Πως έπιασαν την "Αγγελική" των Πυρήνων της Φωτιάς και συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού....

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα η Αγγελική Σπυροπούλου, συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού όσο αυτός ήταν δραπέτης, και με τον οποίο σχεδίαζαν από κοινού την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αγγελική είχε βρει καταφύγιο σε σπίτια συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, που είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Μάλιστα, λίγο αργότερα συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, που φέρεται να παρείχε καταφύγιο στην Αγγελική, έξω από το γραφείο του ανακριτή όπου είχε μεταβεί ώστε να δηλώσει πως βρίσκεται στη διάθεση των αρχών.

Επίσης, συνελήφθη και η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, με τις ίδιες κατηγορίες περί υπόθαλψης εγκληματία.

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί όταν η αντιτρομοκρατική εισέβαλλε στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσακαλου στο Αιάντειο της Σαλαμίνα στον οικισμό Κακή Βίγλα, και άρχισε να το ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή. Από την στιγμή που μπήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι έως και 2 ώρες αργότερα, η 22χρονη Αγγελική, καθόταν σε μια γωνία αμίλητη και τους παρατηρούσε. 

Την ώρα εκείνη έφτασε και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσακαλου - έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης - η οποία και αμέσως είπε ποιά είναι. Μετά τις έρευνες, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τις δυο γυναίκες. Η 22χρονη Αγγελική καταζητείτο και η σύντροφος του Τσάκαλου συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία.
Η περιοχή γύρω από το σπίτι αποκλείστηκε σε απόσταση 250 μέτρων και οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.

Η Αγγελική είχε προσπαθήσει και πάλι να αλλάξει την εμφάνισή της βάφοντας τα μαλλιά της καστανά. Την ώρα που συνέβαιναν αυτά στην Σαλαμίνα, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού και μητέρα των αδερφών Τσάκαλου, Αθηνά είχε μεταβεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή για να καταθέσει αυτοβούλως για την 36χρονη "ταχυδρόμο" που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο.
Κάτοικος της περιοχής είπε ότι είχε δει αρκετές φορές την Αγγελική, αλλά και ότι είχε δει τις τελευταίες μέρες και αρκετά περιπολικά να κάνουν βόλτες στην γειτονιά.

Η Αγγελική Σπυροπούλου ήταν το νούμερο ένα καταζητούμενο πρόσωπο για την ΕΛΑΣ από όταν συνέλαβε τον δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό και αποκάλυψε τα σχέδιά του για επίθεση στις φυλακές. 

Η αστυνομία φαίνεται πως έφτασε στα ίχνη της 22χρονης μετά την χθεσινή σύλληψη της 36χρονης γυναίκας, που φέρεται να επιτελούσε ρόλο «ταχυδρόμου» μεταξύ των μελών της οργάνωσης.

Η 36χρονη κατηγορείται ότι λειτουργούσε σαν «ταχυδρόμος» μεταξύ των έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και της Αγγελικής, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι της στην Σαλαμίνα.

Το Σαββατοκύριακο η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο ακόμη συνεργάτες του Ξηρού, έναν 39χρονο με την κωδική ονομασία «Ιάσονας» και έναν 32χρονο που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε στην Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό ( κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας ( password ), τηλέφωνο επικοινωνίας, 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ που θα χρησιμοποιούνταν στην  μεγάλη απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού.  

Κατά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και τις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι που έμενε στην Ανάβυσσο, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε εντοπιστεί μια πλαστή ταυτότητα της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, ενώ η νεαρή φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα του «Μανώλη» της 17Ν που βρέθηκε στην Πέραχωρα, κοντά στο Λουτράκι. 

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω συνδέσμου τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, φέρεται να είναι εκείνη που έκανε κατόπτευση των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι ακριβής χαρτόγραφηση.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως η Αγγελική έχει καταγραφεί σε επίσκεψη στον Κορυδαλλό και έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Κατά τη συνέχεια των αποκαλύψεων από την αστυνομία στην υπόθεση Ξηρού, η Αγγελική φαινόταν να έχει συνομιλίες με μέλη των Πυρήνων, όπου ανάφερε την χείριστη άποψη που είχε για τον Ξηρό. 

Από την έρευνα στο σπίτι της Περαχώρας Λουτρακίου, όπου διέμενε η Αγγελική Σπυροπούλου βρέθηκε μία κάρτα μνήμης και μία ταμπακιέρα που διέθετε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μέσα στις οποία βρέθηκαν δύο ακόμα κάρτες μνήμης. 

Αυτή την ώρα η 22χρονη κρατείται στην αντιτρομοκρατική και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Στη σύλληψη της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου -η οποία μάλιστα έγινε έξω από το γραφείο του ανακριτή στο εφετείο- προχώρησε η αστυνομία.

Η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου οι οποίοι εκτίουν ποινές για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, συνελήφθη καθώς φέρεται να παρείχε βοήθεια και καταφύγιο στην Αγγελική Σπυροπούλου. 

Η γυναίκα είχε επισκεφθεί το γραφείο του ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να δηλώσει καταρχάς ότι είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόθεση της ήταν να καταθέσει πως ο 32χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο όπως και ένας ακόμη 39χρονος άνδρας, δεν γνώριζαν ότι μετέφεραν υλικό που επρόκειτο να τοποθετηθεί σε καλάσνικοφ που κατά την κατηγορία θα χρησιμοποιούσαν στην προσπάθεια απόδρασης από τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής της είπε να επανέλθει στο γραφείο του την Παρασκευή και αμέσως μετά οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια. 

 



“Τίποτα δεν γινόταν, αν δεν το είχε εγκρίνει πρώτα η Αγγελική. Δεν είναι τυχαίο που στα σημειώματα οι Πυρήνες αναφέρουν ότι θα “απολύσουν” τον Χριστόδουλο Ξηρό, όταν η 22χρονη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της. Όπως προκύπτει από τα σημειώματα, η Αγγελική ήταν το μεγάλο αφεντικό, που είχε υπό τον έλεγχό της τον “Μανώλη” της 17Ν και κανόνιζε τα πάντα”, ανέφερε στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής στο “Έθνος της Κυριακής”.

Ο αρχηγικός ρόλος της Αγγελικής προκύπτει ξεκάθαρα και από την κατάθεση του 29χρονου Αλβανού, Μπουγιάρ Μ. ή “Τόνι”, ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού – φύλακα.

“Έπρεπε να πάω στο Πεδίον του Άρεως, στη στάση των λεωφορείων, όπου θα συναντούσα ένα άτομο το οποίο θα κρατούσε την εφημερίδα Εσπρέσο, ενώ έπρεπε να κρατάω κι εγώ μια εφημερίδα. Ήρθε και με βρήκε μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 22 ετών, με ξανθά μαλλιά, περίπου 1.60μ. και μου συστήθηκε ως Μαρία, ενώ εγώ της ανέφερα ότι με λένε Τόνι”, αναφέρει ο Αλβανός οδηγός της Αγγελικής.

Και προσθέτει ότι η Αγγελική, στη συνάντησή τους, του ζήτησε να απενεργοποιήσει το κινητό του και να βγάλει την κάρτα sim. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια