Δύο τα Καλάσνικοφ στην επίθεση στην Πρεσβεία του Ισραήλ σήμερα το πρωί....

Υπό καταρρακτώδη βροχή χτύπησαν τα ξημερώματα την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό 
Τρεις οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ ο συνοδηγός και ένας που καθόταν στο πίσω κάθισμα 
Ανοιχτό να ήταν δυο οι μοτοσικλέτες που έδρασαν ως ομάδα υποστήριξης 

  
«Μέχρι στιγμής από τον χώρο έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ όπου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα άγνωστοι προέβησαν σε ρίψη πυροβολισμών έχουν περισυλλεγεί 54 κάλυκες 7,62 μμ Καλάσνικοφ. Δεν υπάρχει τραυματισμός ατόμου. Η αυτοψία συνεχίζεται. Προανάκριση Δ.A.E.E.B.». 
Με αυτές τις 38 λέξεις, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα μέχρι στιγμής ευρήματα από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. 

Μια τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής και μάλιστα υπό καταρρακτώδη βροχή. Οι πληροφορίες πολλές και για την ώρα συγκεχυμένες, με τα σενάρια για το πως έγινε η επίθεση να αλλάζουν συνεχώς. 

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να γεμίσει το σημείο αστυνομικούς και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Άλλωστε, μετά τη βόμβα σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι ο συναγερμός παρέμενε στο... κόκκινο.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως την ώρα που "έπεσαν" οι πυροβολισμοί έβρεχε καταρρακτωδώς. Η νεότερη εκτίμηση της Αντιτρομοκρατικής είναι πως οι δράστες πυροβόλησαν από το αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην επίθεσηκαι πως η επίθεση έγινε με δυο Καλάσνικοφ και ήδη η Αντιτρομοκρατική έχει περισυλλέξει από το σημείο 54 κάλυκες. Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, με τις σφαίρες να σπάνε παράθυρα και να σφηνώνονται στους τοίχους.



Οι πληροφορίες αν και βγαίνουν με το σταγονόμετρο λένε τώρα για ένα ΙΧ πιθανότατα τύπου βαν που εμφανίστηκε από την οδό Σώχου (στην απέναντι πλευρά της Κηφισίας) κινήθηκε για λίγο ανάποδα στο δρόμο και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε απέναντι από την πρεσβεία και οι δράστες κατέβηκαν στο δρόμο και άδειασαν τους γεμιστήρες των καλάσνικοφ που κρατούσαν.

Ο τρόπος επίθεσης θυμίζει πολύ εκείνη που έγινε πριν από σχεδόν ένα χρόνο (30 Δεκεμβρίου ήταν) στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Τότε, οι πέντε δράστες είχαν φτάσει πεζή και γάζωσαν την πρεσβευτική κατοικία με 60 σφαίρες πριν εξαφανιστούν.



Εκτός από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή, η πρεσβεία του Ισραήλ άλλωστε είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, η αστυνομία «σαρώνει» και τον περιφερειακό του Γαλατσίου και την ευρύτερη περιοχή, απ’ όπου εκτιμάται πως διέφυγε η μια μοτοσικλέτα.

Αυτόπτης μάρτυρας: Άδειασαν μια γεμιστήρα

Απέναντι από την πρεσβεία του Ισραήλ υπάρχει πρατήριο υγρών καυσίμων, στη συμβολή της Κηφισίας με την Κατεχάκη, που μένει ανοιχτό και τη νύχτα. Έτσι έγινε και απόψε. Εργαζόμενος στο βενζινάδικο είπε πως άκουσε δυο ριπές και πίστεψε πως κάτι είχε γίνει στην υπόγεια διάβαση. 

Ήταν 03:00 ακριβώς. «Δεν είδα τίποτα, αλλά ένας αστυνομικός μου είπε πως ήταν δυο μηχανάκια με τέσσερα άτομα» είπε και εκτίμησε πως «πρέπει να άδειασαν σίγουρα μια γεμιστήρα. Μετά είδα τους αστυνομικούς να μιλούν στους ασυρμάτους και σε 10 λεπτά γέμισε ο τόπος αστυνομία και Αντιτρομοκρατική». 

Η ΟΛΑ και ο Επαναστατικός Αγώνας

Η πρώτη εκτίμηση των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής είναι πως δεν αποκλείεται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα να βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η τρομοκρατική οργάνωση που έχει αναλάβει τόσο την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη όσο και για εκείνη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού με ρουκετοβόλο RPG. 

Στην επίθεση κατά του Γερμανού πρέσβη οι δράστες ήταν πέντε αλλά έφτασαν πεζή στο σημείο. Τώρα, χρησιμοποίησαν μηχανές και αυτοκίνητο και δεν αποκλείεται να ήταν πάλι πέντε, σε περίπτωση που υπήρχε στο αυτοκίνητο μόνο ο οδηγός. 

Η ΟΛΑ φαίνεται πως θέλει να... μοιάσει στον Επαναστατικό Αγώνα, ο οποίος όμως αρνείται πως έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί της. Η πρακτική των επιθέσεων της ΟΛΑ, όμως, κυρίως στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, μοιάζει με τις επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα και αυτό δεν περνά απαρατήρητο. 

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια