Η Βουλή και τα ρουσφέτια: 39 ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ψηφίστηκαν άρον άρον για να προλάβουν την διάλυση της βουλής....

Αυτό γίνεται κάθε μέρα και θα συνεχιστεί μέχρι και την διάλυση της βουλής μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας....

Νέο ρεκόρ στην ψήφιση τροπολογιών σε ένα νομοσχέδιο κατέρριψε σήμερα η Βουλή, αφού στην ολομέλεια συζητήθηκαν....
και ψηφίστηκαν 39 τροπολογίες, από τις οποίες οι 23 ήταν βουλευτικές. 

Μεταξύ των 39 τροπολογιών περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που:

- Παρατείνουν κατά δύο μήνες το μνημόνιο

- Επιτρέπουν την δημοσίευση δημοσκοπήσεων έως και μια ημέρα πριν την προσφυγή στις κάλπες

- Αναπροσαρμόζουν την σύμβαση παραχώρησης προβλητών του λιμένα Πειραιά στην Κινεζική Cosco

- Παραχώρηση χρήσης έκτασης στο Δήμο Γλυφάδας για ίδρυση Κοιμητηρίου

- Τροποποίηση συγκεκριμένων διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ)

Την ίδια στιγμή υπήρξαν και αποσύρσεις διατάξεων από το νομοσχέδιο έπειτα από διαμαρτυρία βουλευτών, από τις οποίες ξεχώρισε η παρέμβαση του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη για τροπολογία σχετικά με τη Μακρόνησο.

Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ ως διαμαρτυρία

Την αποχώρηση από την Ολομέλεια της βουλής κατά τη διάρκεια της ψήφισης τροπολογιών που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισαν και έπραξαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, διαμαρτυρόμενοι για τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό τροπολογιών που ήρθαν προς ψήφιση την τελευταία στιγμή, καταγγέλλοντας ότι έχουν ρουσφετολογικό και προεκλογικό χαρακτήρα.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, υπογράμμισε την έντονη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την επιμονή της κυβέρνησης να διατηρήσει, αν και με αλλαγές, το άρθρο 12 για τις καταπατήσεις των δασών, όπως και την τροπολογία για την κύρωση της τροποποίησης της σύμβασης με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, μίλησε για «κατάπτωση» και «παρόξυνση» και για «κορύφωση του ευτελισμού του κοινοβουλίου». Ο Θ. Δρίτσας τόνισε ότι «αυτή η Βουλή δεν πρέπει και δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας» κι υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, είχε προειδοποιήσει ότι «θα οδηγηθούμε σε σήψη».

Καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στην συγκυβέρνηση επισημαίνοντας ότι, αφού το κοινοβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει, τότε «θα συναντηθούμε στις κάλπες». Νωρίτερα παρόμοια απόφαση για αποχώρηση από την ψηφοφορία είχε ανακοινώσει και το ΚΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια