ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ

Μισή περίπου σελίδα αφιερώνει ο κλώνος της “Ε”, στο φύλλο της παραμονής των Θεοφανείων, γιά την απόλυση της συν. Έρρικας Βαλιάνου, του δικαστικού ρεπορτάζ, από τον “ΑΝΤ1”, παραμονές της Πρωτοχρονιάς, σε θέμα που υπογράφεται από τη συν-ιό Άντα Ψαρρά.


Γιά την απόλυσή της η συν. Βαλιάνου απέστειλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σχετική επιστολή, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί τη Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015, εφ’ όσον αποφάσιζε γιά τη σύγκλησή του ΔΣ η πρόεδρος της Ενώσεως, πλην όμως, η τελευταία δεν το απεφάσισε, άλλη μία φορά…

Προκαταβολικώς, όμως, η συν-ιός Άντα Ψαρρά, έγραψε αυτολεξεί την ίδια ημέρα: «Την επιστολή της συναδέλφου καλείται να συζητήσει σήμερα το αποδυναμωμένο συνδικάτο της ΕΣΗΕΑ, που βλέπει τις απολύσεις να περνούν, το ερηγατικό δίκαιο να καταργείται και αναγκαστικά περιορίζεται πλέον σε ανακοινώσεις, καταγγελίες και δηλώσεις συμπαράστασης»(...)

Προφανώς κάτι θα ήξερε η αρθρογράφος, σε σχέση με τις (μη) συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο, με την επίκληση διαφόρων λόγων, έχει να συγκληθεί πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς η έχουσα εκ του καταστατικού το δικαίωμα να συγκαλεί τις συνεδριάσεις του ΔΣ, πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, δεν το έχει πράξει. Σε δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε ως αιτία η δηλωθείσα «αδυναμία παρουσίας» ,από τον πρώην πρόεδρο Δημ. Τρίμη, από το ΣΥΡΙΖΑ, άλλες πληροφορίες,  όμως, αποδίδουν τη μη σύγκληση του ΔΣ στις προτεραιότητες που είχε προτάξει η πρόεδρος,  προκειμένου να αναλάβει πολιτική θέση, εν όψει των επικείμενων εκλογών. 

Πάντως προκαλούν εντύπωση οι αιτιάσεις της Ψαρρά γιά …“αποδυναμωμένο συνδικάτο της ΕΣΗΕΑ”, καθώς η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία και η ίδια ανήκει, με τρείς έδρες στο 11μελές ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, συγκυβερνά με την παράταξη της προέδρου “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι” (λάϊτ ΝΔ-ΔΗΜΑΡ),ομοίως με τρεις έδρες. Συνεπώς αν πρέπει κάποιον να ελέγξει πρώτα η Ψαρρά είναι η ίδια η παράταξή της του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και τώρα, όπως και επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης συγκυβερνούσε στην ΕΣΗΕΑ, απλώς με αντισροφή των θέσεων (Τρίμης-πρόεδρος, Αντωνιάδου-Γενική Γραμματεύς). Και αυτό ακριβώς είναι που δεν πράττει, αρκούμενη σε μία γενική καταγγελία γιά “ξεκάρφωμα” και με πιθανή πρόθεση την αποστασιοποίηση από τις εσωτερικές έριδες που ταλανίζουν τους ΣΥΡΙΖΑίους δημοσιογράφους, σε παιχνίδια εξουσίας και την κατάληψη θέσεων, στο μετεκλογικό τοπίο που θα μπορούσε να διαμορφωθεί.

Εις ό,τι αφορά το θέμα της απολύσεως της συν. Βαλιάνου, αναμενόταν με ενδιαφέρον και η σχετική επιστολή του συνδικαλιστικού εκπροσώπου από τον “ΑΝΤ1” στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, συν. Χρ. Μαζανίτη, η οποία δεν είχε σταλεί μέχρι χθες. Επίσης αναμένεται με ενδιαφέρον και η στάση που θα τηρήσει το μέλος του ΔΣ από την παράταξη της Προέδρου, Δημ. Κοτταρίδη, εργαζόμενου ομοίως και στον “ΑΝΤ1”, όπως και σε άλλα μέσα ενημέρωσης( ΑΠΕ, “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”.

Στο μεταξύ, εις τα ένδον του κλώνου της “Ε”, διαμορφώνονται νέοι συσχετισμοί ισορροπιών και αντίστοιχης επιρροής, με την πρόσληψη και τυπικώς του Δημ. Τρίμη από την “Εφ.Συν”, από όπου αναμένεται να δώσει και από το προσκήνιο τη μάχη επιβολής των πολιτικών του θέσεων, εις βάρος των θέσεων του διευθυντικού σχήματος, σε “αριστερότερες” θέσεις και εις βάρος “ρεαλιστικότερων” θέσεων, πάντοτε στο πλαίσιο των εσωτερικών συγκρούσεων στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Κολοκοτρώνη 8, η δυναμική γραμμή εναντίον του Διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα, γιά ταύτισή του με την Κυβέρνηση, πιστώνεται στην “πλευρά Τρίμη” και σε βάρος της “πλευράς Κ. Τσουπαρόπουλου” (μέλους του ΔΣ της Εταιρείας που εκδίδει την “Εφ.Συν”), ο οποίος έγραψε γιά “ουδέτερη στάση Στουρνάρα”, αλλά δεν επανήλθε πάλι,προφανώς μετά από παραγκωνισμό του. 

Πάντως, αν και επισήμως διεψεύσθησαν με σχετικό παραπολιτικό από την “Εφ.Συν”,συνεχίζουν να υπάρχουν πληροφορίες που φέρουν το Δημ. Τρίμη να συμμετέχει στην πρωτοβουλία κυκλοφορίας άλλου μέσου ενημέρωσης.

Σεραφείμ Χ. Mηχιώτης

ΥΓ: Γεγονός είναι πάντως ότι οι εκπρόσωποι του ΔΣ της «Ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης ΑΕ», Εταιρείας στην οποία ανήκει η «Εφ.Συν» έφαγαν πόρτα-κατά το κοινώς λεγόμενο- από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση που είχαν στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να θέσουν «θέματα της εφημερίδας», στα οποία η ηγεσία-ακούγεται και σε επίπεδο Τσίπρα,όπως υποστηρίζεται από κάποιους-αρνήθηκε να στέρξει. Κάτι συμβαίνει, πού θα πάει θα γίνει γνωστό!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια