Προεκλογικά ήταν με την εκκλησία, μετεκλογικά είναι άθεος.... Θα ζήσουμε μεγάλες "στιγμές" με τον Αλέξη.

Το σίγουρο είναι ότι με τον Σύριζα κυβέρνηση δεν θα βαρεθούμε καθόλου. 

Προεκλογικά έτρεχε στους παπάδες και άφηνε περιστέρια όμως τώρα που εκλέχτηκε τα ξέχασε όλα και δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την θρησκεία. Άλλωστε όπως είχε δηλώσει παλαιότερα θα κάνει διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας....


Μπορεί πριν από μερικές μέρες να ήταν το... πρόσωπο της ημέρας στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά, όταν άφησε ελεύθερο ένα περιστέρι, αλλά φαίνεται πως η... σχέση του με τη θρησκεία σταματάει εκεί. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας και αποφάσισε να ορκιστεί με πολιτικό και όχι με θρησκευτικό όρκο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί στις 14:30 το μεσημέρι της Δευτέρας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ώστε, σε ένδειξη σεβασμού, να τον ενημερώσει για την απόφασή του να μην ορκιστεί με θρησκευτικό αλλά με πολιτικό όρκο. Η απόφαση αυτή δεν αφορά στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, καθώς μπορεί κάποιοι να θέλουν να ορκιστούν από τον κ. Ιερώνυμο.

Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ορκιστεί με πολιτικό όρκο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είναι ήδη ενήμερη και η Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις 15:30 στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια και αφού έχει τη δεδηλωμένη, θα ορκιστεί στις 16:00. 

«Δηλώνω στο άνομα στη τιμή και στην συνείδησή μου να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους», αναφέρει ο πολιτικός όρκος που θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια