Προσπάθησε να το προσθαλασσώσει αλλά τα κύματα το τούμπαραν πριν βγουν οι επιβάτες της AirAsia....

Νέα στοιχεία για τη μοιραία πτήση της AirAsia δίνουν ακόμα πιο τραγική διάσταση στο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 162 ανθρώπους.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως πιθανότατα ο έμειρος πιλότος προσγείωσε με επιτυχία το αεροσκάφος στη θάλασσα αλλά τα κύματα βύθισαν....
το αεροσκάφος προτού προλάβουν να βγουν οι επιβάτες. 

"Ο πιλότος κατάφερε να το προσγειώσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Ο πομπός εντοπισμού έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά την πρόσκρουση αλλά πιστεύω πως δεν λειτούργησε επειδή έμεινε ανέπαφο το αεροσκάφος κατά την προσγείωση", σημείωσε ο Dudi Sudibyo, συντάκτης του περιοδικού αεροπορίας Angkasa.

Η εκδοχή ενισχύεται, όπως επισημαίνει, από το γεγονός πως δεν εστάλη σήμα από τη στιγμή που δεν υπήρξε καταστροφική σύγκρουση.

Να σημειωθεί πως ανάμεσα στα συντρίμμια που εντοπίστηκαν διάσπαρτα ήταν μια πόρτα εξόδου κινδύνου και μια φουσκωτή τσουλήθρα.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Jusman Syafii Djamal συμπέρανε πως οι ταξιδιώτες περίμεναν να αποβιβαστούν όταν δυνατά κύματα χτύπησαν το αεροσκάφος.

Τα συντρίμμια που ανακτήθηκαν ήταν σε μεγάλο βαθμό ανέπαφα, γεγονός που ενισχύει τη θεωρία πως το αεροσκάφος δεν εξερράγη. 

Άλλοι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται πως το αεροσκάφος αύξησε το ύψος του τόσο γρήγορα όσο ένα μαχητικό και στη συνέχεια έπεσε σχεδόν κατακόρυφα στη θάλασσα. 

Εκτιμούν ότι το αεροσκάφος ήταν στο έλεος των δυσμενών καιρικών συνθηκών και δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει ο πιλότος. 

Η ανεύρεση του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους, που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα δώσει απαντήσεις για το πώς τελικά εκτυλίχθηκε η τραγωδία. 

Πηγή: Dailymail, Nypost

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια