Το success story του Σαμαρά κόβει την έκπτωση της ΔΕΗ, στην οικογένεια του φαντάρου που σκοτώθηκε στην άσκηση, γιατί τώρα δεν είναι πολύτεκνη!!!

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχετε τρία παιδιά τώρα, δεν έχετε τέσσερα. Μου είπαν δεν δικαιούστε τώρα των πολυτέκνων, γιατί έχετε τρία παιδιά», ανέφερε η μητέρα του άτυχου οπλίτη...
Φανερά ταραγμένη, αγανακτισμένη και συγκινημένη η μητέρα του 19χρονου Πατρινού οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου, ο οποίος....
έχασε τη ζωή του στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Η κ. Ανδρικοπούλου κατήγγειλε ότι της τηλεφώνησαν από τη ΔΕΗ και της είπαν πως της κόβουν το κοινωνικό τιμολόγιο, καθώς τώρα έχει τρία και όχι τέσσερα παιδιά και άρα δεν είναι πολύτεκνη...

Όπως είπε η ίδια στην εκπομπή του ΑΝΤ1 την ειδοποίησαν ότι κόβουν στην οικογένειά της το κοινωνικό τιμολόγιο, τη στιγμή που ήταν πάνω από τον τάφο του παιδιού της. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχετε τρία παιδιά τώρα, δεν έχετε τέσσερα. Με πήραν τηλέφωνο την πρώτη φορά, όταν ήμουν στο παιδί μου μόνη μου και μου είπαν δεν δικαιούστε τώρα των πολυτέκνων, γιατί έχετε τρία παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, η μητέρα του 19χρονου κατήγγειλε, επίσης ότι η εφορία της κατέσχεσε τα χρήματα που της δόθηκαν για τα έξοδα κηδείας του παιδιού της. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι την έστειλαν σε γραφείο που είχε κλείσει εδώ και πέντε χρόνια.

Έδωσε ο Στρατός στην οικογένεια 13000 για τον θάνατο του Στρατιώτη και πριν μπουν στο λογαριασμό τα λεφτά η εφορία κράτησε 3000 φόρο....

Από την πλευρά της, η απάντηση της ΔΕΗ είναι η εξής: «Σχετικά με την τραγική περίπτωση του οπλίτη στο Βόλο, πριν από λίγους μήνες και σε σχέση με αναφορές σε sites ότι κόπηκε το πολυτεκνικό τιμολόγιο, ενημερώνουμε ότι το μειωμένο τιμολόγιο για τους πολύτεκνους θεσπίστηκε με απόφαση της επιτροπής τιμών και εισοδημάτων Αρ. 2153-3.4.96 και με βάση αυτή ορίστηκε ότι δικαιούχοι του τιμολογίου είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω. 

Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια στο πλαίσιο που μας επιτρέπει ο νόμος, αλλά και οι διαδικασίες μας για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας».

Από την πλευρά της η ΔΕΗ μέσω του υπευθύνου δημοσίων σχέσεων κ. Στεργιώτη ζήτησε συγγνώμη και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα εξετάσουν το θέμα που προέκυψε με την οικογένεια του19χρονου αδικοχαμένου στρατιώτη, την οικογένεια του οποίου απέκλεισαν από το κοινωνικό τιμολόγιο. «Λέω συγγνώμη εκ μέρους της εταιρείας ως εκπρόσωπος της ΔΕΗ και ως Έλληνας πολίτης. Είναι μία ειδική περίπτωση. Μόλις πάω στο γραφείο μου, θα το δούμε κατ' εξαίρεση τι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο», δήλωσε ο κ. Στεριώτης.

Πηγή: thebest.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια