Μην ανάβεται τα τζάκια λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος....

Δηλαδή να παγώσουμε;

Το υπουργείο Περιβάλλοντος υπενθυμίζει ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα - Υψηλά επίπεδα στους σταθμούς Πειραιά (123μg/m3), Αριστοτέλους (107 μg/m3) και στο Μαρούσι (108 μg/m3)

Τη σύσταση για αποφυγή....
της χρήσης τζακιών, θερμαστών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας, υπενθυμίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας πως και σήμερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Όπως τονίζει το ΥΠΕΚΑ, με την ανταπόκρισή τους στη σύσταση αυτή, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Παράλληλα, σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσής του με το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Περιβάλλοντος σημειώνει ότι το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, για το 24ωρο της 24/12/2014, κατέγραψε στην Αττική υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3.

Συγκεκριμένα, στους σταθμούς Πειραιά 123μg/m3, Αριστοτέλους 107 μg/m3, Μαρούσι 108 μg/m3.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβούν σε νεότερη ανακοίνωση, εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια