τρελού» capital

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. respect στην αναρτηση. στη συγγρου βλεπουν τιποτε ή ακομα κοιμουνται; ο καραμανλης τι κανει; εχει σκοπο ή ειμαστε εντελως ξεκρεμαστοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.