Έχουμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη παρά την βουτιά του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές....

“Μαύρη” πρωτιά της Ελλάδας στις τιμές των καυσίμων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, η χώρα μας έχει από τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη, λόγω της υψηλής φορολογίας, παρά την πτωτική τους πορεία στα διυλιστήρια και τα πρατήρια.
Την επισήμανση αυτή έκανε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση για τη διαμόρφωση....
των τιμών των καυσίμων.

Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου η τιμή διυλιστηρίου μειώθηκε κατά 190 ευρώ το χιλιόλιτρο ή 19 λεπτά το λίτρο. Παρόμοια ήταν για το ίδιο διάστημα και η μείωση των τιμών στα πρατήρια, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης επισημαίνει η Ομοσπονδία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, η τελική τιμή λιανικής διαμορφώνεται από την τιμή διυλιστηρίου κατά 31,3%, από τους φόρους (σταθερούς και μεταβλητούς) κατά 62,6% και από τα εκτιμώμενα περιθώρια των εταιρειών εμπορίας, των μεταφορέων υγρών καυσίμων και των πρατηρίων κατά 6,1%». 

Η ΟΒΕ ζητά μείωση φόρων στα καύσιμα υπενθυμίζοντας ότι το 2010, η τότε κυβέρνηση αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης της βενζίνης από 410 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 670 ευρώ και τον ΦΠΑ από 19% στο 23%, με αποτέλεσμα να υπάρξει συνολική αύξηση κατά 336,20 ευρώ το χιλιόλιτρο ή κατά 68,90%.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια