Ο Δικέφαλος Αετός μύρισε γαύρο για γεύμα, όμως το κοράκι του το έκλεψε!!! 1 - 1

Μια αφηνιασμένη ΑΕΚ, έναν ανύπαρκτο Ολυμπιακό και ένα ελεεινό κοράκι είδαμε στο κατ' ευφημισμό ντέρμπι, αφού η ΑΕΚ ήταν μια κλάση ανώτερη και ο Ολυμπιακός γλύτωσε από συντριβή ξεφτίλα. Φυσικά το κοράκι που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν θα επέτρεπε ποτέ να γίνει αυτό....


Τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λαμπρόπουλου, τα έλεγαν όλα. Ποια πανηγύρια. Μόνο απογοήτευση που δεν κατάφεραν να καθαρίσουν από σήμερα την πρόκριση και έμειναν στο 1-1 (Αραβίδης στο 14' και Μιλιβόγεβιτς στο 48' οι σκόρερ). Ωστόσο, δεν φταίνε αυτοί. Κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, έπαιξαν καταπληκτικά, αλλά... άνισα. Απέναντί τους είχαν 11 αντιπάλους και έναν... καμικάζι. Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος, που χθες βράδυ πιθανότατα να έβλεπε τα κατορθώματα του πρώην συναδέλφου του, Ποντίκη, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να φέρει τούμπα το ματς. Όμως στάθηκε ανίκανος. Οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα δεν του έκαναν το χατίρι, όσο και αν επέμενε πεισματικά ο ίδιος. Τελικά η ΑΕΚ, παρ'ότι δεν φεύγει νικήτρια από το Καραϊσκάκη, πήρε σκορ πρόκρισης για τον επαναληπτικό και αν πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση, τότε από πολύ νωρίς θα σκέφτεται τον αντίπαλό της για τα ημιτελικά. Εκτός αν όντως επιστρατευτεί ο... Ποντίκης.

Με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας την ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ξεκάθαρη εντολή ήταν να μην δοθούν χώροι στον Ολυμπιακό για να κάνει το παιχνίδι του. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο με έναν τρόπο. Με πίεση στα 2/3 του γηπέδου. Αλλωστε, η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί και η πιο... αξιόπιστη. Και η εντολή του Δέλλα εισακούστηκε κατά γράμμα. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά και με τη συμπλήρωση του πρώτου 11λεπτου, είχε απειλήσει δύο φορές με κλασσικότατες ευκαιρίες.

Η πρώτη με τον Μπαρμπόσα, στο 4', που μπήκε κατά μέτωπο αλλά το σουτ με το δεξί αλλοιώθηκε από τον Μέγιερι και αφού βρήκε στο δοκάρι, κατέληξε κόρνερ, ενώ η δεύτερη ξεκίνησε από τα άκρα. Ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα, έβγαλε στα αριστερά τον Αραβίδη που έκανε παράλληλη μπαλιά, με τον Μπαρμπόσα να μην προλαβαίνει να μπει στη φάση και να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Και αφού η ΑΕΚ έστειλε... μήνυμα δύο φορές, η τρίτη ήταν και η χαριστική για τον Ολυμπιακό.

Στο 14' ο Σοϊλέδης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Αραβίδης με πλάτη στο τέρμα, κοντρόλαρε και με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το πρέσινγκ στα 2/3 του γηπέδου, η δύναμη, το πάθος και φυσικά η σωστή αμυντική λειτουργία των παικτών του Δέλλα, έκανε τους «ερυθρόλευκους» να μοιάζουν κομπάρσοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και παρ'ότι είχαν στατιστικά την κατοχή με το μέρος τους, αυτό συνέβη επειδή κυκλοφορούσαν τη μπάλα στο μισό τους γήπεδο. Και αν δεν υπήρχε και ο διαιτητής Λαμπρόπουλος, με αστεία σφυρίγματα υπερ των γηπεδούχων, ο Ανέσης θα ήταν απλός θεατής.

Μοναδική στιγμή που ο γκολκίπερ της Ένωσης ανησύχησε, ήταν η φάση του 38' όταν ο Φουστέρ έπιασε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ. Οσο για τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, την παράσταση έκλεψε ο διαιτητής Λαμπρόπουλος, που έδωσε ρεσιτάλ. Εκτός από τα 3 λεπτά καθυστερήσεων που κράτησε -ό,τι περισσότερο μπορούσε έκανε- κάθε φορά που ο Ολυμπιακός περνούσε το κέντρο, ανακάλυπτε φάουλ για να κρατάει τους «ερυθρόλευκους» κοντά στα καρέ της ΑΕΚ. Αλλωστε ήταν και ο μόνος τρόπος για να έρθει η μπάλα στην περιοχή του Ανέστη. Όμως ούτε έτσι μπορούσαν...

Με 12 παίκτες ο Ολυμπιακός
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές από τον Περέιρα αλλά καμία... αλλαγή από τον Λαμπρόπουλο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έβαλε στο γήπεδο τους Αφελάι και Μήτρογλου, ενώ ο ρέφερι συνέχισε τη δουλειά του. Στο 48' σφυρίζει ανύπαρκτο φάουλ του Τζανετόπουλου στον Σαλίνο και από αυτή τη φάση ήρθε η ισοφάριση των γηπεδούχων. Μετά την εκτέλεσή του, ο Διαμαντάκος πήδηξε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα βρήκε στον Μιλιβόγεβιτς, άλλαξε πορεία και ξεγελώντας τον Ανέστη, κατέληξε στα δίχτυα.

Οσο δύσκολο και αν ήταν, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ προσπάθησαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να συνεχίσουν προσηλωμένοι στο αγωνιστικό τους πλάνο. Εδωσαν χώρο στους γηπεδούχους (σε κάποια σημεία του δευτέρου μέρους, ίσως και περισσότερο από όσο έπρεπε) και έπαιξε στην κόντρα επίθεση. Και κάπως έτσι έχασε και μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία. Στο 61' ο Πλατέλλας έκλεψε τη μπάλα, ο Αραβίδης τον βρήκε απέναντι από τον Μέγιερι, όμως η τελική ενέργεια του ακραίου επιθετικού της ΑΕΚ, ήταν κακή.

Με τη συμπλήρωση του 70λεπτου ο Τραϊανός Δέλλας θέλησε να δυναμώσει και άλλο τη μεσαία γραμμή, βάζοντας τον Ρόβα στο γήπεδο αντί του Μπαρμπόσα. Γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 και έφερε στα άκρα τον Αραβίδη, με τον Μάνταλο να παίζει στην κορυφή.

Η ΑΕΚ συνέχισε να δίνει χώρο στον Ολυμπιακό και να περιμένει το λάθος του. Και αυτό έγινε στο 82' όταν ο Ντουρμάζ γύρισε λάθος τη μπάλα πίσω και έδωσε γκολ πάρε-βάλε στον Πλατέλλα, ο οποίος όμως φάτσα με τον Μέγιερι, καθυστέρησε χαρακτηριστικά (ίσως να μην περίμενε και τη μπάλα) χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ντέρμπι, με την ΑΕΚ μόνο ευχαριστημένη να μην φεύγει από το φαληρικό γήπεδο ενόψει του επαναληπτικού, αφού έχασε τη νίκη ελέω Λαμπρόπουλου.


Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Σαλίνο, Σαντάνα (46' Μήτρογλου), Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ (46' Αφελάι), Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος (65' Ντομίγκεζ)

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (87' Κρισάντους), Μπαρμπόσα (72' Ρόβας), Πλατέλλας (90+4 Σαρρής), Αραβίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια