ΑΕΚ: Οι μακιαβελισμοί «γκρεμίζουν» το γήπεδο....

Όποιος δεν βλέπει πλέον πού πηγαίνει το πράγμα με το γήπεδο της ΑΕΚ προφανώς εθελοτυφλεί: με αυτόν τον δήμαρχο (και αυτόν τον περίγυρό του), η ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξαναχτίσει το σπίτι της εκεί όπου την εγκατάστησαν οι σοφοί πρόγονοί της.

Μακάρι να κάνω εγώ λάθος, αλλά είναι εμφανές ότι ο συγκεκριμένος τύπος λειτουργεί προβοκατόρικα....
και υποσκάπτει ανοιχτά κάθε προσπάθεια για να σηκωθεί η «Αγια-Σοφιά» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αντί να νοιάζεται για το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του δήμου και των κατοίκων του, καμώνεται τον «αντιστασιακό» και τον «επαναστάτη» κατά των «συμφερόντων» που θέλουν να δώσουν δουλειά σε άνεργους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και να ξαναδώσουν ζωή σε μία πόλη και έναν χώρο που μαραζώνουν από την εγκατάλειψη.

Με πρόσχημα την προστασία... 2,5 στρεμμάτων από τα συνολικά 480 στα οποία εκτείνεται το -ασυντήρητο και εγκαταλελειμμένο επί 30 χρόνια- Άλσος, που βάσει νόμου θα πρέπει να παραχωρηθούν στην ΑΕΚ ώστε αυτή να χτίσει ένα σύγχρονο γήπεδο. Το ανταποδοτικό όφελος, βεβαίως, για τον δήμο θα είναι η δημιουργία αντίστοιχης «πράσινης» έκτασης από τη μεριά της ΑΕΚ. Θα κοπούν, δηλαδή, 52 δέντρα και θα φυτευτούν 5.000 δέντρα και θάμνοι!

Η ΑΕΚ θέλει, λοιπόν, ένα γήπεδο αντάξιο του ονόματος και των αναγκών της, και όχι μία στρούγκα 22.000 θέσεων που θα προσέβαλλε τον επισκέπτη, τον φίλαθλο και τον οπαδό με την αδυναμία της να τους παρέχει τις στοιχειώδεις ανέσεις. Το 2015 δεν μπορεί κανείς να φτιάχνει μία κατασκευή με προδιαγραφές της δεκαετίας του '30. Για τον νεόκοπο δήμαρχο, όμως, η ΑΕΚ οφείλει να ξανακάνει ένα γήπεδο του... 1930. Και επειδή ξέρει ο ντεμέκ επαναστάτης πολιτικός ότι αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί, επιμένει να την προ(σ)καλεί να χτίσει στο υπάρχον οικόπεδο.
Αλλά ούτε εκεί θέλουν να την αφήσουν να κάνει το σπίτι της! Αν καθίσει κανείς να διαβάσει την προσφυγή στο ΣτΕ των «προστατευόμενων» του δημάρχου, αλλά και τις κατά καιρούς δηλώσεις  του νεοεκλεγέντος δημοτικού άρχοντα της Νέας Φιλαδέλφειας (που επίσης ετοιμάζεται να προσφύγει κατά του νόμου για την «Αγια-Σοφιά»...), θα φρίξει.

Αμφισβητούν τους όρους δόμησης, το ύψος του κτίσματος, των πυλώνων, των δοκών στήριξης, τις θέσεις πάρκινγκ, τα... πάντα. Ώστε να μην μπορεί η ΑΕΚ να φτιάξει γήπεδο στον αιώνα τον άπαντα. Όχι μόνο στο «υπάρχον οικόπεδο», αλλά ούτε στο... μισό του. Διότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι απλώς δεν γουστάρουν την ΑΕΚ στον τόπο της! Ναι, τον δικό της τόπο. Γιατί εκείνοι βρήκαν την ΑΕΚ εκεί, δεν τους βρήκε η ΑΕΚ. Τελεία και παύλα.

Κάθε κίνηση, κάθε δήλωση, κάθε δημόσια εμφάνιση του δημάρχου αποτελούν και ένα μήνυμα απόλυτης άρνησης απέναντι στην ΑΕΚ και σε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο.
Γι' αυτό καθίσταται πασιφανές πως θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων την επάνοδο της ΑΕΚ στα εδάφη της, θα την κυνηγήσει, θα τις υψώνει συνεχώς κάθε πιθανό και απίθανο εμπόδιο μέχρι να την αναγκάσει να εγκαταλείψει την ιδέα της επιστροφής...

Τον είδαμε, εξάλλου, να κηρύττει ακόμη και την ανομία ή, αλλιώς, την ανυπακοή σε έναν νόμο του κράτους για να μπλοκάρει το εν λόγω πρότζεκτ!

Τον καμαρώσαμε να δίνει ρεσιτάλ λαϊκισμού με επικλήσεις στα σοβαρά και μείζονος σημασία προβλήματα του δήμου του, στα οποία (εκείνος θεωρεί πως) δεν περιλαμβάνεται το ζήτημα του γηπέδου! Κι ας θα δουλέψουν σε αυτό 2.000 σημερινοί άνεργοι κατά την κατασκευή του και άλλοι 200 κατά τη λειτουργία του. Πιθανότατα, όμως, ο δήμαρχος επιθυμεί να βρουν... αλλού δουλειά οι δημότες του. Όχι εκεί. Καλύτερα στον... ΟΑΕΔ.

Τον ακούσαμε και να καταγγέλλει τα «συμφέροντα» (τα οποία επικεντρώνει, όλως τυχαίως, μόνο σε έναν επιχειρηματία...) και να κατηγορεί ονομαστικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη ως «ηθικό αυτουργό» των (ελεεινών και τρισάθλιων) πράξεων βίας εναντίον μελών του δημοτικού συμβουλίου του στην προηγούμενη συνεδρίασή του. Δεν μάθαμε όμως να πήγε ποτέ σε έναν εισαγγελέα να μιλήσει συγκεκριμένα, να καταθέσει στοιχεία, να ζητήσει να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον εκείνου που θεωρεί πως ευθύνεται για τις βιοπραγίες. Ανευθυνότητα και πολιτικαντισμός στις πλέον απεχθείς εκφράσεις τους. Και μάλιστα από έναν (αυτοπροσδιοριζόμενο ως) «αριστερό» πολιτικό...

Έφτασε ακόμη και στο σημείο αυτός ο «αριστερός» να καταφύγει στις... επάρατες δυνάμεις καταστολής για να καταπνίξει τις αποδοκιμασίες των οπαδών της ΑΕΚ εναντίον του στο τελευταίο Δ.Σ. Φώναξε τα ΜΑΤ ο... δημοκράτης δήμαρχος για να επιβάλλουν την... τάξη. Ναι, αυτά που «δέρνουν τους συνταξιούχους και τους διαδηλωτές», αυτά που το κόμμα του έχει ήδη εξαγγείλει πως θα... καταργήσει εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση! Και το ερώτημα, φυσικά, είναι ποιους θα καλεί μετά ο δήμαρχος για να... απομακρύνουν τους αντιφρονούντες. Μακιαβελισμοί...
Υ.Γ.: Το όνομα του... πολιτικού ηγέτη της Νέας Φιλαδέλφειας δεν το ξέχασα. Σκοπίμως δεν το ανέφερα σε κανένα σημείο του κειμένου. Τόση (αυτο)διαφήμιση δεν έχει ούτε ο (αρχηγός του και επίδοξος πρωθυπουργός) Τσίπρας. Ας κάνει πρώτα και κάτι σοβαρό στον δήμο του (πέρα από το να υπονομεύει έργα που θα πρόσφεραν εργασία σε όσους την έχουν ανάγκη και εμπορική δυναμική στην περιοχή) για να αξίζει να γραφτεί το όνομά του και για... εκατομμυριοστή φορά.

Γιώργος Κοσμάς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια