Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να νοιώθει όπως τα αμνοερίφια το Πάσχα, αφού είναι πολύ πιθανό να θυσιαστεί από το Μαξίμου....

Σοβαρό ατόπημα που ενδεχομένως να κοστίσει τελικά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση μπορεί να θεωρηθεί η εμπλοκή του ονόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από τον Γιώργο Κατρούγκαλο στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τη δύσκολη ηθικά θέση στην οποία βρίσκεται μετά τις αποκαλύψεις στο κυριακάτικο "ΒΗΜΑ"....


Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να έχει καλύψει πολιτικά πλήρως μέχρι στιγμής τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι τέλους και ιδίως αν ο κ. Κατρούγκαλος προχωρεί σε δηλώσεις που επιβαρύνουν συνολικά, πολιτικά και επικοινωνιακά, την εικόνα της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό ίσως να μην τυχαία η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνέντευξης Τύπου του κ. Κατρούγκαλου...«λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία», γεγονός όμως το οποίο ήταν γνωστό πριν οριστεί η συνέντευξη του.

Πάντως τα όσα συμβαίνουν με τον κ. Κατρουγκάλο αλλά και όσα συνέβησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και η στάση της Πρόεδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις στελεχών που προέρχονται από την "εσωκομματική αριστερή αντιπολίτευση" προκαλούν έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και θέτουν τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα ενώπιον δύσκολων αποφάσεων διαχείρισης με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την καλύτερη δυνατή εικόνα της κυβέρνησής του.

Άλλωστε από την πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου με τον Ασημάκη Φωτήλα, τον Γεράσιμο Αρσένη στην δεύτερη κυβέρνησή του μέχρι τον Σάββα Τσιτουρίδη επί Κώστα Καραμανλή και τον Ντίνο Ρόβλια επί Γιώργου Παπανδρέου μέσα στους πρώτους μήνες μιας νέας κυβέρνησης κάποιος υπουργός είθισται να..."θυσιάζεται" έστω και για λόγους επικοινωνιακούς προκειμένου να προχωρήσει η κυβέρνηση παρακάτω.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια