Αυτός είναι ο ανόητος βλάκας αρχηγός του τούρκικου ναυτικού που απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα.....

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για το που πάνε τα ελληνοτουρκικά. Η Άγκυρα το λέει δημόσια ότι είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει τον δρόμο της έντασης,των προκλήσεων ακόμη και της κρίσης. Ο Αρχηγός του ναυτικού της μας το διαμηνύει μέσω δηλώσεών του: “Αν επεκτείνεται τα χωρικά σας ύδατα στα 12 μίλια θα ΄χουμε πόλεμο”.

Ο τούρκος αντιναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου θυμήθηκε το casus beli το οποίο έχει ψηφιστεί....
από την τουρκική βουλή το 1995. Την υπενθύμισή του την κάνει μέσω αλαζονικών δηλώσεων στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

Ο Μποστάνογλου μετά από τις απειλές πολέμου υποστηρίζει ότι μέχρι το 2023 η χώρα του θα είναι παγκόσμια ναυτική δύναμη. Μεγαλεπήβολα σχέδια από κάποιον που θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά μετά από τόσα χρόνια καριέρας ότι δεν είναι αρκετά τα νέα πλοία και η τεχνολογία για να γίνεις ναυτική δύναμη. Βοηθούν πολύ αλλά δεν κάνουν τίποτα χωρίς την “ναυτοσύνη”, την οποία οι Τούρκοι όσες “βόλτες” κι αν κάνουν δεν την έχουν αποκτήσει.

Ο Μποστάνογλου επισημαίνει στις δηλώσεις του της τεράστια σημασία που δίνει η Άγκυρα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο,χαρακτηρίζοντας στρατηγικές περιοχές για την Τουρκία αυτές τις θάλασσες.

Ο τούρκος Αρχηγός ψεύδεται ασύστολα βέβαια όταν δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει αποκλείσει την χώρα του από την ελεύθερη ναυσιπλοία στο Αιγαίο!!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος απ΄ αυτό και είναι ντροπή για έναν ναύαρχο που σέβεται τα γαλόνια του να λέει τέτοιες ανοησίες. Τα τουρκικά πλοία εμπορικά και πολεμικά μπορούν να πλεύσουν ελεύθερα στο Αιγαίο αρκεί να τηρούν τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοίας. Η Τουρκία δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις με την νομιμότητα αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθει να πορεύεται μ΄ αυτή την λογική. Το τουρικό …παραμυθάκι της έλλειψης “ζωτικού χώρου” της Τουρκίας είναι πολύ φθηνό για να το πουλάνε και οι ναύαρχοι. 

Φυσικά δεν ξέχασε την υπόθεση της Κύπρου . Ο Μποστάνογλου είπε ότι η Κύπρος αγνοεί τους τουρκοκύπριους και θα “υποστεί κυρώσεις” αν συνεχίσει έτσι. Προφανώς ο ναύαρχος Μποστάνογλου έχει εικόνια από τους κυβερνήτες των φρεγατών που έχει στείλει στην κυπριακή ΑΟΖ και γνωρίζει καλά ότι δεν έχει και πολλά να κάνει εκεί. Στρέφεται πάντως ακόμη και κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου .

Όπως και να ΄χει οι δηλώσεις του Αρχηγού του τουρκικού ναυτικού λαμβάνονται σοβαρά υπ΄ όψιν από την ελληνική πλευρά παρά τις υπερβολές τους. Είναι σαφές μήνυμα για τις προθέσεις των Τούρκων και δικαιώνουν δυστυχως απόλυτα όσους στην Αθήνα ανησυχούν σφόδρα για το που πάνε τα ελληνοτουρκικά. Δυστυχώς ανάμεσα σ΄ αυτούς που ανησυχούν δεν περιλαμβάνονται και πολλοί από τους πρωταγωνιστές της κεντρικής μας πολιτικής σκηνής.
onalert.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια