Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 22 συμφωνητικά έχει υπογράψει ο Κατρούγκαλος αφού ορκίστηκε υπουργός!!!

ΧΑ ΧΑ ΧΑ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!

κ. Κατρούγκαλε πότε θα μας κάνετε την τιμή να παραιτηθείτε όπως είχατε πει ότι θα πράξετε, αν βρεθούν συμφωνητικά μετά την ορκωμοσία σας ως υπουργός;
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, από τα οποία στοιχεία φαίνεται πως δυσκολεύει ακόμα περισσότερη τη θέση του υπουργού, οποίος έλεγε πως εάν κάποιος του εμφανίσει ένα συμφωνητικό μετά την ορκωμοσία του, εκείνος θα παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα, τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία του υπουργού, εμφανίζονται από τα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πως έχουν υπογραφεί όχι ένα όχι δύο, αλλά συνολικά 22 ιδιωτικά συμφωνητικά για υποθέσεις εργαζομένων που στρέφονται κατά του Δημοσίου. 

Στα ιδιωτικά αυτά συμφωνητικά εμφανίζεται ως ημερομηνία πρωτοκόλλησης η 30η Ιανουαρίου. Σε αυτά τα 22 συμφωνητικά προβλέπεται δικηγορική αμοιβή 12% επί του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου.

Τα συμφωνητικά υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας "Κατρούγκαλος και Συνεργάτες" η οποία φέρεται να διαλύθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή των συμφωνητικών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το capital.gr τα συγκεκριμένα συμφωνητικά για να έχουν ισχύ, θα πρέπει εντός 10 ημερών να έχουν κατατεθεί στην ΔΟΥ και τον Δικηγορικό Σύλλογο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται ακόμα και πρόστιμο. Ακόμα κι αν διαλυθεί η δικηγορική εταιρεία ή αποχωρήση ένα μέλος της, τότε θα πρέπει να συνταχθεί ένα νέο ιδιωτικό συμφωνητικό με τον εργαζόμενο. 

Οι υποθέσεις αφορούν εργαζόμενους του δημοσίου που διεκδικούν από το κράτος, τις διαφορές αποδοχών από την μείωση τους από κάθε είδους αποδοχών λόγω εφαρμογής των διατάξεων που θέσπισαν ο νόμος 4024.2011 και η σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία. 

Σύμφωνα με τα ιδιωτικά συμφωνητικά η δικηγορική αμοιβή φτάνει στο 12% και "οφείλεται ακέραια και σε περίπτωση συμβιβασμού, νομοθετικής ή κάθε άλλης εξώδικης ρύθμισης σε οποιοδήποτε στάδιο της αντιδικίας, σε αυτή δε την περίπτωση θα υπολογιστεί επί του ποσού επί του οποίου θα γίνει ο συμβιβασμός”. Όπως αναφέρουν δικηγόροι αυτή η πρόβλεψη η τελευταία είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους συμφωνητικά. 

Πηγή: capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια