Ψηφίστηκε τροπολογία για βραχιολάκι στον Ρωμανό που σταματάει την απεργία πείνας....

Τελικά μια κυβέρνηση σύρθηκε από τον όχλο, να επιτρέψει σε έναν υπόδικο για τρομοκρατία και για ληστεία να βγαίνει από την φυλακή για να παρακολουθεί μαθήματα στα ΤΕΙ, φορώντας το ειδικό βραχιολάκι.

Βέβαια όταν έκανε τις ληστείες με το Καλάσνικοφ στο χέρι και μιλούσε υπέρ της αναρχίας δεν έδειχνε να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η μόρφωση.... 


Προηγήθηκε παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια ο οποίος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα που του επισήμανε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω όλων των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και επικοινωνία Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατόπιν αυτών η  Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στη Βουλή την υπερψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας για το βραχιολάκι.

«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Νίκησε η δημοκρατία και η νομιμότητα...Το παιδί αυτό έδωσε έναν αγώνα ζωής πολύ επώδυνο και δύσκολο και κέρδισε αυτό που κέρδισε.Το σημαντικότερο είναι ότι σώθηκε μια ανθρώπινη ζωή» δήλωσε ο συνήγορος του Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Τι αποφάσισε η Βουλή     

Σύμφωνα με την τελική ρύθμιση η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ,δίδεται η ευχέρεια στους φοιτητές και σπουδαστές που είναι κρατούμενοι ή υπόδικοι ακόμα και για τρομοκρατικές πράξεις να μπορούν να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών (βραχιολάκια) εφόσον έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία το 1/3 των μαθημάτων και εργαστηρίων.

Όπως αναφέρεται μάλιστα η σχετική αίτηση του κρατουμένου δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου εξήγησε ότι η νέα ρύθμιση είναι προιόν «συγκερασμού όλων των προτάσεων» που κατέθεσαν την Τρίτη το βράδυ τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παίρνοντας το λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις από το υπουργείο, συναινεί στην πρόταση αυτή.

«Καθαρή» χαρακτήρισε την τροπολογία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης ενώ και ο Γιάννη Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δίνει άμεσο αποτέλεσμα στα αιτήματα που έχει θέσει ο νεαρός.

«Παρά τις διαφορές μας είμαστε ευτυχείς διότι συμβάλαμε στην επίλυση του ζητήματος» τόνισε με την σειρά του ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ).

Τέλος και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) ανήγγειλε ότι το κόμμα του αποδέχεται την πρόταση της κυβέρνησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια