Βλαστός: Σήμερα, έχω να απαγάγω την ξαδέρφη μου, να την βασανίσω και να την σκοτώσω....

Ο Παναγιώτης Βλαστός είχε δώσει εντολή για απαγωγή της ξαδέλφης του, σήμερα Δευτέρα.
Όλο το σχέδιο για μεταφορά της στην Πάρνηθα, βασανισμό και τελικά την δολοφονία της.
Η ίδια είχε κατασκευάσει τις περισσότερες βόμβες που είχε "παραγγείλει" ο βαρυποινίτης.
Οι παρακολουθήσεις των στόχων που γίνονταν από γυναίκες για να μην τραβούν την προσοχή.
Θα γίνονταν....
επιχειρηματίες στα Βαλκάνια οι αρχινονοί μετά την "απελευθέρωσή" τους από τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Ένα κύκλωμα πολυδαίδαλο, με σαφή ιεραρχία και οργάνωση που θυμίζει μαφία. Αυτό είναι το κύκλωμα που οι αρχές χαρακτηρίζουν ως την μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έχει ποτέ εξαρθρωθεί στην χώρα μας.

Ο λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε το κύκλωμα φανερώνουν πως αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Παρακολουθήσεις, απαγωγές, βόμβες και άλλες εγκληματικές ενέργειες ήταν στο... παλμαρέ του κυκλώματος, το οποίο αποτελούσε ένα "πάντρεμα" ποινικών και τρομοκρατών, με στόχο δικαστικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αλλά όπως φαίνεται και... οικογενειακές υποθέσεις.

Η ξαδέλφη που ετοίμαζε βόμβες και οι παρακολουθήσεις

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, για τις παρακολουθήσεις στους οικονομικούς στόχους που είχε επιλέξει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός (υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και επιχειρηματίες), είχαν επιστρατευτεί γυναίκες, για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτές από τις αρχές.

Πολλές από τις βόμβες που είχε τοποθετήσει η "εταιρεία ενοικίασης βομβιστών", τις είχε κατασκευάσει η εξαδέλφη του Βλαστού, η οποία είναι και το πρόσωπο που "ξεκλείδωσε" ουσιαστικά την οργάνωση.

Η ίδια, σε κατάθεσή της στην αστυνομία, εξιστορεί πως πήγαινε στο σπίτι του Χρήστου Πατουχέα στην Γλυφάδα, ο οποίος θυμίζουμε πως είναι ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που φέρεται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού κι έπαιρνε πυροκροτητές κι εκρηκτικά.

Σαφής εντολή!

Όπως προκύπτει ερευνητικά, ο Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει τρεις φορές να σκοτώσει την εξαδέλφη του.

Η πρώτη φορά ήταν με πληρωμένους εκτελεστές, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην Μεταμόρφωση, τον περασμένο Νοέμβριο, με τον έναν από αυτούς τελικά να συλλαμβάνεται.

Τη δεύτερη φορά, χρησιμοποιήθηκε βόμβα 20 κιλών στο σπίτι της, την Πρωτοχρονιά του 2015, η οποία δεν εξερράγη λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το πιο σοκαριστικό στοιχείο, είναι πως η τρίτη προσπάθεια είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα. Ξανά με πληρωμένους εκτελεστές προετοίμαζε την απαγωγή της και στην συνέχεια τον βασανισμό της σε ερημικό σημείο στην Πάρνηθα και επί τόπου την θανάτωσή της.

Τα σχέδιά του ματαίωσε η μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας. 

Το "χτύπημα" του Ξηρού στον Κορυδαλλό

Τα μέλη της μαφίας προχωρούσαν σε αλλεπάλληλες παρακολουθήσεις, οι οποίες είχαν καταγραφεί σε κωδικοποιημένες συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους, ενώ οι παρακολουθήσεις είχαν καταγραφεί και σε ιδιόχειρα σημειώματα, πάντα με κωδικοποιημένη μορφή

Εκτιμάται μάλιστα από τους αστυνομικούς, ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που θα γίνονταν "καπνός" από τον Κορυδαλλό, μετά το "χτύπημα" που σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα ήταν και βαρυποινίτες που έπαιζαν ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση και αμέσως θα φυγαδεύονταν σε χώρα του εξωτερικού, ίσως των Βαλκανίων.

Από εκεί θα συντόνιζαν τις δραστηριότητες της μαφίας και θα "ξέπλεναν" τα χρήματα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που ήθελαν να χτίσουν στα παράλια της Αδριατικής. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια